Παπαματθαιάκης στον Athletic: «Ο Ηρόδοτος θέλει να βάλει τις βάσεις για να επιστρέψει εκεί που ανήκει»

Ο Μανώλης Παπαματθαιάκης φιλοξενήθηκε στον AthleticΣΠΟΡFM 104,2 και μίλησε για την επικείμενη συμφωνία του με την διοίκηση του Ηροδότου, για να αναλάβει το «restart» της ομάδας στην Γ’ Εθνική.

Ο Ηρόδοτος ετοιμάζεται για ακόμα ένα restart, καθώς μετά την αποβολή του από το φετινό πρωτάθλημα της Super League 2, γίνεται προσπάθεια να λάβει μέρος στην Γ’ Εθνική της νέας σεζόν. Εάν δεν υπάρξει κάποιο νομικό πρόβλημα, τότε η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού θα πορευτεί με τον Μανώλη Παπαματθαιάκη στο «τιμόνι», έχοντας ως στόχο με ένα σωστό πλάνο και με σταδιακά βήματα να επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Ο έμπειρος τεχνικός που εκτός απροόπτου θα επιστρέψει στον πάγκο του Ηροδότου, φιλοξενήθηκε στον AthleticΣΠΟΡFM 104,2 και την εκπομπή «Θύρα 8» με τον Μανώλη Σαρρή, εκεί όπου αναφέρθηκε τόσο στην επανεκκίνηση της ομάδας, όσο και στο δικό του δέσιμο με τον ιστορικό σύλλογο του Ηρακλείου.

Ο Μανώλης Παπαματθαιάκης μίλησε και για το έργο του Βάλντας Νταμπράουσκας στον ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Παπαματθαιάκης:

Για την επανεκκίνηση του Ηροδότου με τον ίδιο στο «τιμόνι»:

«Επανεκκίνηση. Δεν κρύβω ότι όταν δέχθηκε ένα τηλέφωνο από την διοίκηση του ΠΑΣΑ Ηρόδοτος, όπως είναι αυτή τη στιγμή, από την μία πήρα χαρά, και από την άλλη με έπιασε μία μελαγχολία για το τότε, γιατί και τότε υπήρχε μία επανεκκίνηση, η ομάδα έπεσε στο τοπικό, πήγε στην Γ΄ Εθνική, έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αυτή η προσπάθεια όπως αποδείχθηκε τα 3-4 τελευταία χρόνια, κάπου χάλασε, για να μην πω κάτι πιο σκληρό. Όταν έλαβα το τηλέφωνο από την διοίκηση από την μία ένιωσα πολύ όμορφα γιατί είναι μία ομάδα που έχω δεθεί και θέλει να συνδέσει την καινούρια της πορεία με το δικό μου όνομα.

Δεν κρύβω ότι είναι κάτι που μου άρεσε από την πρώτη στιγμή, από όταν άκουσα τα λεγόμενα των ανθρώπων της ομάδας, το τι σκέφτονται να κάνουν. Θέλουν να κερδίσουν ξανά την αξιοπρέπεια, την αξιοπιστία. Να βάλει τις βάσεις για να επιστρέψει εκεί που ανήκει μέσα στα επόμενα χρόνια. Πάει να χτιστεί κάτι από την αρχή. Αν όντως υπάρχει αυτό το μοτίβο με τους παλιούς παράγοντες που πάνω από όλα υπάρχει το δέσιμο, γιατί με αυτούς τους ανθρώπους περάσαμε πολύ όμορφα στην προηγούμενη θητεία μου, θα είναι κάτι ενδιαφέρον. Είναι πάνω στο δικό μου πλάνο, κάτι τέτοιο σκεφτόμουν. Αν όλα κυλήσουν καλά και δεν υπάρξει κάποιο νομικό πρόβλημα στην συμμετοχή της ομάδας, πιθανότατα μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και συμφωνία».

Για το δέσιμό του με τον Ηρόδοτο:

«Δεν θα πω ότι είναι η μεγαλύτερή μου αγάπη γιατί δεν μου αρέσει να είμαι υπερβολικός, αλλά είναι μία ομάδα που συναισθηματικά είμαι όντως πάρα πολύ δεμένος, δεν ξεχνάω ότι γι’ αυτή την ομάδα φάγαμε και ξύλο. Είναι μία ομάδα που έχει διαφορά και δεν το λέω γιατί έχω περάσει από εκεί, όποιος έχει περάσει από αυτή την ομάδα καταλαβαίνει τι διαφορά έχει με τις υπόλοιπες ομάδες της Γ’ Εθνικής σε πολλά επίπεδα. Δεν κρύβω ότι πάντα είχα στο μυαλό μου τον Ηρόδοτο ως μία πολύ μεγάλη ποδοσφαιρομάνα, μία πολύ μεγάλη ομάδα του Ηρακλείου, για να μην πω της Κρήτης.

Μία ομάδα που δυστυχώς δεν βρέθηκε ποτέ ένας σοβαρός επενδυτής τα τελευταία χρόνια, στο υψηλότερο επίπεδο που βρέθηκε, στην Β’ Εθνική. Σε πολλές ομάδες έχουν βρεθεί πολύ καλοί επενδυτές, με τις ομάδες να μην έχουν το όνομα και το βεληνεκές του Ηροδότου. Αυτό είναι ένας προβληματισμός. Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα χαμογελάσει η τύχη σε αυτή την ομάδα μέσα στα επόμενα χρόνια. Αλλά για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται βιασύνη. Με αργούς ρυθμούς να προχωρήσει αυτό. Να οργανωθεί σιγά σιγά η ομάδα και όταν, και αν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω ο Ηρόδοτος, να το κάνει έχοντας πάρει μαθήματα από όσα έχουν γίνει τα περασμένα χρόνια».

Για το πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσει από το «μηδέν»:

«Τώρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο από την προηγούμενη φορά, γιατί ο Ηρόδοτος αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα δελτίο, κανέναν παίκτη. Πάμε να χτίσουμε μία ομάδα καθαρά από το μηδέν. Μέσα σε όλο το πλάνο που συζητήσαμε είναι να υπάρχει η επίβλεψη των τμημάτων υποδομής από εμένα, των Νέων Ηροδότου. Να γίνει κάτι που θα έχει υγεία και όταν μπορεί να γίνει το βήμα παραπάνω να είναι έτοιμος ο Ηρόδοτος, να το κάνει με τις δικές του δυνάμεις. Μακάρι να γίνει και μακάρι να μπορέσω να το κάνω εγώ μέσα στα επόμενα χρόνια».

Για τον Βάλντας Νταμπράουσκας:

«Την επόμενη χρονιά θα υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις. Θεωρώ ότι στον ΟΦΗ θα αλλάξει πάρα πολύ η λογική για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Πιστεύω ότι πλέον ο προπονητής έχει άποψη, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι κάτι που μου αρέσει κι εμένα να το κάνω στις ομάδες μου, να παίρνω την ευθύνη των μεταγραφών. Πολλές φορές βέβαια αυτό δεν είναι και ό,τι καλύτερο γιατί αν δεν πάει κάτι καλά είσαι ο μοναδικός υπεύθυνος. Εδώ πάμε σε μία διαδικασία που φαίνεται ότι ο προπονητής θα πάρει την ευθύνη στις περισσότερες μεταγραφές, για να μην πω σε όλες. Αυτός ξέρει το πως θέλει να παίξει του χρόνου.

Νομίζω ότι σε αυτή τη λογική θα κινηθεί στις μεταγραφές. Αυτό που είδα εγώ είναι ότι υπήρχε μία σταθερότητα στο πλάνο του, ξεκίνησε με ένα σχηματισμό που με πολύ μικρές παραλλαγές διατήρησε μέχρι το τέλος. Έχω μερικούς ενδοιασμούς για το εάν θα τον αλλάξει φέτος. Πολύ μικρή σημασία έχει ο σχηματισμός, σημασία έχει η φιλοσοφία. Θα έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για τον συγκεκριμένο προπονητή στο τέλος της νέας χρονιάς, θα έχει φτιάξει τη δική του ομάδα. Εκεί θα μπορούμε να πούμε εάν ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπορεί να μείνει παραπάνω χρόνια στον ΟΦΗ και να κάνει ρεκόρ και γιατί να μην ξεπεράσει και τον Γκέραρντ».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook