«Διπλό» στο Παγκρήτιο και πηγαίνει σε τελικό παραμονής στην έδρα του με τον Αστέρα Βλαχιώτη!

Ο Ηρόδοτος νίκησε με 1-0 τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και πλέον η παραμονή θα κριθεί στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στη Νέα Αλικαρνασσό κόντρα στον Αστέρα Βλαχιώτη!

Σε ένα ακόμα κρητικό ντέρμπι για την φετινή σεζόν, ο Εργοτέλης υποδέχθηκε τον Ηρόδοτο στο Παγκρήτιο για την 33η και προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το ενδιαφέρον μονόπλευρο, με τον Ηρόδοτο να ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα στην μάχη του για την παραμονή και να το παίρνει, μετατρέποντας το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Αστέρα Βλαχιώτη ως έναν απόλυτο τελικό παραμονής.

Μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά του αγώνα, ο ρυθμός ανέβηκε και οι δύο ομάδες άρχισαν να ψάχνουν ένα τέρμα. Το παιχνίδι ήταν αρκετά μοιρασμένο, με φάσεις εκατέρωθεν, αλλά το 0-0 να μένει έως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Η καλύτερες στιγμές του Εργοτέλη ήταν το πλασέ του Κοκκίνη στο 10’ που έδιωξε σε κόρνερ ο Κρόστα και το σουτ του Νεράλ στο 45+2’ που έφυγε οριακά άουτ, ενώ ο Ηρόδοτος έφτασε μία ανάσα από το 1-0 με το πλασέ του Βρεττού στο 16’, με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

O Ηρόδοτος μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο απειλώντας με τον Κίσσα σε δύο περιπτώσεις στο 47’ και στο 49’, με τον Τσέλιο να μπλοκάρει στην πρώτη και την μπάλα να φεύγει άουτ στην δεύτερη.

Ο Χαλκιαδάκης… προειδοποίησε στο 61’ με κεφαλιά που μπλόκαρε ο Τσέλιος και ένα λεπτό αργότερα έκανε το 1-0, επίσης με κεφαλιά, βάζοντας τον Ηρόδοτο μπροστά στο σκορ. Από εκεί και πέρα ο Ηρόδοτος θέλησε να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα και το κατάφερε, περιορίζοντας αρκετά τον Εργοτέλη που δεν κατάφερε να «απαντήσει».

Ο Εργοτέλης ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Πέιου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο φινάλε.

Εργοτέλης (Μπαδήμας): Τσέλιος, Κατσούρρι (65′ Κωστανάσιος), Σερβιλάκης (52′ Ντουμάνης), Κόλα, Μίκο, Πέϊος, Νεράλ (65′ Βουτσάς), Σαρρής, Κοκκίνης, Κουτάντος, Πατρινός.

Ηρόδοτος (Βούζας): Κρόστα, Γκόμεζ, Ασίγκμπα, Μπαρμπόσα, Μακριδάκης, Κυριακιδης, Κίσσας (76′ Κάπελ), Βρεττός, Ποζατζίδης, Χαλκιαδάκης, Αποστολίδης (71′ Σουρνάκης).

Δείτε το live του αγώνα:

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook