Με δύο ματς συνεχίζεται σήμερα το κύπελλο Ελλάδας

Στις 17.00 ο Απόλλων Σμύρνης φιλοξενεί τον Πανθρακικό ενώ στις 20.00 ο Ολυμπιακός την Καβάλα.

Τόσο για τον Απόλλωνα όσο και για τον Πανθρακικό ο αγώνας Κυπέλλου (17:00, OTE ΤV), αποτελεί ευκαιρία για διάκριση στον θεσμό.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κάνει… πράγματα και θαύματα φέτος στη Football League και είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη, ωστόσο, άπαντες στο στρατόπεδο του Απόλλωνα κρατάνε χαμηλά τη μπάλα. Το Κύπελλο μπορεί να θεωρηθεί… πολυτέλεια για μια ομάδα που έχει ρίξει όλο το βάρος της στην άνοδο στη Super League, ωστόσο, μετά την πρόκριση επί του ΟΦΗ στην προηγούμενη φάση, στη Ριζούπολη βλέπουν τα ματς με τον Πανθρακικό ως ευκαιρία για ένα ακόμα βήμα.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης πάντως έχει επισημάνει στους παίκτες του αυτά που είπε και στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. Να παίξουν, δηλαδή, χωρίς άγχος, για το καλύτερο δυνατό. Ο έμπειρος τεχνικός μάλιστα, όπως συνηθίζει, δεν ανακοίνωσε την αποστολή αλλά θα το κάνει λίγη ώρα πριν από την έναρξη του ματς.

Στον αντίποδα, ο Πανθρακικός είναι μια από τις φορμαρισμένες ομάδες της Super League και δείχνει πως θα καταφέρει να εξασφαλίσει την παραμονή του αν συνεχίσει με καλές εμφανίσεις. Ο Παύλος Δερμιτζάκης και οι ποδοσφαιριστές του βλέπουν ως μια καλή ευκαιρία να προχωρήσουν στο κύπελλο το «ζευγάρωμα» με τον Απόλλωνα, ωστόσο δεν πρόκειται να υποτιμήσουν τον αντίπαλο. Η ομάδα της Κομοτηνής δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Μαραμά Βαϊρουά, αλλά στην αποστολή είναι ο νεοαποκτηθείς Μπονγκ.

  • Η αποστολή του Πανθρακικού:

Κουτσόπουλος, Βρονταράς, Νουκ, Χρήστου, Σερφά, Σαρακατσάνος, Πόπτσης, Κάσελαν, Μουνάφο, Λαδάκης, Καθάριος, Μπαϊκαρά, Λουσέρο, Γωνιάδης, Μίνγκας, Κοντογουλίδης, Παπαδόπουλος και Κυβελίδης.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Καβάλα (20:00 OTE TV) στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Κυπέλλου και θέλουν να «καθαρίσουν» από τώρα την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να μπει σε περιπέτειες αναφορικά με τον επαναληπτικό του «Ανθή Καραγιάννη» και καλείται να επιβεβαιώσει τη διαφορά ποιότητας με την Καβάλα στο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αναμένεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα της ομάδας του, βάζοντας παίκτες που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής, ενώ η αποστολή της ομάδας θα ανακοινωθεί μετά την πρωινή προπόνηση που θα γίνει στις 11:00 στου Ρέντη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να ξεκινήσει με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα θα τοποθετηθούν οι Χολέμπας, Μανωλάς, Παπάζογλου και Τοροσίδης από αριστερά προς τα δεξιά.

Στη μεσαία γραμμή θα επιστρέψει ο Φέισα, με τους Γκρέκο και Μασάντο μπροστά του, ενώ στα άκρα θα τοποθετηθούν οι Φετφατζίδης και Πίνο, με τον Μήτρογλου να είναι στην κορυφή της επίθεσης, την ώρα που διεκδικεί τη θέση και ο Μάρκο Πάντελιτς.

Από την πλευρά τους, οι «αργοναύτες» γνωρίζουν πως το έργο τους θα είναι πολύ δύσκολο κόντρα στους πρωταθλητές. Μπορεί να πήραν την πρόκριση σε βάρος της ΑΕΚ στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης, ωστόσο, ο Νίκος Παπαδόπουλος κι οι παίκτες του δεν… πετούν στα σύννεφα. Θα προσπαθήσουν ωστόσο για το καλύτερο δυνατό κόντρα στους Πειραιώτες.

  • Η αποστολή της Καβάλας:

Αποστολίδης, Σουλογάνης, Καλαγκάνης, Παγώνης, Τριποτσέρης, Μαραγκός, Χλωρός, Αναστασόπουλος, Παπαγερίδης, Πακάλτσης, Κάργας, Κοτίτσας, Μπρατσιάνι, Ντο Σάντος, Γελαδάρης, Εντιαγέ, Πλιάγκας και Κούτεφ

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook