Στα… σκαριά Κρητικός Ομιλος σε Εθνικό επίπεδο

Αν γίνει αυτό που ακούγεται και γράφεται, τότε ο δευτεραθλητής της Α1 ΕΠΣΗ, Ζαρός, θα πρέπει να ετοιμάζει τις… βαλίτσες του για την μεγαλύτερη κατηγορία.

– Live Streaming / Αγώνες σε ζωντανή αναμετάδοση στο Stoiximan.gr

Αναλυτικά όσα αναφέρει η Ρεθυμνιώτικη εφημερίδα “Κρητική Επιθεώρηση” :

Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται πως βρίσκεται η επιστροφή του Κρητικού ομίλου σε Εθνικό επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και δη στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Η «Κ.Ε.» σας είχε αποκαλύψει από την περασμένη εβδομάδα πως η περίπτωση συγκρότησης Κρητικού ομίλου στην Γ’ Εθνική είχε αρκετές πιθανότητες να εφαρμοστεί ξανά μετά από 6 χρόνια, όπου υπήρχε αλλά σε επίπεδο Δ’ Εθνικής. Έτσι όλα δείχνουν πως ο Ρεθυμνιακός καλό θα είναι να ετοιμάζει τις βαλίτσες του… για την μεγαλύτερη κατηγορία.

Η «Κ.Ε.» έχει κάνει το ρεπορτάζ για τα νέα δεδομένα, όπου πλέον και η ΕΠΟ σκέφτεται πολύ σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο και αυτό προκύπτει από την επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της Επιτροπής πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Σταύρο Ψαρόπουλο. Στο άρθρο της «Κ.Ε.» την Παρασκευή 17/5 είχαμε επισημάνει σκέψεις της ΕΠΟ και της Επιτροπής και σήμερα προχωράμε ένα βήμα παραπάνω με τον πρόεδρο της επιτροπής να σκέφτεται πολύ σοβαρά να καταθέσει εισήγηση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για την ανεξαρτητοποίηση των Κρητικών ομάδων και την συγκρότηση Κρητικού ομίλου με 13 ομάδες. Αυτή την στιγμή, οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον Κρητικό όμιλο είναι 9, με την σχετική εισήγηση – εφόσον κατατεθεί – να περιλαμβάνει τον απευθείας προβιβασμό στην Γ’ Εθνική και των δευτεραθλητών, για να φτάσουμε στον αριθμό 13. Οι ίδιες πηγές αποκλείουν το σενάριο ο αριθμός των ομάδων να είναι ζυγός (12 ή 14), γιατί τότε θα χρειάζεται να γίνουν αγώνες μπαράζ μέσα στον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Πάντως είναι δύσκολα να γνωρίζουμε κάτι επίσημα πριν από την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που είναι προγραμματισμένη για τις 19 Ιουνίου, ενώ δεν αποκλείεται το εν λόγω εγχείρημα να πάει ακόμη και στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, που έχει προγραμματιστεί για τις 28 του Ιούνη.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟ… ΣΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ!

Από την περασμένη εβδομάδα έχουμε επισημάνει, πως οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, ευνοούν και διευκολύνουν την ΕΠΟ συγκροτώντας ένα όμιλο αποκλειστικά από την Κρήτη. Οι 9 «Κρήτες» είναι ο μέγιστος αριθμός ομάδων στην Γ’ Εθνική τα τελευταία χρόνια και καθιστά ένα μεγάλο πρόβλημα για την ΕΠΟ, όσον αφορά το που θα τοποθετηθούν αυτές. Είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν αντιδράσεις αν τοποθετηθούν σε ένα όμιλο από τις άλλες ομάδες που θα υποχρεώνονται σε 9 ταξίδια στην Κρήτη. Παράλληλα, οι Κρητικές ομάδες θα αντιδράσουν έντονα στην περίπτωση διαμοιρασμού τους σε 2 ομίλους, όπου θα σημαίνει πως αυτές θα αναγκαστούν να κάνουν 10 ταξίδια στην Αττική!

Φέτος όμως έχουμε μια διαφορετική παράμετρο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, όπου είχε υπάρξει και πάλι αίτημα για την συγκρότηση Κρητικού ομίλου. Αυτή δεν είναι άλλη από την αναδιάρθρωση η οποία πλέον ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο και αυτόματα η Γ’ Εθνική χάνει μεγάλο αριθμό ομάδων, που θα συμμετάσχει στις υψηλότερες κατηγορίες. Αυτή η εξέλιξη φαίνεται πως αλλάζει τα δεδομένα, μειώνοντας τον αριθμό των ομάδων και η ανεξαρτητοποίηση των Κρητικών ομάδων, δίνει την ευκαιρία στην ΕΠΟ για την δημιουργία 7 ομίλων με περισσότερες ομάδες (από 14 και πάνω) και σαφώς πιο ανταγωνιστικών γκρουπ.

ΜΕ 3 ΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ…

Όλα δείχνουν λοιπόν επιστροφή του Κρητικού ομίλου… αλλά σε επίπεδο Γ’ Εθνικής με τις 9 σίγουρες της κατηγορίας, πιθανότατα να πλαισιώνονται από τους 4 δευτεραθλητές των ΕΠΣ του νησιού.

ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΣΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ 2019-2020

Ηρόδοτος (ΕΠΣ Ηρακλείου)
Επισκοπή (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
Γιούχτας (ΕΠΣ Ηρακλείου)
Ατσαλένιος (ΕΠΣ Ηρακλείου)
ΣΥΝΚΑ (ΕΠΣ Χανίων)
ΑΕ Μυλοποτάμου (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
Πανακρωτηριακός (ΕΠΣ Χανίων)
ΑΟΑΝ (ΕΠΣ Λασιθίου)
Πόρος (ΕΠΣ Ηρακλείου)

ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΒΑΛΙΤΣΕΣ…

Ρεθυμνιακός (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
Απόλλων Αγίου Ιωάννη (ΕΠΣ Χανίων)
Νίκη Σητείας (ΕΠΣ Λασιθίου)
Ζαρός (ΕΠΣ Ηρακλείου)”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook