Στις 11 Μαΐου ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος

Η ημερομηνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε ραντεβού που θα γίνει άμεσα μεταξύ ΕΠΟ και Super League.

Ο κύβος ερρίφθη… Η ημερομηνία που “προκρίθηκε” για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι η 11η Μαΐου, κάτι που αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε ραντεβού που θα γίνει άμεσα μεταξύ ΕΠΟ και Super League.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση να γίνει ο τελικός 20 μέρες μετά το τέλος πρωταθλήματος είχαν να κάνουν κυρίως με τη συμφωνία της ΕΠΟ με το κανάλι που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του θεσμού, αλλά και την επιθυμία του Φερνάντο Σάντος να είναι σε δράση οι Έλληνες διεθνείς των ομάδων που θα παίξουν στα πλέι οφ, μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Ο Πορτογάλος προπονητής είχε εισηγηθεί την ολοκλήρωση της σεζόν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ματς της εθνικής στη Λιθουανία στις 7 Ιουνίου, για τα προκριματικά του μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η επιθυμία του Σάντος έγινε πραγματικότητα, όπως το ίδιο συνέβη και με το κανάλι που θα μεταδώσει τον τελικό στις 11 Μαΐου.

Το ζευγάρι του τελικού στο τέλος Απρίλη

Ολυμπιακός, Πανθρακικός, ΠΑΟΚ και πιθανότατα Αστέρας Τρίπολης (έχει προβάδισμα πρόκρισης έναντι του Πλατανιά) θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον τελικό στο τέλος Απριλίου.

Οι ημερομηνίες στις οποίες αναμένονται να οριστούν οι ημιτελικοί του θεσμού είναι η 17η Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς από τις οποίες θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού είναι πιθανό να γίνουν το Σάββατο 27 Απριλίου.

Πλέι οφ τον Ιούνιο!

Αυτή η εξέλιξη έχει άμεσο αντίκτυπο στα πλέι οφ, καθώς το μίνι πρωτάθλημα θα πρέπει να αρχίσει μετά τον τελικό, βάσει κανονισμού.

Αυτό σημαίνει ότι τα πλέι οφ θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 15 Μαΐου μέχρι την Κυριακή 2 Ιουνίου.

  • Βάσει των παραπάνω, το πιθανότερο πρόγραμμα πλέι οφ είναι το εξής:

Τετάρτη 15 Μαΐου: 1η αγωνιστική

Κυριακή 19 Μαΐου: 2η αγωνιστική

Τετάρτη 22 Μαΐου: 3η αγωνιστική

Κυριακή 26 Μαΐου: 4η αγωνιστική

Τετάρτη 29 Μαΐου: 5η αγωνιστική

Κυριακή 2 Ιουνίου: 6η αγωνιστική
Διακοπές… πριν από τις διακοπές

Η προγραμματισμένη τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι για τις 21 Απριλίου. Εκείνη την Κυριακή θα πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου, και θα απομένουν τα πλέι οφ και ο τελικός για το φινάλε της σεζόν.

Από εκείνη την Κυριακή, όμως, μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου που θα αρχίσουν τα πλέι οφ, θα μεσολαβήσει σχεδόν ένας μήνας (!), κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες που θα παίξουν στους αγώνες κατάταξης και δεν θα έχουν προκριθεί στον τελικό Κυπέλλου θα είναι χωρίς επίσημο ματς στα πόδια τους για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί κυρίως τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς αν οι Αρκάδες περάσουν τον Πλατανιά, τότε θέση στον τελικό θα υπάρχει μόνο για μια από τις δύο ομάδες, καθώς η κλήρωση τους έχει φέρει αντιμέτωπους στα ημιτελικά Κυπέλλου.

Πηγή: contra.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook