Εύκολα στους “8” του κυπέλλου ο ΠΑΣ

Αν και βρέθηκε να χάνει μόλις στο 4′, ο ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε και δεύτερη νίκη (3-2) επί του Φωστήρα και προκρίθηκε εύκολα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, καθώς προηγήθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Μπούμπας εκμεταλλεύθηκε την ασταθή απόκρουση του Ταμπάση και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.

Η απάντηση των Ηπειρωτών ήταν άμεση, αφού μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γιάκος δέχθηκε ωραία κεφαλιά-πάσα από τον Τζημόπουλο και με σουτ από κοντά ισοφάρισε σε 1-1, κάνοντας το έργο του Φωστήρα σχεδόν ακατόρθωτο, καθώς χρειαζόταν άλλα τρία γκολ για να βρει σκορ πρόκρισης.

Ακολούθησαν κάποια λεπτά χωρίς φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, για να έρθει στο 34′ ένα εξαιρετικό γκολ από τον Λίλα, ο οποίος “κρέμασε” με μακρινό σουτ τον Μπότο και καθάρισε ουσιαστικά την υπόθεση-πρόκριση για τον ΠΑΣ, διαμορφώνοντας το 1-2.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, και συγκεκριμένα στο 50′, ο κακός αγωνιστικός χώρος πρόδωσε τον Παραρά, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα προς τον Μπότο, αλλά η μπάλα κόλλησε, με συνέπεια ο επερχόμενος Βίλα να γίνει κάτοχός της και με υπέροχο πλασέ να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 3-1.

Ο Φωστήρας βρέθηκε πολύ κοντά στο να μειώσει το σκορ στο 71ο λεπτό, όταν ο Δωροβίνης εκτέλεσε πολύ δυνατά ένα μακρινό φάουλ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Φεγκρούς.

Τελικά τα κατάφερε στο 89ο λεπτό με τον Βλάχο, μετά από μία παρόμοια φάση με εκείνη του πρώτου γκολ των γηπεδούχων, καθώς ο σκόρερ εκμεταλλεύτηκε τις πολλές κόντρες και πλάσαρε από κοντά.

Έτσι, ο ΠΑΣ Γιάννινα, με δεύτερη νίκη επί του Φωστήρα, μετά το 2-0 επί του πρώτου αγώνα, θα δώσει το “παρών” στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου βρίσκονται ήδη ο Αστέρας Τρίπολης και ο Πλατανιάς.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Ψυρρόπουλος): Μπότος, Κόπελας, Πεταυράκης, Παραράς, Τσώνης, Μπούμπας (65′ Τασουλής), Τσαγκαράκης, Βαβάτσικος (55′ Βλάχος), Στάμος, Δωροβίνης, Κάμπας (56′ Κετσετζόγλου)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Χριστόπουλος): Ταμπάσης (20′ Φεγκρούς), Λίλα (65′ Αυγενικού), Κεϊτά, Μπέριος, Ρουμπουλάκου, Τζημόπουλος, Βίλα, Γιάκος, Νικλητσιώτης, Ντε Βινσέντι (71′ Οικονόμου), Ντάσιος

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook