PlayStation 5: Ούτε για… δείγμα στην Ελλάδα

Ο κορωνοϊός σε συνδυασμό με την μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, έχουν φέρει μεγάλες ελλείψεις σην κονσόλα της Sony.

Όπως είναι φυσικό, όσοι παρείγγειλαν από νωρίς το PlayStation 5 έχουν και την ανάλογη επιθυμία να το πιάσουν στα χέρια τους.

Πλέον έχουν περάσει αρκετές μέρες από την κυκλοφορία της κονσόλας στη χώρα μας και ακόμα δεν έχει γίνει δυνατό το να καλυφθούν όλες οι παραγγελίες. Ο κορωνοϊός σε συνδυασμό με την δύσκολη παραγωγή του PlayStation 5 έρχεται να κάνει το λανσάρισμά του αρκετά δύσκολο στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Έχουν παρατηρηθεί πολλά παράπονα από άτομα που δεν έχουν παραλάβει ακόμα τις παραγγελίες που έκαναν πριν την κυκλοφορία του PS5, ενώ από την άλλη λίγοι είναι οι “τυχεροί” που το είχαν στα χέρια τους “στην ώρα τους”.

Σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι πρόβλημα της Sony και ουσιαστικά φταίνε οι εταιρείες λιανεμπορίου ή ακόμα και οι μεταφορικές, οι οποίες αντιμετωπίζουν τεράστιο φόρτο εργασίας λόγω των ημερών. Ο κορωνοϊός, οι γιορτές αλλά και το lockdown στην Ελλάδα έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά τις εκάστοτε μεταφορικές και σε αρκετές παραγγελίες υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις ή ακόμα και ακυρώσεις, γεγονός που δυσαρεστεί τους πελάτες της Sony και γενικότερα τους gamers.

Το αφεντικό της Sony, Jim Ryan είχε επιβεβαιώσει το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία παραγωγής – ζήτησης, καθώς όπως δήλωσε τον Νοέμβριο στη ρωσική ιστοσελίδα TASS, το PS5 δεν υπάρχει παγκοσμίως ούτε για δείγμα.

Πιο συγκεκριμένα, είπε:

“Όλες οι κονσόλες έχουν πουληθεί. Δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Είχα αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της προηγούμενης χρονιάς για να είμαι σίγουρος ότι θα δημιουργήσουμε αρκετή ζήτηση για το προϊόν. Τώρα όμως, όσον αφορά τη διοικητική μου θέση, ξοδεύω περισσότερο χρόνο στην προσπάθεια να αυξήσω την προσφορά για να καλύψω αυτή τη ζήτηση.”

Το γεγονός αυτο έχει ωθήσει τους ενδιαφερόμενους σε άλλα… μονοπάτια. Πολλοί προσπαθούν να παραγγείλουν την κονσόλα από το εξωτερικό, πράγμα το οποίο φαντάζει δύσκολο, ενώ άτομα έχουν παραδεχθεί πως την περίοδο των προπαραγγελιών είχαν πραγματοποιήσει αγορές (με προκαταβολή ενός ποσού) από δύο ή ακόμα και τρία διαφορετικά καταστήματα, για να είναι πιο… σίγουροι για το ότι θα την αποκτήσουν.

Όπως γίνεται με όλες τις μεγάλες κυκλοφορίες κονσολών, έτσι και με το PS5, υπάρχουν και οι γνωστές αγγελίες οι οποίες πάντα θα έχουν και κάποιο αρνητικό. Με τον κόσμο να ψάχνει διακαώς την κονσόλα για προσωπική χρήση, για δώρο ή ακόμα και για την δουλειά του, πολλοί στρέφονται προς την λύση των αγγελιών στο διαδίκτυο. Το πρόβλημα με τις online αγγελίες είναι πως μπορούν να συμβούν πολλά, καθώς όπως έχει αποδειχθεί μέσα σε λίγες μέρες, άτομα μπορεί να ζητούν εξωφρενικά ποσά για την κονσόλα ή ακόμα και να υπάρχουν διάφορες απάτες, τα λεγόμενα “scams”.

Προς το παρόν λοιπόν, οι παρτίδες των PS5 ξαναφτάνουν στην Ελλάδα και όπως είναι φυσικό, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις παραγγελίες. Όσα άτομα ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν και δεν το έχουν παραγγείλει από κάποιο κατάστημα, θα πρέπει έιτε να περιμένουν το άνοιγμα των καταστημάτων, μετά το τέλος του lockdown ή να πραγματοποιήσουν την αγορά τους μέσω του e-shop κάποιας από τις αλυσίδες στην Ελλάδα και να… ελπίζουν στην σύντομη παραλαβή της.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook