Μέρα Τελικών σε Ρέθυμνο και Χανιά

Ερμής Ζωνιανών – Επισκοπή και Παλαιόχωρα – ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ διασταυρώνουν τα… ξίφη τους, με τις ομάδες της Γ εθνικής να είναι τα φαβορί αν και κάθε Τελικός είναι απρόβλεπτος.

Σήμερα θα γίνουν γνωστοί οι Κυπελλούχοι Ρεθύμνου και Χανιών ενώ ήδη έχει πάρει το Κύπελλο Λασιθίου ο ΟΦΙ ενώ την Κυριακή (17.00) στο Τυμπάκι θα γίνει και ο Τελικός της ΕΠΣΗ, ΠΑΝΟΜ – ΠΟΑ.

Στο Κύπελλο της ΕΠΣ Ρεθύμνου, το ζευγάρι είναι Επισκοπή – Ερμής Ζωνιανών και ο Τελικός θα ξεκινήσει στις 17.00 στο ΔΑΚ Γάλλου «Παύλος Ι. Βαρδινογιάννης».

Διαιτητής θα είναι ο Βοσκάκης, με βοηθούς τους Κοκμοτό και Καλυβιανάκη.

Η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προπονητή του Ερμή, Δημήτρη Βολονάκη, σε δηλώσεις του στο Rethymnosports.gr:

“Πιστεύω πως δίκαια φτάνουμε στον τελικό και έχουμε υποχρέωση απέναντι στο σωματείο αλλά και τους εαυτούς μας, να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Απέναντι μας έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, η οποία τα πάει πολύ καλά μέχρι τώρα, όμως είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε την ευκαιρία να χαθεί.

Σε έναν τελικό θεωρώ, πως αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα έχει και το πλεονέκτημα μιας και είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να βγάλει νικητή. Εύχομαι να γίνει ένα παιχνίδι, το οποίο θα είναι διαφήμιση του ποδοσφαίρου, από ποδοσφαιριστές, διαιτητές και φιλάθλους”.

Στον αντίποδα, ο προπονητής της Επισκοπής, Γιώργος Βλαστός, ανέφερε για τον Τελικό:

«Είναι ένας Τελικός, ένα και μοναδικό ματς. Αυτός που το θέλει πιο πολύ και αυτός που θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα, θεωρώ πως θα είναι και ο μεγάλος νικητής.

Εμείς έχουμε προετοιμαστεί γι’ αυτό το ματς, πιστεύω ότι τα παιδιά το θέλουν πολύ και ελπίζω να γίνει ένα ωραίο ματς.

Σίγουρα ο Ερμής είναι μια ομάδα με περισσότερες παραστάσεις και με πιο δυνατά παιγνίδια από μας. Πολλά παιδιά με τα οποία έχω δουλέψει στο παρελθόν έχουν προσωπικότητα που παίζει κι αυτό μεγάλο ρόλο.

Κι εμείς όμως έχουμε τέτοιους παίκτες στους οποίους πιστεύουμε πολύ. Ξεκάθαρα, αυτό που μετράει είναι το ποιος το θέλει πιο πολύ. Επίσης το πόσο συγκεντρωμένος είσαι αλλά και πόσο σωστά είσαι στημένος στο γήπεδο. Όλα όμως θα τα δούμε στο γήπεδο όπου ελπίζω να το ευχαριστηθούμε και ‘μεις και ο κόσμος που θα βρεθεί εκεί».

Στον Τελικό της ΕΠΣ Χανίων, η εκπρόσωπος του Νομού στην Γ Εθνική, Παλαιόχωρα θα αντιμετωπίσει  την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ. Σέντρα στα Περβόλια στις 17.30. 

Tον αγώνα θα “σφυρίξει” ο Γιαννουλάκης με βοηθούς τους Σινιοράκη και Γεωργία Κομισοπούλου.

Ο Τελικός θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με τη φετινή πρωτοβουλία της ΕΠΣΧ και των φιναλίστ να είναι ιδιαίτερη σημαντική αφού τα έσοδα θα διατεθούν σε παλαίμαχο ποδοσφαιριστή που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών από το athlitiko.gr:

Δημήτρης Μαγκαφίνης (Παλαιόχωρα):

«Να ευχαριστήσω για την πρόσκληση την ΕΠΣ Χανίων, η οποία δίνει μία αίγλη στον θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Επειδή έχω δουλέψει και σε άλλους νομούς, αυτό που γίνεται εδώ ανεβάζει το επίπεδο. Ελπίζω τόσο η ομάδα μου, όσο και αυτή του ΣΥΝΚΑ να ανταποκριθούμε και να έχουμε και ένα καλό παιχνίδι. Ερχόμενος εδώ πριν οκτώ μήνες για να μιλήσουμε μαζί με την Κ20 Πλατανιά για το Σούπερ Καπ, στο μυαλό μου είχα σκέψεις για το πρωτάθλημα, δεν ήξερα τα κατατόπια της περιοχής. Βασικός μας στόχος ήταν σαν εκπρόσωπος του νομού Χανίων και με την εμπειρία που έχω στην κατηγορία, να ανταπεξέλθουμε στο πρωτάθλημα.

Αυτό επιτεύχθη, πήραμε και το Σούπερ Καπ, όπου δώσαμε και μία μικρή χαρά στους φιλάθλους, συνεχίσαμε με μία πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και θα θέλαμε να βάλουμε… το κερασάκι στην τούρτα με το Κύπελλο. Ελπίζουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι σε ένα πολύ καλό γήπεδο, θα προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε.

Το αγωνιστικό προφίλ που έχουμε όλη τη χρονιά, θα προσπαθήσουμε να το υποστηρίξουμε και με ένα καλό παιχνίδι. Παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα, με έναν έμπειρο προπονητή. Να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο γιατί και ο σκοπός είναι ιερός. Έχω ξαναπαίξει τέτοιο παιχνίδι και είναι βασικό ο κόσμος να είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Καλώ τον κόσμο της Παλαιόχωρας, η ομάδα πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα, σώθηκε στην πρώτη χρονιά στη Γ’ Εθνική και αν το πάρει το Κύπελλο θα είναι το πρώτο της στην δεύτερη παρουσία της σε τελικό. Θέλουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει η ομάδα μου.

Μπορεί να είμαστε τυπικά το φαβορί λόγω της διαφοράς στην κατηγορία, αλλά δεν κερδίζει πάντα το φαβορί. Ένα ματς κυπέλλου νοκ άουτ είναι σίγουρα διαφορετικό και η διαχείριση του προπονητή πρέπει να είναι διαφορετική, αναλόγως και με την τροπή που θα πάρει το παιχνίδι.

Ποτέ δεν μπορείς να προδικάσεις για ένα και μόνο παιχνίδι, όσο καλύτερος και αν είσαι όλη τη χρονιά, ότι θα το κερδίσεις. Από εκεί και πέρα, είναι και η δυναμικότητα του αντιπάλου, δεν υποτιμάμε το ΣΥΝΚΑ, παίξαμε και ένα φιλικό το καλοκαίρι και είναι μία πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες και προπονητή και καλή οργάνωση. Είναι δύσκολο μία νεοφώτιστη ομάδα σαν το ΣΥΝΚΑ, να «πέφτει» και να ανεβαίνει ξανά, οι περισσότεροι την αφήνουν την ομάδα. Όταν δεν έχεις ιστορία, χωρίς να υποτιμώ του ΣΥΝΚΑ, είναι δύσκολο να ανεβαίνεις ξανά και αυτό «λέει» πολλά. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα οργανώθηκε γρήγορα, βρήκε προπονητή, οργάνωσε το ποδοσφαιρικό τμήμα και έτσι το ματς έχει υψηλό δείκτη δυσκολίας. Μπορεί για κάποιον άλλον να μην φαίνεται τόσο σημαντικό, όμως για εμάς είναι μεγάλη υπόθεση να πάρουμε το Κύπελλο».

Θανάσης Κολιτσιδάκης (ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ):

«Να δώσω συγχαρητήρια στον πρόεδρο και την ΕΠΣΧ που δίνει φιλανθρωπικό χαρακτήρα στον Τελικό και διαθέτει τα έσοδα για έναν συνάνθρωπό μας.

Να δώσω επίσης συγχαρητήρια στον κ. Μαγκαφίνη και την Παλαιόχωρα για τον στόχο του πρωταθλήματος, είναι μεγάλη υπόθεση που σώθηκε μία νεοφώτιστη ομάδα.

Για τον τελικό, παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες του νομού. Κι οι δύο ομάδες έχουμε πετύχει τον στόχο τους στο πρωτάθλημα και κάναμε μία πολύ καλή χρονιά. Πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου.

Για εμάς αυτό το παιχνίδι είναι το… κερασάκι στην τούρτα. Ένα παιχνίδι που μπορεί να γίνουν τα πάντα, η Παλαιόχωρα είναι το φαβορί. Σαν ποδοσφαιριστής έχω πάρει Κύπελλο απέναντι στην ΑΕΚ και έχω χάσει από τον Πανιώνιο.

Σαν προπονητής έχω πάρει Κύπελλο με τον Ηρόδοτο και το έχω χάσει όταν ήμουν στην Επισκοπή, από την Ασή Γωνιά. Σε ένα παιχνίδι γίνονται τα πάντα και σαν ποδοσφαιριστής κέρδισα τον Άγιαξ εκτός έδρας και όμως χάσαμε εντός έδρας και φάνηκε η διαφορά.

Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, έχουμε καλούς παίκτες και πιστεύουμε πολύ στην ομάδα και στο Κύπελλο. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, με κόσμο, χωρίς σκοπιμότητες και να αναδείξουμε το χανιώτικο ποδόσφαιρο.

Εμείς έχουμε πολλούς Χανιώτες παίκτες και θέλουμε πολύ το Κύπελλο. Σχετικά με το χόρτο μπορεί να είναι ένα πρόβλημα για εμάς αλλά θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το Κύπελλο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook