Ο Κώστας Κιάσσος στον Athletic Radio 104.2

Για την μαγική χρονιά με την ΑΕΜ, τον ΟΦΗ αλλά και τον φίλο του Γιώργο Ξενίδη μίλησε στον Athletic Radio 104.2 ο Κώστας Κιάσσος.

Ο Κώστας Κιάσσος μίλησε στην εκπομπή “Derby” και στον Μανώλη Θέμελη με Κώστα Παπαδόπουλο και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην ΑΕΜ, ενώ μίλησε και για όλα όσα ακούγονται με το όνομα του στον Εργοτέλη.

Παράλληλα μίλησε και για την επόμενη ημέρα του ΟΦΗ τονίζοντας πως όλα τα ωραία τώρα αρχίζουν για την ομάδα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για την φετινή χρονιά: “Όπως έχω πει δεν ήταν εύκολη η χρονιά γιατί θα έπρεπε στην ομάδα να κάνουμε πράγματα που θα ανέβαζε το επίπεδο μας, στόχος ήταν να ανεβάσουμε το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας, μπορέσαμε και το καταφέραμε σε ικανοποιητικό βαθμό και η δικιά μας εικόνα που βγάζαμε ήταν το σημαντικό και τα έκανε να φαίνονται εύκολα. Αν σκεφτούμε ότι το καλοκαίρι που πήγα στην ομάδα φτιάξαμε μια νέα ομάδα αφού δεν υπήρχαν αρκετοί παίκτες στο ρόστερ. Η αλήθεια είναι ότι “φάγαμε πόρτα” από παίκτες και αντιμετωπίσαμε δυσκολίες να φτιαχτεί αυτή η ομάδα.

Έχουν μείνει στην μνήμη μου τα πάντα από την αρχή της χρονιάς. Εμείς σαν ομάδα λειτουργήσαμε γιατί μπορέσαμε και φτάσαμε καλά θέματα οργάνωσης, οι συνθήκες πολύ καλές και γι αυτό είπα ευλογία θεού, αφού μας άλλαζε τον προγραμματισμό. Εμείς είχαμε έναν στόχο να ανέβει, όμως πολύ γρήγορα είπαμε ότι μπορούμε και βλέπουμε ότι έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε και αγωνιστικά αφού υπήρχε ταλέντο, η εξέλιξη υπήρχε, το ταλέντο υπήρχε και η ομάδα βελτιωνόταν καθημερινά. Ότι δουλεύαμε τα βγάζαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό”.

Για τον Βελονάκη:“Ήταν σε απίστευτη κατάσταση, όμως η αλήθεια είναι ότι η ομάδα βοήθησε τον Γιώργο να φτάσει σε αυτό τον αριθμό των γκολ. Στην πρώτη μας συνάντηση μου είχε πει πως στόχος του ήταν να πετύχει 20 με 25 γκολ. Όλοι οι παίκτες ήταν εξαιρετική και έχω συνεργαστεί με πολύ καλά παιδιά”.

Για τον Ευγένιο Γκέραρντ:“Ολοι έχουμε πάρει πράγματα από  αυτό τον άνθρωπο, ήταν πολύ  πρωτοποριακός στην εποχή του, ήταν ψυχολόγος και για εμάς ήταν ο πατέρας μας. Έχω κρατήσει πράγματα. Αλλά δεν θα μπω σε σύγκριση, απέχω μίλια μακριά από τον ίδιο. Αν βέβαια φτάσω εγώ ή ο κάθε προπονητής σε αυτά που έχει κάνει θα είναι όνειρο και όχι απλά ευλογία”.

Για την επόμενη ημέρα και τον Εργοτέλη: “Δεν θα το έκανα ποτέ εφόσον υπάρχει ακόμα προπονητής στην ομάδα. Βέβαια δεν με έχει ενοχλήσει κανένας στον Εργοτέλη. Εννοείται ότι με τιμάει να διαβάζω ότι με θέλουν καλές ομάδες. Πρέπει να σεβαστούμε τους συναδέλφους. Όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και οι σωστές κινήσεις θα κάνω το παραπάνω βήμα και να αξίζει. Πρέπει να αναγνωρίζουμε στην προπονητική ότι μέχρι τα 50-60-70, θα μαθαίνεις αφού οι προπονητές που δεν έχουν γνώμες έχουμε δει την κατάληξη τους. Δεν πρέπει να τα ξέρεις όλα πρέπει να μαθαίνεις καθημερινά για να πας μπροστά.

Έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσουμε μαζί, έχουμε κάνει συζήτηση, εν μέρη υπάρχει ταύτιση και λέω εν μέρη γιατί δεν έχει γίνει ακόμα η τελική συζήτηση για μπάτζετ πρότζεκτ και όλα αυτά. Έχουμε ρίξει βάση για να οργανώσουμε την ομάδα, όπου πιστεύω ότι είναι το Α και το Ω για κάθε σωματείο. Τις επόμενες ημέρες και θεωρώ μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα υπάρξει το ραντεβού για να ολοκληρωθεί το θέμα”.

Για τον ΟΦΗ: Νομίζω ότι όπως ξεκίνησε η χρονιά από την αρχή, όλοι λέγανε δύσκολο να μείνει. Οι αλλαγές φέρνουν αλλαγές. Οι προπονητές είναι αναλώσιμοι σε ένα σύλλογο, δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Πάντα μιλάμε εκ του αποτελέσματος. Η ομάδα σώθηκε και είμαι σίγουρος από εδώ και στο εξής μόνο καλά πράγματα θα γίνουν, παίρνω ωραία μηνύματα, όμως όλα πρέπει να γίνονται βήμα βήμα. Μην ονειρευτούμε όλοι πρωταθλήματα, Ευρώπη. Σιγά σιγά βήμα βήμα. Είναι τέτοιο το σκεπτικό του Γιάννη που θέλει σιγά σιγά με σωστά βήματα να φτάσεις εκεί που πρέπει να φτάσει η ομάδα και είμαι σίγουρος για την επιτυχία τους.

Για τους αγών ες μπαράζ: “Η αλήθεια είναι ότι είδαμε ένα ωραίο αγωνιστικό πρόσωπο που πολύ δεν το περίμεναν. Αυτό το χαμόγελο στους παίκτες του Πλατανιά η δίψα και το πάθος δείχνουν και την υγεία που υπάρχει στην ομάδα και με τον προπονητή. Εκεί που πήγε το πράγμα θα πούμε πως ήταν και άδικο για τον Πλατανιά. Ωστόσο  ο ΟΦΗ είναι μια μεγάλη ομάδα τον έχει ανάγκη η Super League. Ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε καλός όχι όμως όσο θα έπρεπε. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να τα λέμε. Δεν θυμάμαι ποτέ τον ΟΦΗ να κάνει λίγες φάσεις σε τέτοιο κρίσιμο ματς. Αυτά τα παιχνίδια είναι τεράστιο πανεπιστήμιο για την συνέχεια.

Για τον Ξενίδη: “Είναι πολύ σκληρό και δεν είναι δίκαιο. Τα τελευταία χρόνια είχα χάσει τον Γιώργο, μάθαινα κάποια πράγματα. Είναι άδικο πολύ! Είχε άλλη τόση ζωή. Το μόνο που έχω να πω όταν φεύγει ένας άνθρωπος αυτοί που πονάνε πολύ είναι η οικογένεια του και οι άνθρωποι που τον αγαπάνε. Εμείς μπορεί να περάσει ένας χρόνος και να το σκεφτόμαστε και να λυπόμαστε, όμως οι άνθρωποι του δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ. Στην ζωή ερχόμαστε μόνοι μας και φεύγουμε το ίδιο. Εύχομαι να δίνει ο θεός δύναμη στην οικογένεια του. Με έχει αφήσει σοκαρισμένο.

 

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook