Σταθόπουλος: «Να έχουμε μια χρονιά όσο δυνατόν με μεγαλύτερες επιτυχίες»

Ο νέος προπονητής του Ηροδότου, Στάθης Σταθόπουλος, μίλησε στους εκπροσώπους των Μέσων για την άφιξή του στο σύλλογο, για τους στόχους του με τον Ηρόδοτο και για τη Super League 2.

Αρχικά, ευχαρίστησε για την υποδοχή ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην καλή συνεργασία που πρέπει να υπάρχει έτσι ώστε ο Ηρόδοτος να καταφέρει τους στόχους του:

«Ευχαριστώ όλους για την υποδοχή που μου έχουν επιφυλάξει στην Αλικαρνασσό.

Είναι μία περίοδος όπου όλοι οι προπονητές κάνουν δηλώσεις για τη σεζόν που ακολουθεί θα ήθελα μόνο να πω ότι θα προσπαθήσω με εργατικότητα και με συνέπεια, εγώ και τα παιδιά, να υλοποιήσουμε στόχους της ομάδας, τη βελτίωση όλων μας, της ομάδας, των παιδιών προσωπικά… Να έχουμε μια χρονιά όσο δυνατόν με μεγαλύτερες επιτυχίες.

Αυτό που είναι κυρίαρχο και το θέτω ως απαραίτητη προϋπόθεση  για να συνεργαστούμε όλοι καλά, είναι διοίκηση, εγώ, το τιμ και ποδοσφαιριστές να έχουμε μία ενιαία αλυσίδα με υπευθυνότητα ο καθένας μας καθημερινά. 

Ούτε ένας κρίκος δεν πρέπει να σπάσει, γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε ομάδα. Δεν είμαστε ανταγωνιστές, θεωρώ και το τονίζω ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτά που θέλουμε και οι τρεις αυτοί, να είμαστε ομάδα και μόνο έτσι θα πετύχουμε.

 Όλοι γνωρίζετε ότι η ομάδα αναδημιουργείται πάλι, ξαναοργανώνεται, προφανώς δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι αυτό που είπα ότι με ενδιαφέρει να βλέπω διάθεση προς βελτίωση, χωρίς καμία μέρα καθυστέρηση. Το ξεκαθαρίζω. Κάθε μέρα θα πρέπει να δίνουμε εξετάσεις όλοι μας, εγώ πρώτος, τα παιδιά μου και φυσικά η διοίκηση».

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε και στο φετινό ρόστερ που θα «παντρέψει» νέα παιδιά με έμπειρους παίκτες, με μέλημα να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα:

«Γνωρίζετε πως λόγω των περιορισμών μεταγραφών που έχει η ομάδα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε παιδιά 18-22 ετών.

Άρα θα έχουμε μία πολύ νεανική ομάδα, υπάρχουν μερικά παιδιά που θα είναι μεγαλύτερης ηλικίας που παρέμειναν από πέρσι.

Αυτό το κράμα που περιμένω και με τη βοήθεια των έμπειρων παιδιών, να είμαστε μία ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική».

Όσον αφορά στη Super League 2, αυτό που σημείωσε είναι πως… υπάρχει άγνοια και για τις ομάδες που θα απαρτίσουν το πρωτάθλημα αλλά και για την έναρξη:

«Οι οργανωμένες ομάδες που τελείωσαν καλά πέρυσι έχουν βλέψεις πρωταθλητισμού βλέπετε ότι έχουν ξεκινήσει 25 Ιουλίου. Εμείς και αρκετές ακόμα αρχίζουμε τέλη Αυγούστου και κάποιες ακόμα δεν έχουν αρχίσει και δεν ξέρουμε και στη συνέχεια τι θα γίνει.

Αυτό από μόνο του δείχνει ότι δεν έχουμε ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος.

Κανονικά την Τετάρτη είναι η κλήρωση και δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το ποιες θα απαρτίζουν την Super League 2 και πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Εμείς με όλα τα προβλήματα τα οποία είχαμε φτάσαμε να ξεκινάμε, ελπίσουμε κερδίσουμε χρόνο και να είναι αρκετός έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι μέχρι την έναρξη».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook