Κρασανάκης: “Μου έχει λείψει η προπονητική – Στην καρδιά μου ο ΠΟΑ”

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στους πάγκους, την εμπειρία του από τον ΠΟΑ, αλλά και για τα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής και της Α1 ΕΠΣΗ μίλησε στον Athletic Radio 104.2 και την εκπομπή “Derby” ο Βασίλης Κρασανάκης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το διάστημα της καραντίνας:Μπορεί να ακουστεί παράξενο σε μερικούς, αλλά εμένα με βοήθησε πάρα πολύ, αφού είχε έρθει ο ερχομός του νέου μέλους της οικογένειας και είχαμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε όλη μέρα με αυτό”.

Για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους: “Με βρίσκεις σε μια περίοδο που τώρα πράγματι μου έχει λείψει ο πάγκος και η προπονητική. Ειδικά πέρυσι που είχα την ευκαιρία να δω παιχνίδια μου βγήκε η θέληση να επιστρέψω. Κάποιοι παράγοντες που με είχαν αφήσει εκτός από όλο αυτό μπήκαν σε μια σειρά και τώρα θεωρώ ότι είμαι έτοιμος. Θα ήθελα πολύ να επιστρέψω και αν μου δοθεί η ευκαιρία και κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση βέβαια θα επιστρέψω”.

Για το πέρασμα του από τον ΠΟΑ: “Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να αναλάβω τον ΠΟΑ ήταν η αρχή της προπονητικής καριέρας. Είχα μια προηγούμενη μικρή εμπειρία στην Μινωική Α’ Τοπικό. Ήταν μια μεγάλη πόρτα για εμένα σαν σωματείο με ιδιαίτερη προσωπικότητα με ιδιαίτερο προφίλ και με μια  ιστορία που είχε απαιτήσεις. Τότε είχα αυτοπεποίθηση, όπως και τώρα αφού είμαι τέτοιος άνθρωπος. Πλαισιώθηκα από καλούς παίκτες, η διοίκηση ήταν κοντά μας πετύχαμε το στόχο του πρωταθλήματος που στην αρχή της χρονιάς δεν ήταν και βάλαμε τις βάσεις παίρνοντας πρωτάθλημα, Σούπερ Καπ και έτσι η ομάδα αποκτούσε την αίγλη της που είχε ξεθωριάσει τον τελευταίο καιρό. Τότε είχαμε άπαντες ψυχολογία και με… σπασμένα φρένα καταφέραμε και στην Γ’ Εθνική να κάνουμε ένα αξιόμαχο σύνολο κάνοντας μια αξιόλογη πορεία. Μας άφησε μια γλυκιά γεύση όλο αυτό που ζήσαμε με τον ΠΟΑ”.

Για τον κρητικό όμιλο και τον αριθμό των ομάδων: “Σίγουρα ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Έπρεπε να υπάρχει ο κρητικός όμιλος που βοήθησε τους παράγοντες να απεμπλακούν από τις μετακινήσεις και να γλιτώσουν χρήματα. Τα οικονομικά σε ομάδες δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ένα πρωτάθλημα με 9 ομάδες δεν μπορεί να σου προσφέρει και πολλά και γι αυτό είδαμε το θέαμα να είναι κάτω του μετρίου σε ορισμένα παιχνίδια. Σίγουρα αν αυξηθούν και γίνουν 16 τότε θα μιλάμε το χρόνου για ένα δυνατό πρωτάθλημα που θα έχει αγωνία μέχρι το τέλος”.

Για την αναδιάρθρωση στο τοπικό ποδόσφαιρο: “H αναδιάρθρωση είναι απαραίτητη. Πρέπει να γίνονται πρωταθλήματα ανταγωνιστικά και  η κάθε ομάδα να βάζει τους στόχους που μπορεί. Η ΕΠΣΗ έχει τους ανθρώπους για να βγάλει ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αφού φέτος είδαμε ένα πρωτάθλημα χωρίς ουσία. Αυτό πρέπει να κοιτάξουν πρώτα στην ΕΠΣΗ να φτιάξουν ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό μέχρι τέλος. Ας βρούμε μια λύση έστω και με ελάχιστα προβλήματα που κάθε χρόνο θα διορθώνονται άμεσα για να υπάρχει ένα όμορφο πρωτάθλημα κάθε χρόνο και να μην χρειάζονται αλλαγές”.

Για την επιστροφή του στον ΠΟΑ: “Ο ΠΟΑ για μένα είναι μέσα στην καρδιά μου γιατί μου έδωσε τις περισσότερες συλλογικές και προσωπικές διακρίσεις. Μέσα από τον ΠΟΑ τα κέρδισα όλα, είχαμε και τις στιγμές μας στην Γ’ Εθνική. Ακόμα που μιλάω με φίλους μου λένε για την πορεία μας στην Γ’ Εθνική. Εννοείται ότι αν βρισκόταν μια πρόταση και θα μπορούσα να την στηρίξω θα γυρίσω και όπως σε κάθε ομάδα που έχω αγωνιστεί αλλά με τον ΠΟΑ ένα παραπάνω για όλα αυτά που έζησα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook