Τέλος και οι προπονήσεις

Σταματούν οι ομαδικές προπονήσεις από το ερχόμενο Σάββατο για όλες τις ομάδες που δεν αγωνίζονται στη Super League 1.

Πλέον, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις για το επερχόμενο lockdown, η ποδοσφαιρική κοινότητα της χώρας μπαίνει σε ένα πρόγραμμα “ειδικών συνθηκών”.

Πιο συγκεκριμένα, από τη στιγμή που μόνο η Super League 1 θα συνεχιστεί, οι υπόλοιπες κατηγορίες ποδοσφαίρου της χώρας (επαγγελματικές ή μη) σταματούν την αγωνιστική τους δράση αλλά και τις προπονήσεις. Η συγκεκριμένη εξέλιξη βάζει “στοπ” στις ομαδικές προπονήσεις των συλλόγων και των σωματείων που δεν αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία της χώρας, γεγονός το οποίο ωθεί τις ομάδες να βρουν άλλες λύσεις για να μην χαθεί η επαφή με τα άθλημα.

Αρκετές ομάδες ολοκληρώνουν τις προπονήσεις τους αύριο Παρασκευή (6/11), χωρίς να γνωρίζουν πότε θα μπορούν να ξανασυγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο, ενώ από την άλλη αρκετοί προπονητές πρόκειται να ετοιμάσουν προγράμματα ατομικής προπόνησης για τους ποδοσφαιριστές τους, πάντα με γνώμονα το ότι οι ομαδικές προπονήσεις απαγορεύονται.

Η συγκεκριμένη απόφαση σίγουρα αποτελεί πλήγμα για τις ομάδες της Super League 2, της Football League, της Γ’ Εθνικής και των τοπικών πρωταθλημάτων, όμως όπως όλοι καταλαβαίνουν είναι ένα “αναγκαίο κακό” που πρέπει να συμβεί για την καταπολέμηση της πανδημίας που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα τους τελευταίους μήνες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook