Κιάσσος: “Μπορεί να μπει πεντάδα ο ΑΟΑΝ”

Ο Κώστας Κιάσσος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” για το ξαφνικό… διαζύγιο με τον ΑΟΑΝ, αλλά και για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που είναι ιδιαίτερο τη φετινή χρονιά.

Ο Κώστας Κιάσσος παράλληλα αναφέρθηκε και στον ΟΦΗ, πλέκοντας το εγκώμιο του Γιώργου Σίμου αλλά και της δουλειάς που γίνεται συνολικά στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Για το τι έγινε από την πρώτη ημέρα μέχρι την τελευταία στον ΑΟΑΝ:Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα για την ομάδα. Ο πρώτος άνθρωπος στο σύλλογο που γνώριζε τα πάντα ακόμα και για για τις κινήσεις και τις αντοχές της διοίκησης  με αρκετές λεπτομέρειες ήμουν εγώ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε η ομάδα φτιάχτηκε από τις 16 Ιουλίου και  η πρώτη μεταγραφή έγινε 10 μέρες πριν αρχίσει η προετοιμασία. Δεν υπήρχε χρόνος και προγραμματισμός.

Θεωρώ ότι για το χρονικό διάστημα, οι επιλογές ήταν πολύ σωστές αν εξαιρέσουμε μια τον Κώστα Πρινιανάκη που θεωρήσαμε ότι πρέπει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Θέλαμε να κάνουμε ένα πάντρεμα καλών ποδοσφαιριστών με νεαρά παιδιά και να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα με φιλοδοξίες που χτίζεται από την αρχή.

Δεν ήταν το στοίχημα να γίνει καλή ομάδα αλλά να βελτιωθούν και οι παίκτες, πράγμα πολύ βασικό για εμένα. Βάση των δεδομένων σε ένα μεγάλο βαθμό αν δούμε τα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα μέχρι και την ημέρα που έφυγα ήταν άκρως επιτυχημένο και από την μεριά την δικιά μου έγιναν τα πάντα, αφού αφιερώσαμε πολλές ώρες και εξαντλήσαμε πολλά για να δούμε μια πολύ καλή ομάδα”.

Δεν υπάρχει περίπτωση να πω τους λόγους και δεν θα το κάνω για πολλούς λόγους, παρόλο που μπορούσα να το κάνω εύκολα. Ο προπονητής μιλάει με έργα και την παρακαταθήκη που έχω αφήσει. Αυτή δεν είναι άλλη από τα νεαρά παιδιά που τα εμπιστεύτηκα και θεωρώ ότι τα πήγαν μέχρι τώρα πολύ καλά. Εγώ το έκανα αυτό γιατί πιστεύω στους νέους και σε βάθος χρόνου θα έχει καλό αποτέλεσμα. Για λόγους προσωπικούς και φιλοσοφίας αποφάσισα να αποχωρήσω”.

Για τον νέο προπονητή της ομάδας: “Εύχομαι να πάει όσο καλύτερα γίνεται και εύχομαι να κερδίσει κι όλας την Κυριακή. Έγκλημα αν έλεγα το αντίθετο. Θα ήταν παράλογο αν έλεγα να μην πάει καλά η ομάδα. Θέλω να πάει πολύ καλά και εύχομαι τα καλύτερα.

Για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: “Δεν είναι θεαματικό και εντυπωσιακό. Με ομάδες εκτός Κρήτης το κάνει πιο ανταγωνιστικό και θεωρώ ότι με 14 – 16 ομάδες το κάνει ένα super πρωτάθλημα. Βέβαια είναι πιο οικονομικό έτσι. Αγωνιστικά όμως δεν είναι ότι καλύτερο και νομίζω ότι οι ομάδες δεν έχουν διαφορές. Όλες οι ομάδες είναι σχεδόν ίδιες. Δεν υπάρχει για εμένα φαβορί. Νομίζω ότι είναι δύο τρεις ομάδες με βάση μεταγραφών και στοιχείων αλλά βλέπουμε ότι υπάρχει μικρή απόκλιση.

Βλέπουμε ομάδες με καλό υλικό και η Επισκοπή έχει ένα καλό προπονητή και είναι λογικό να την κρίνουν σαν φαβορί. Ο Ηρόδοτος έχει δείξει καλά στοιχεία όπως και ο Γιούχτας και πιστεύω ότι ο ΑΟΑΝ θα είναι μια ομάδα μέσα στην 5αδα”.

Θα κάνω μια αναθεώρηση τις επόμενες ημέρες. Θα ταξιδέψω σε φίλους στο εξωτερικό για να παρακολουθήσω από κοντά προπονήσεις σε φίλους προπονητές.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Κιάσσος στον Athletic Radio 104,2

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Αυτό που βλέπω είναι κάτι το οποίο με αφήνει ικανοποιημένο όπως σε εσάς. Μου ξυπνάει μνήμες παλιές, αγάπη, υγεία, χαρά, αγωνιστικότητα. Αρχίζω και βλέπω έναν ΟΦΗ από τα παλιά. Δεν θα συγκρίνω τώρα γιατί είναι άδικο. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να είναι επιτυχία θέλει και διάρκεια”.

Για τον Γιώργο Σίμο: “Τίποτα δεν μου κάνει εντύπωση γιατί γνωρίζοντας τον Γιώργο και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ομάδα, ξέρω πως δουλεύουν και πως σκέφτονται. Ο ΟΦΗ τους αμυντικούς που βάζει σε κάθε παιχνίδι είναι καλοί στο ανοιχτό παιχνίδι του αντιπάλου και αυτό μέχρι τώρα έχει βγει και το τονίζω γιατί είναι παίκτες που μπορούν να παίξουν ψηλά στην πίεση”.

Για τον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ επειδή το κάνει σε καλό ρυθμό είναι και η εικόνα αυτή. Ο ΟΦΗ λειτουργεί κάτω από το σύνολο. Τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών αρκετά καλά και δεν λέω ονόματα γιατί θα αδικήσω παιδιά. Οι παίκτες πρέπει να προσαρμοστούν στο παιχνίδι κυριαρχίας και θέλουν το έναν με έναν μπροστά θέλει παίκτες με προσωπικότητες”.

Για το που μπορεί να φτάσει ο ΟΦΗ: “Με αυτά που βλέπω από τις ομάδες, στο πρωτάθλημα της Super League και βλέποντας τον ΟΦΗ να πηγαίνει στο καλύτερο πιστεύω ότι θα είναι μια ομάδα που θα είναι ψηλά, με τις μεγάλες ομάδες και θα τερματίσει στην πέμπτη με έκτη θέση”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook