Oι δηλώσεις μετά το Επισκοπή – ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ (2-2)

Η Επισκοπή προηγήθηκε δύο φορές αλλά η ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ είχε τις… απαντήσεις στο ΔΑΚ Γάλλου.

Μετά το τέλος του αγώνα Επισκοπή – ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ 2-2, βρέθηκαν στην συνέντευξη Τύπου οι δύο προπονητές των ομάδων (Στεφανίδης – Ανυφαντάκης).

Τα δύο πρόσωπα είχαν ξαναβρεθεί στον ίδιο χώρο, τον Φεβρουάριο του 2015 όταν ο Κ. Ανυφαντάκης ήταν προπονητής της Επισκοπής και ο κ. Στεφανίδης αντίστοιχα του ΑΟ Χανιά για τη Football League.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο τεχνικός της Χανιώτικης ομάδας.

Κ. Ανυφαντάκης: «Δεν μπορώ να μην είμαι ικανοποιημένος»

«Πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ καλό παιγνίδι για τον κόσμο. Ένα αποτέλεσμα που ήταν ικανοποιητικό για μας απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που έχει ικανότητα και ποιότητα και που θεωρώ ότι αυτό το γήπεδο του ταιριάζει καλύτερα.

Στο α’ ημίχρονο και συγκεκριμένα στα πρώτα λεπτά, δεν μπήκαμε καλά στο γήπεδο.  Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, σκοράραμε και ‘μεις και, παρ’ ότι τελειώσαμε πίσω στο σκορ (2-1), θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο.

Στο β’ ημίχρονο παρ’ ότι ισοφαρίσαμε γρήγορα και δεν κινδυνέψαμε στο μεγαλύτερο μέρος, είχαμε την Επισκοπή να ψάχνει το δεύτερο τέρμα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, έκαναν μεγάλη προσπάθεια, έδειξαν ποιότητα και εύχομαι τα καλύτερα στην Επισκοπή».

Ερωτηθείς για το πως έζησε το ματς κατά την επιστροφή του στο Ρέθυμνο, τόνισε: «Είναι δυνατά τα συναισθήματα γιατί αυτό το γήπεδο είναι το ποδοσφαιρικό μου σπίτι. Εδώ έχουμε παίξει ποδόσφαιρο, εδώ αποτέλεσα προπονητής της Επισκοπής και παίξαμε σ’ αυτές τις κατηγορίες και ευχαριστώ και για την τιμή που μου έκανε ο πρόεδρος (κ. Νικολιδάκης) πριν το ματς.

Μέχρι τώρα δεν μπορώ να μην είμαι ικανοποιημένος. Έχουμε μία ομάδα που ελέγχει την κατάσταση που έχει τη δυνατότητα να μπορεί να παίζει για τη νίκη.

Βγάλαμε ως τώρα ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και με την προσέγγιση από παιγνίδι σε παιγνίδι και με βάση την καλή νοοτροπία θα πετύχουμε τους στόχους μας που είναι η παραμονή».

Μ. Στεφανίδης: «Δεν μπήκε η μπαλα μέσα»

«Δυστυχώς –και ξεκινάω έτσι- δεν καταφέραμε για άλλη μια Κυριακή να καρπωθούμε τους τρεις βαθμούς. Παίζαμε απέναντι σε μια παρά πολύ καλή ομάδα. Το ματς, το περιμέναμε έτσι ακριβώς.  Το διαβάσαμε και το προσεγγίσαμε ακριβώς όπως το είχαμε σχεδιάσει και γι’ αυτό θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για το γεγονός ότι το υπηρέτησαν το πλάνο στο έπακρο.

Από ‘κει και πέρα, ήμασταν πολύ καλοί, μπήκαμε με έναν διαφορετικό τρόπο, σχεδόν όπως στο ματς με τον Εθνικό και λόγω της διαδικασίας που είχαμε δουλέψει όλη την εβδομάδα –περιμέναμε ότι βάσει των καιρικών συνθηκών θα έπαιζαν ρόλο και τα φυσικά φαινόμενα- εκτός των τεχνικών αναλογιών περιμέναμε ότι θα φτάσουμε σ’ ένα ακόμα γκολ.

Παρ’ ότι έλειπαν τρεις-τέσσερις βασικοί παίκτες και προέκυψε και η αποχώρηση του Νίκου Μποτωνάκη (αποχώρησε στο 46’ νιώθοντας πόνους στο ισχίο του) αλλάξαμε τον τρόπο παιγνιδιού μας. Δυστυχώς όμως, θα γίνω γραφικός και πάλι -και δεν αναφέρομαι στο πέναλτι ούτε θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία- έχω σημειώσει 12 τελικές προσπάθειες στο μπλοκάκι μου όπου σ’ αυτές δεν μπήκε η μπάλα μέσα.

Είναι ένας προβληματισμός αυτός, γιατί δουλέψαμε και από την περιφέρεια, αλλά δεν τα καταφέραμε. Βλέπετε ότι το μικρό-μεγάλο γήπεδο παίζει ρόλο αλλά όταν βρίσκεσαι μπροστά στο τέρμα, η μπάλα πρέπει να πηγαίνει στα δίχτυα. Εμείς δεν το κάναμε όσες φορές έπρεπε».

Ερωτηθείς για το τί θα πρέπει να κάνει ο ίδιος από το γεγονός ότι η Επισκοπή ικανοποιεί αλλά δεν παίρνει το αποτέλεσμα που  θέλει, ο Μ. Στεφανίδης σημείωσε:

«Παίξαμε πάρα πολύ καλά απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Φυσικά και είναι δουλειά του προπονητή να το διορθώσουμε. Θα κάνουμε την ανάλυση γιατί σαν συγκομιδή τερμάτων είναι αρκετά καλά αυτά που έχουμε πετύχει. Το θέμα δεν είναι όμως μόνο αυτά που βάζεις αλλά και αυτά που δέχεσαι. Για παράδειγμα, δεν λειτουργήσαμε σωστά στο πρώτο γκολ δεχθήκαμε.

Καλά είναι τα σκορ 4-0 και 5-1 όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να διαχειριζόμαστε το υπέρ μας σκορ ακόμα κι όταν αυτό είναι ρευστό. Όλα παίζουν ρόλο ακόμα και το άγχος αλλά κι αυτό θα πρέπει να το ελέγχουμε».



Οι ποδοσφαιριστές:

Από την πλευρά των παικτών μίλησαν, ο σκόρερ της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ Μπάμπης Πετράκος και ο σκόρερ της Επισκοπής, Κώστας Γεωργούλης.

Μπ. Πετράκος:  «Ήταν ένα πολύ ισορροπημένο παιγνίδι από δύο καλές κρητικές ομάδες. Στο α’ ημίχρονο μας επηρέασε πολύ ο αέρας, είχαμε πολύ κακή τοποθέτηση και δεχθήκαμε το 1-0. Μετά το γκολ πήραμε την πρωτοβουλία των κινήσεων ισοφαρίσαμε και γενικότερα ήταν ένα ημίχρονο όπου το ευχαριστήθηκε ο κόσμος.
Στο β’ ημίχρονο ήμασταν ανταγωνιστικοί αλλά όχι όπως το πρώτο. Μας επηρέασε και το γεγονός ότι παίξαμε με μια ομάδα ανταγωνιστική ομάδα μεσοβδόμαδα όπως ο Πανακρωτηριάκος για 120 λεπτά στο κύπελλο. Πήραμε έναν βαθμό και συνεχίζουμε».

Όταν ρωτήθηκε για την επιστροφή του στο Ρέθυμνο και για το γκολ που σημείωσε, τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι αρχικά δεν ήθελα να πανηγυρίσω. Επειδή όμως προερχόμουν από έναν τραυματισμό και πριν από 20 μέρες δεν περίμενα ότι σήμερα μπορεί να βρεθώ σ’ αυτή την κατάσταση, μου βγήκε ο πανηγυρισμός αλλά νομίζω ότι δεν πρόσβαλα κανένα».

Κ. Γεωργούλης: «Ήταν ένα δυνατό ματς ανάμεσα σε δύο κρητικές ομάδες. Ένα ντέρμπι θα έλεγα. Κατά διαστήματα, παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο. Λόγω των καιρικών συνθηκών το παιγνίδι οδηγήθηκε στη δύναμη. Η αλήθεια είναι ότι ακολουθήσαμε τις οδηγίες του προπονητή μας, σκοράραμε πολύ γρήγορα, σε μια ανύποπτη φάση δεχθήκαμε ένα γκολ όπου δεν είχαμε καλή αντίδραση και έπειτα ευτυχήσαμε να κάνουμε το 2-1.

Στο β’ ημίχρονο πιέσαμε αρκετά, ήμασταν άτυχοι και είμαστε και στεναχωρημένοι γιατί δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια γιατί η τύχη δεν ήταν μαζί μας»

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook