Ο Αστέριος Θέμελης στον Athletic Radio 104.2

Για την πορεία του με την Παλαιόχωρα, την επόμενη ημέρα στην καριέρα του αλλά και για τον φίλο του Γιώργο Ξενίδη μίλησε στον Athletic Radio 104.2 ο Αστέριος Θέμελης λίγες ώρες μετά το διαζύγιο με την Χανιώτικη ομάδα.

Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στην εκπομπή “Derby” με τον Μανώλη Θέμελη και τον Κώστα Παπαδόπουλο λέγοντας για το ενδιαφέρον Κρητικών ομάδων αλλά και τη φετινή χρονιά με την Παλαιόχωρα. Παράλληλα μίλησε για τον πρωταθλητή της φετινής Γ’ Εθνικής ΟΦΙ, αλλά και την πορεία Γιούχτα, ΠΟΑ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αστέριου Θέμελη:

Για τον θάνατο του Γιώργου Ξενίδη: “Με τον Γιώργο ήμασταν παιδικοί φίλοι, είχαμε προγραμματίσει να πιούμε καφέ και αντί για καφέ θα πάμε να τον αποχαιρετήσουμε. Ήταν μαχητής πρόσφερε στο ποδόσφαιρο και ο ξαφνικός χαμός του ήταν άσχημο γεγονός. Αυτό που έμαθα ότι ξαφνικά ένοιωσε αδιαθεσία και έμεινε από ανακοπή καρδιάς. Δεν έμαθα αν είχε πρόβλημα”.

Για την λήξη της συνεργασίας του με την Παλαιόχωρα: “Βελούδινο διαζύγιο αφού ήρθε με ωραίο τρόπο. Δύσκολη συνεργασία, φτιάξαμε ομάδα σε 10 μέρες με νέα παιδιά. Ήταν από τους πιο δύσκολους ομίλους, εμείς πήγαμε με νέα παιδιά που παίζανε πρώτη φορά στην Γ’ Εθνική, όμως η προσπάθεια που έγινε ήταν αξιοπρεπείς. Η ομάδα έκανε νίκες ιστορικές και θεωρώ ότι ο κόσμος αγάπησε την ομάδα και η ανανγώριση είναι κάτι που κρατάμε σαν παρακαταθήκη. Αφού τελείωσε η χρονιά και μετά μίλησα με τον Γενικό Αρχηγό που εξέφρασαν την επιθυμία να ανανεώσω και τη νέα χρονιά αφήνοντας μάλιστα και ένα πλάνο για να μπορέσει η ομάδα να ξαναπατήσει στα πόδια τους. Δεν προχώρησε όμως η δουλειά και έπρεπε να κοιτάξω και εγώ το μέλλον μου και αποφάσισα να αποχωρήσω. Δεν ήρθε γρήγορα η απόφαση μου μετά από ένα μήνα και καθημερινή επικοινωνία με την διοίκηση”.

Για την έδρα της ομάδας του: “Είναι ένα άλλο κεφάλαιο σημαντικό. Αυτό με την έδρα το βάζαμε σε παρένθεση. Παίζαμε σε γήπεδο που δεν κάναμε εκεί προπόνηση. Αν δεν έχεις δικό σου γήπεδο που να ξέρεις κάθε γωνία του δεν μπορείς να το λες έδρα σου. Έπαιξε ρόλο το κομμάτι και η απειρία των παικτών για το θέμα που δεν μπορούσαμε να πάρουμε εύκολα βαθμό στην έδρα μας”.

Ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: “Η χρονιά κύλισε όμορφα με όλες τις ομάδες. Δεν άφησε μελανά σημεία σε κανένα παιχνίδι ακόμα και στα τελευταία ματς που ήταν κρίσιμα. Έγινε καλό πρωτάθλημα και αυτό πρέπει να το κρατήσουμε όλοι. Όσοι παρακολούθησαν τον όμιλο έμειναν ευχαριστημένοι αφού δεν ήξερες πραγματικά ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα και ποια ομάδα θα πέσει. Έκλεισε καλά η χρονιά για όλους”.

Για το μέλλον του: “Επειδή εχτές οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο αυτό που λέω είναι ότι επιθυμώ να συνεχίσω με άλλη ομάδα της Κρήτης, χωρίς να θέλω να πω κάποια πράγματα που είναι μόνο στον αέρα για συζητήσεις. Έχουν γίνει συζητήσεις βέβαια και βλέπουμε. Θα είναι η πρώτη μου επιλογή η Κρήτη. Από την άλλη κοιτάω και εγώ να δω αν θα τηρούν και θα έχουν τα βασικά να δουλέψει ένας προπονητής που θα φανεί το έργο του. Υπάρχουν ομάδες στην Κρήτη που έχουν αυτά τα κίνητρα γι αυτό το έχω και πρώτο στόχο”.

Για τον πρωταθλητή ΟΦΙ: “Να δώσω συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΟΦΙ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού αγαπάνε την ομάδα και οι κόποι τους ανταμείφθηκαν.

Για τα μπαράζ του ΟΦΗ με τον Πλατανιά: “Από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια. Θα είχαν θέμα σίγουρα οι άνθρωποι που είχαν πρόβλημα με την καρδιά τους. Πραγματικά θυμάμαι σκηνές  του παιχνιδιού στο 2-2 του Πλατανιά να κλαίνε οι φίλαθλοι και σε λίγα λεπτά να χαίρονται. Δίκαια ο ΟΦΗ έμεινε στην κατηγορία, αφού από τα αποτελέσματα που πήρε στις τελευταίες αγωνιστικές έδειξε που πρέπει να βρίσκεται. Από την άλλη στενάχωρο για τον Πλατανιά, όμως το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και γι ‘αυτό δεν είναι δίκαιο άθλημα πολλές φορές”.

Για την ανοργανωσιά στην Γ’ Εθνική: “Όταν υπάρχει αυτή εδώ η καθυστέρηση μας στεναχωρεί και μας βάζει σε σκέψεις. Μεγάλη αβεβαιότητα για την Γ’ Εθνική και για το τι θα γίνει. Είναι άσχημο αυτό το ΑΝ γιατί θέλουν να ξεκινήσουν ένα προγραμματισμό οι άνθρωποι των ομάδων και δεν ξέρουν πως να αρχίσουν. Ταλαιπωρούνται όλοι και πρέπει να παρθεί γρήγορα μια απόφαση για να ξέρουμε που βαδίζουμε.

Στις 28 του Μήνα θα βγουν οριστικά οι αποφάσεις. Θα είναι καλό να γίνει ο όμιλος της Κρήτης και να δώσει την δυνατότητα σε ομάδα που θέλει να ξεφύγει να επενδύσει και να κάνει το βήμα παραπάνω”.

Για την διοίκηση της Παλαιόχωρας: “Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον πρόεδρο και τα μέλη της Παλαιόχωρας για την τρομερή συνεργασία, την κοινωνία της Παλαιόχωρας αφού μου έδειξε απέραντη αγάπη και αυτό είναι αμοιβαίο. Εύχομαι στο ποδόσφαιρο να αλλάξουν τα πράγματα να γίνει πιο καλό και ρομαντικό. Καλή επιτυχία στις ομάδες της Κρήτης σε αυτή την δύσκολη χρονιά που έρχεται”.

Για τις δύο ομάδες του Ηρακλείου που αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική: “Ειδικά ο Γιούχτας χωρίς να θέλω να μειώσω την πορεία του ΠΟΑ έχει βάλει τον πήχη να κάνει πράγματα που θα αλλάξει κατηγορία και λειτουργεί πάνω σε επαγγελματικά πρότυπα, βγάζει υγεία και οι άνθρωποι κάνουν πράγματα στην ομάδα. Ο ΠΟΑ είναι μια οργανωμένη ομάδα που αγαπάνε το σωματείο και έχουν κάνει έργο. Έχει σπίτι καινούργιο και μπορεί με τον κόσμο να κάνει πράγματα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook