Καβάλα-ΑΕΚ 0-0

Το μυαλό της είναι στο πρωτάθλημα. Όμως σαν ΑΕΚ δεν μπορεί να αφήσει και το Κύπελλο. Η «Ένωση» μπορεί να μην πήρε τη νίκη, ωστόσο απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τους «16» της διοργάνωσης, καθώς έμεινε στο 0-0 με την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη».

Αρκετοί αναπληρωματικοί πήραν χρόνο συμμετοχής από τον Έβαλντ Λίνεν, ενώ οι “κιτρινόμαυροι” φωνάζουν δίκαια για πέναλτι που δεν καταλογίσθηκε σε χέρι του Ντιέ στο πρώτο μέρος.

Στις 20/12 η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Παρά τους 2 βαθμούς θερμοκρασίας, η Καβάλα μπήκε πιο «ζεστά» στο ματς και μόλις στο 6’ ο Χλωρός δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή, έπειτα από ωραία πάσα του Αναστασόπουλου από τα δεξιά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο Ντόσης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Αραμπατζή, όμως ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων αστόχησε, καθώς το σουτ του ήταν πολύ κακό και πέρασε άουτ.

Η «Ένωση» αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στο κέντρο, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ενώ και η «πειραματική» ανασταλτική λειτουργία της είχε… θέμα! Αυτό ωστόσο δεν την εμπόδισε να βγάλει δύο μεγάλες φάσεις στο πρώτο μέρος. Αρχικά με την κεφαλιά του Τσούπρου στο 16’, όταν νίκησε τους πάντες στον «αέρα», με την κεφαλιά του να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Αποστολίδη. Τα προβλήματα δεν σταμάτησαν, με τους παίκτες του Λίνεν να μην μπορούν να κάνουν παιχνίδι. Δεν είχαν και «τύχη» όμως.

Με τη συμπλήρωση 30’, όταν ο Μπουγαΐδης έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Παπαδημητρίου έκανε την κεφαλιά, όμως το δοκάρι σταμάτησε τη μπάλα με τους «κιτρινόμαυρους» να χάνουν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Στο 32’ η ΑΕΚ δίκαια φωνάζει για μη καταλόγηση πέναλτι. Ο Βλάχος μπήκε στην περιοχή της Καβάλας, σέντραρε, με τον Ντιέ να έχει απλωμένο το χέρι του και να σταματά τη μπάλα, με τον Μαντάκη να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι, ωστόσο το ριπλέι δεν τον δικαιώνει για την απόφασή του, καθώς ο αρχηγός των «αργοναυτών» την έχει σταματήσει αντικανονικά.

Όσο έπεφτε η θερμοκρασία, άλλο τόσο έπεφτε και η απόδοση των δύο ομάδων. Ειδικά της ΑΕΚ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο μέρος ανήκε στην Καβάλα. Με τον πρώην «κιτρινόμαυρο» Ενσαλίβα να βγάζει εξαιρετική κάθετη στον Χλωρό, τον όποιο ο Αραμπατζής αρχικά σταμάτησε στο τετ-α-τετ, ενώ στο ριμπάουντ ο επιθετικός των γηπεδούχων έχασε την ισορροπία του και δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Υποτονικό παιχνίδι στη συνέχεια, με τους «αργοναύτες» να ελέγχουν το παιχνίδι και τους παίκτες του Λίνεν να μην μπορούν να βγάλουν φάσεις. Ο Γερμανός τεχνικός έκανε μαζεμένες δύο αλλαγές, με τους Κατσικοκέρη και Παυλή να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να δώσει άλλη… νότα στην επίθεση της ομάδας του. Οι φάσεις στο δεύτερο μέρος δεν έβγαιναν με το… σταγονόμετρο, αλλά καθόλου. Οι δύο ομάδες «παρέδωσαν πνεύμα» στα τελευταία λεπτά, με το 0-0 να μένει ως το τέλος και πλέον καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ στις 20 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook