“Δεν πρόκειται να φύγω ποτέ μακρυά από τον ΠΟΑ”

Σε μια συνέντευξη – καρδιάς, ο Γιάννης Καλέμπουμπας μίλησε στον Αthletic Radio 104,2 για την αποχώρηση του από τον ΠΟΑ μετά από 36 ολόκληρα χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Καλέμπουμπας στον Athletic Radio 104,2

Για τον λόγο που πήρε τώρα αυτήν την απόφαση: “Την παλεύω αρκετό χρόνο τώρα γιατί έφτασα στα όρια μου. Και ψυχολογικά και σωματικά και οικονομικά. Κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει αυτό. Δεν έχω σκοπό να απομακρυνθώ τελείως και με την εμπειρία μου, αν μπορώ, θέλω να βοηθήσω τα νέα παιδιά. Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που αποχωρώ από την προεδρία. Το ξεκαθαρίζω αυτό. Δεν πρόκειται να φύγω ποτέ από τον ΠΟΑ. Αυτό είναι το πιο σίγουρο από όλα”.

Για την διάδοχη κατάσταση στον ΠΟΑ: “Τα παιδιά που προτίθεται να μπουν στην διοίκηση, έχουν τις ίδιες αρχές.  Τα παιδιά που θα αναλάβουν την ομάδα, τα γνωρίζω πολύ καλά και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν πολύ καλά. Είναι παιδιά με προσωπικότητα και ιδέες. Θα φέρουν περισσότερες, φρέσκες, ιδέες και πιθανόν ο σύλλογος”.

Για το αν σκέφτηκε με την καρδιά: “Είναι μια απόφαση καρδιάς. Σκέψου ότι όταν μπήκα στην ομάδα, ήμουν 29 χρονών και βιολογικά δεν μπορώ να την αντέξω αυτήν την κατάσταση. Πρέπει να δημιουργηθεί και η επόμενη ημέρα του ΠΟΑ. Η επόμενη ημέρα πρέπει να έρθει ομαλά και προγραμματισμένα. Νομίζω ότι αυτή η δουλειά έχει γίνει. Τα παιδιά που προτίθενται να αναλάβουν την ομάδα, είναι από το Ατσαλένιο”.

Για το αν ωρίμασαν οι καταστάσεις για την αποχώρηση του: “Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που πήρα τώρα την απόφαση. Ήρθε και ωρίμασε το πράγμα και νομίζω ότι έφτασε στο σημείο να αλλάξει διοικητικά. Έπρεπε να αλλάξει διοικητικά και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επόμενη ημέρα. Είμαι πολύ ήσυχος και ήρεμος γιατί τα παιδιά που την αναλαμβάνουν, θα ακολουθήσουν την ίδια φιλοσοφία”.

Για το ότι ο ΠΟΑ δεν έκανε ποτέ το παραπάνω βήμα: “Εγώ έλεγα πάντα ότι εμείς κάνουμε το βήμα σύμφωνα με τις δυνατότητες μας. Εμένα προσωπικά με ικανοποιούσε ότι στήσαμε μια ομάδα, καλά οργανωμένη, με καλό όνομα σε πανελλήνιο επίπεδο. Με την λειτουργία των ακαδημιών όπου όποτε μπορώ πάω και βλέπω τα μικρά παιδιά. Οι δυνατότητες μας δεν είναι για παραπάνω κατηγορία. Εάν μπορέσουμε κάποτε να το πετύχουμε αυτό, θα γίνει μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία”.

Για το ότι ο ΠΟΑ ήταν υπόδειγμα λειτουργίας: “Πάντα θέλαμε να υψώνουμε το χέρι μας μέχρι εκεί που είναι το ταβάνι μας. Όταν έγινε επαγγελματική η Γ’ Εθνική, θέλαμε να ανέβουμε. Είναι πολύ σημαντικό γιατί το γνωρίζουν όλοι. Πάντα το χέρι μας το απλώναμε μέχρι εκεί που έφτανε. Φέτος τερματίσαμε στην τέταρτη θέση παρότι είχαμε το μικρότερο μπάτζετ. Γνώριζαν στα ποδοσφαιρικά στέκια ότι οι παίκτες που θα έρθουν στον ΠΟΑ θα πάρουν τα χρήματα που θα τους υποσχόμασταν”.

Για την στιγμή που ξεχωρίζει: “Αυτή που ξεχωρίζω είναι όταν ανεβήκαμε στην Γ’ Εθνική και γίναμε ΠΑΕ για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Είχαμε κάνει εξαιρετική πορεία και φτάσαμε στο σημείο να χτυπήσουμε την άνοδο και στην Β’ Εθνική”.

Για την δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του ΠΟΑ: “Έχει παίξει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι έρχονται σημαντικές επιτυχίες στα τμήματα υποδομής. Ομάδες μεγαλύτερων προδιαγραφών δεν έχουν βγάλει τόσοι ποδοσφαιριστές”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook