Βέλιτς στον Athletic Radio 104,2: “Βελτιωμένη η εικόνα του ΟΦΗ με τον Νιόπλια”

Ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ και προπονητής της Επισκοπής μίλησε στον Αthletic Radio 104,2 επιχειρώντας να εξηγήσει το τι πήγε στραβά φέτος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάσμινγκο Βέλιτς στον Athletic Radio 104,2 και τον Μανώλη Σαρρή

Για την επανέναρξη της Football League: “Ήθελα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα όταν ήταν να ξεκινήσει, δηλαδή τον περασμένο Σεπτέμβρη. Στην συνέχεια, όλοι θέλαμε να ξεκινήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί η ιστορία είχε παρατραβήξει και υπήρχε αναμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τον Γενάρη, δυστυχώς, απογοητεύτηκαν πολλοι παίκτες από την κατάσταση που επικρατούσε και νομίζοντας πως δεν θα ξεκινήσει η χρονιά έφυγαν όπως όλοι οι ξένοι αλλά και κάποιοι ποιοτικοί Έλληνες”

Για το ξεκίνημα της Επισκοπής στο πρωτάθλημα: “Παρά τις δυσκολίες είναι αρκετά καλή και με εξαίρεση το τελευταίο ματς που δεν πήραμε βαθμούς, είμαστε ευχαριστημένοι με την παρουσία της ομάδας στα πρώτα παιχνίδια. Στο τελευταίο ματς είναι κρίμα που δεν πήραμε βαθμό ή βαθμούς γιατί το αξίζαμε αλλά το πρωτάθλημα είναι τόσο γρήγορο και σύντομο που δεν σου επιτρέπει να σκέφτεσαι το προηγούμενο παιχνίδι”.

Για την φετινή Επισκοπή: “Προσπαθήσαμε να καλύψουμε τα κενά μας μέσα από μια περιορισμένη δεξαμενή ποδοσφαιριστών κάνοντας ότι καλύτερο μπορούσαμε και τουλάχιστον αριθμητικά και ποιοτικά έχουμε καταφέρει να καλύψουμε τα κενά μας. Τώρα που φτάσαμε πλέον στον Απρίλη δίχως να καταλαβαίνω την λογική τόσο μεγάλης καθυστέρησης παίζουμε ξανά μπάλα και περιμένουμε να κάνουμε την δουλειά μας και υπό αυτήν την έννοια είμαι χαρούμενος που βρισκόμαστε ξανά στο γήπεδο. Καταφέραμε να βρούμε παίκτες παρότι είχαμε δημιουργήσει ένα πολύ αξιόλογο ρόστερ και με λίγους παίκτες στην αγορά όμως το θετικό είναι ότι είχαμε μια καλή βάση παικτών που προερχόταν από την Γ’ Εθνική, ήμασταν μαζί 1,5 χρόνο και αυτό το γκρουπ παικτών έδινε λόγους αισιοδοξίας ώστε να μην ανησυχούμε πάρα πολύ”.

Για την συνέχεια της Football League: “Περιμένω να τελειώσει ομαλά η σεζόν και θέλω να πιστεύω πως η επικείμενη αναδιάρθρωση δεν θα αδικήσει τις ομάδες της Football League. Ελπίζω πως δεν θα αδικηθούν οι ομάδες, μαζί και η δική μας. Αγωνιστικά περιμένω να είναι ανταγωνιστική, να κυνηγάει τη νίκη παντού αν και καμία φορά δεν μετράει μόνο το αποτέλεσμα αλλά είναι σημαντικός και ο τρόπος με τον οποίο έρχονται οι βαθμοί. Ελπίζω και πιστεύω πως θα συνεχίσουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και μαζί να έρθουν και οι νίκες”.

Για το καλό όνομα που έχει δημιουργήσει η Επισκοπή: “Η Επισκοπή είναι ένα πολύ καλό περιβάλλον, όσοι φεύγουν, φεύγουν με πολύ βαριά καρδιά. Σίγουρα το περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί σε καθημερινή βάση βοηθάει την ομάδα αλλά και τους παίκτες ώστε να είναι ανταγωνιστικοί. Πιστεύω πως όλο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Επισκοπή, την βοηθάει και μας δημιουργεί αισιοδοξία ώστε να έρθουν θετικά αποτελέσματα”.

Για τον ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ είχε φτάσει σε μια δύσκολη φάση και συνεχίζει να βρίσκεται σε αυτήν αλλά πιστεύω πως όταν όταν έρχεται μια αλλαγή προπονητή τότε τα πράγματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα γίνονται καλύτερα. Στα πρώτα παιχνίδια με τον Νίκο στον πάγκο η εικόνα του ΟΦΗ είναι βελτιωμένη και ήταν πολύ σημαντική η νίκη επί του ΠΑΣ Γιάνννα. Σίγουρα, υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα αλλά θέλω να πιστεύω πως αρχίζει να συνέρχεται και μέσα στα επόμενα ματς όλοι τους θα βγάλουν την υποχρέωση και θα κρατήσουν τον ΟΦΗ στην Superleague 1 γιατί οτιδήποτε άλλο θα είναι καταστροφή”.

Για το που οφείλεται κατά την γνώμη του η φετινή πορεία του ΟΦΗ: “Βασικά στο ποδόσφαιρο τα αποτελέσματα είναι σημαντικά όμως εξίσου σημαντικό είναι και ο τρόπος με τον οποίο έρχονται. Ο καλύτερος συνδυασμός είναι τα αποτελέσματα να συνδυάζονται με καλό πο δόσφαιρο όμως αν είναι να προτιμήσεις κάτι από τα δύο τότε προτεραιότητα για όλες τις ομάδες είναι οι νίκες. Από τον ΟΦΗ για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έβγαινε προς τα έξω ξεκάθαρα αυτή η ανάγκη. Νομίζω επαναπαύτηκαν λίγο στην καλή περσινή χρονιά, επίσης νομίζω πως από ένα σημείο και μετά όταν σε παίρνει από κάτω τότε είναι δύσκολο να ανατρέψεις την κατάσταση. Στο αρνητικό σερί που έκανε ο ΟΦΗ, πιστεύω πως είχε έλλειψη αγωνιστικής οργάνωσης, έπαιζε ένα άναρχο ποδόσφαιρο και όταν παίζεις άναρχα τότε οι αντίπαλοι σε μελετούν, προετοιμάζονται για τα στοιχειώδη ώστε να είναι πιο οργανωμένοι στα παιχνίδια εναντίον σου και κατά συνέπεια τα πράγματα δυσκολεύουν.

Για την παρουσία του Νίκου Νιόπλια: “Πιστεύω πως ο Νίκος δίνει βάση σε αυτές τις αρχές, υπάρχει κάποια οργάνωση στην ομάδα και την δεδομένη στιγμή το αποτέλεσμα είναι πιο σημαντικό απ΄ όλα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook