15/6 Ριτζάκης στον Athletic Radio 104,2: “Η πορεία μας είχε ένα θετικό πρόσημο”

Ο προπονητής της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ μίλησε στον γηπεδούχο σταθμό του Ηρακλείου για την φετινή πορεία της ομάδας του στον 10ο Ομιλο της Γ Εθνικής, την επόμενη σεζόν, αλλά και τα μπαράζ ανόδου του Ηροδότου. 

Ο προπονητής της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, Γιώργος Ριτζάκης, μίλησε στον  Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Derby” με τον Μανώλη Θέμελη, για την φετινή πορεία της ομάδας του στον 10ο Ομιλο της Γ Εθνικής, την επόμενη σεζόν, αλλά και τα μπαράζ ανόδου του Ηροδότου.

 

Τα όσα είπε ο Γιώργος Ριτζάκης στον Athletic Radio 104,2:

 

Για την φετινή πορεία της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ στον 10ο Ομιλο της Γ Εθνικής

“H σεζόν ήταν πρωτόγνωρη και ιδιαίτερη. Ως ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ μας αφήνει μία ευχάριστη γεύση. Η πορεία μας είχε ένα θετικό πρόσημο.

Τα συναισθήματα ήταν ευχάριστα και αισιόδοξα για το μέλλον της ομάδας.

Εμείς κατά την διάρκεια της καραντίνας και με την αβεβαιότητα που υπήρχε για το αν ξανά ξεκινήσει το πρωτάθλημα επιτρέψαμε σε έξι παίκτες μας να σταματήσουν την αναβολή τους και να πάνε φαντάροι.

Αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα. Αν τα πράγματα ήταν φυσιολογικά δεν θα το κάναμε αυτό και θα τους αφήναμε να τελειώσουν την σεζόν και μετά να πάνε στον στρατό.

Πριν την διακοπή  είχαμε το απόλυτο (4 στα 4). Παίξαμε δύο ματς βατά και δύο δύσκολα. Είχαμε μία πολύ καλή παρουσία.

Μην ξεχνάμε οτι στα 2/3 του πρωταθλήματος ήμασταν στην πρώτη θέση. Μας στοίχισε το αποτέλεσμα με την Νεάπολη.

Αν πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα μου έλεγε κάποιος για την βαθμολογική συγκομιδή και τους αριθμούς που τελικά πετύχαμε θα έλεγε οτι αυτό θα ήταν κάτι απίστευτο.

Θα μπορούσαμε να μείνουμε ψηλά μέχρι το τέλος αν δεν είχαμε απουσίες. Αυτό μας αφήνει μία πικρή γεύση.

Μείναμε στα τελευταία 4-5 ματς χωρίς βασικό μέσο, αφού 3 παιδιά έλειπαν, όπως και ο Σκουλάς που ήταν ο παίκτης αποκάλυψη για μας. Με αυτά τα δεδομένα ήταν αδύνατο να φτάσουμε μέχρι το τέλος στην κορυφή.

Έπρεπε να κάνεις πρωταθλητισμό για να σωθείς. Εμείς ποτέ δεν κινδυνέψαμε. Δεν μας απασχόλησε η παραμονή. Απλώς θέλαμε να τερματίσουμε ψηλά”.

 

Για την τελική βαθμολογία 

“Δεδομένων των συνθηκών αποδόθηκε δικαιοσύνη. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να παραγνωρίσουμε τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν την φετινή σεζόν.

Ήταν ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών. Το πρωτάθλημα αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς τελείωσε.

Ευτυχώς δεν προέκυψε κάποιος σοβαρός τραυματισμός”.

 

Για την επόμενη σεζόν στην ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ 

“Για την επόμενη σεζόν δεν ξέρω ακόμα τι θα γίνει.  Θα συναντηθούμε και θα “κλείσουμε” την σεζόν όλοι μαζί.  Μετά αφού ηρεμήσουμε θα κουβεντιάσουμε με την Διοίκηση.

Του χρόνου θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει ο Κρητικός Ομιλος. Τα δεδομένα θα είναι από κάθε άποψη πιο δύσκολα την επόμενη σεζόν.

Και για μας, αγωνιστικά, οι απαιτήσεις θα είναι αυξημένες. Του χρόνου θα μας ξέρει ο κόσμος και δεν θα είμαστε μία ομάδα που θα μας παίρνουν… αψήφιστα, όπως έγινε στο ξεκίνημα την περασμένης σεζόν”.

 

Για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος ( μαζί με τον Καϊμακαμούδη) Κόλα 

“Ο Αγγελος είχε μία πολύ καλή σεζόν. Έκανε μία καλή προσπάθεια. Έδειξε οτι έχει ποιότητα και καλό χαρακτήρα. Δουλεύει πολύ και το μέλλον του ανήκει.

Του εύχομαι να πάει καλά”.

 

Για το πρωτάθλημα εν μέσω πανδημίας 

“Ήταν ψυχοφθόρο όλο αυτό που ζήσαμε φέτος. Περιμέναμε τα αποτελέσματα των τεστ με τον φόβο του αν θα προκύψει κάτι έκτακτο. Δεν μπορούσες να προγραμματίσεις και να δουλέψεις όπως ήθελες.

Ελπίζω την νέα σεζόν τα πράγματα να είναι πιο στρωτά. Να ξέρουμε από νωρίς το Πρωτόκολλο που θα ισχύει. Να βρεθεί ένας… μπούσουλας εξ αρχής και να τον ακολουθούμε.

Δεν είναι στο… χέρι μας το αν θα έχει φιλάθλους στα γήπεδα την επόμενη χρονιά. Είναι πλήγμα η απουσία τους και ειδικά για τους νεαρούς παίκτες, που δεν μπορούσαν και οι γονείς τους να τους δουν από κοντά”.

 

Για την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ 

“Το κλίμα στην ομάδα μας είναι καλό. Εμείς από την αρχή εξορθολογίσαμε το μπάτζετ μας. Τα παιδιά είχαν διάθεση και το έδειξαν από το ξεκίνημα, αφού δέχθηκαν να μειωθούν οι απολαβές τους.

Αγαπάνε την ομάδα και το έδειξαν. Απέδωσαν το μέγιστο στο γήπεδο, ενώ οι μεγαλύτεροι έπρεπε να καθοδηγήσουν και τους μικρότερους. Τους ευχαριστώ και Δημόσια γιατί ανταποκρίθηκαν σε αυτό που τους ζήτησα.

Και οι νεότεροι “έπιασαν την ευκαιρία από τα… μαλλιά” σε ποσοστό 100%. Θέλω να σταθώ και στην εξαιρετική δουλειά των συνεργατών μου και ειδικά τους Βαγγέλη Ασαργιωτάκη, που ήταν υπεύθυνος για την φυσική μας κατάσταση και τον Γιάννη Ξενάκη, που είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων και μάλιστα έπαιξαν στο πρωτάθλημα και τρεις τερματοφύλακες που έχουμε.

Έγινε μία καλή προσπάθεια συνολικά και ήταν όλοι σε καλό επίπεδο. Και η Διοίκηση μας τα είχε όλα λυμένα”.

 

Για τα σενάρια για ενδεχόμενη συνεργασία ή συγχώνευση της ομάδας του με τον Πλατανιά 

“Αυτό δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι θέμα Διοίκησης. Δεν μπαίνω σε τέτοια κομμάτια.

Δεν έχω κάποια πληροφόρηση και δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ, γιατί άλλοι αποφασίζουν”.

 

Για την κατάκτηση του Τίτλου από τον Ηρόδοτο και τα μπαράζ ανόδου 

“Ο Ηρόδοτος έχει ποιότητα ως ομάδα. Διαθέτει μονάδες που έκαναν την διαφορά και γι΄αυτό έκανε και  ανατροπές.

Με την παρουσία του Σκύβαλου στον πάγκο, που είναι φίλος μου και είχαμε συνεργαστεί στον Πλατανιά, η ομάδα μπορεί μόνο να βελτιώνεται. Είναι γνώστης της κατηγορίας και μαζί του μπορεί να ανέβει.

Ο Πανιώνιος έχει το όνομα και μάλλον θα πάρει την μία θέση. Οι άλλες 3 ομάδες θα παλέψουν για μία θέση.

Θα δώσει δύο ματς εντός και αν και χωρίς κόσμο στις κερκίδες μπορεί να πάρει τα αποτελέσματα που του χρειάζονται.  Έχει πολλές πιθανότητες και του εύχομαι να τα καταφέρει.

Μακάρι του χρόνου να μην παίζουμε στην ίδια κατηγορία. Εύχομαι να βγει ο Ηρόδοτος”.

 

Για την σεζόν 2021-22

“Ελπίζω να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός και να μην αναβληθεί η έναρξη. Να “τρέξει” το πρωτάθλημα σε δύο γύρους και να ολοκληρωθεί όπως πρέπει.

Είναι δύσκολο να φύγει εντελώς ο κορονοϊός, οπότε μάλλον θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με αυτόν, παρά να ξεμπλέξουμε οριστικά.

Υπάρχει ο χρόνος να οργανωθεί σωστά το πρωτάθλημα, αλλά μην ξεχνάμε οτι σε μερικές βδομάδας ξεκινάει η προετοιμασία και θα πρέπει να ξέρουμε τι θα γίνει.

Στην Ελλάδα είναι δύσκολη η έννοια του προγραμματισμού, αλλά ελπίζω με την νέα Διοίκηση στην ΕΠΟ να δούμε κάτι διαφορετικό την επόμενη σεζόν και φυσικά να μην τα ανατρέψει πάλι όλα ο κορονοϊός”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook