“Mάχη” για το εισιτήριο του τελικού

Την επιστροφή του σε τελικό Κυπέλλου μετά από 10 χρόνια θέλει ο ΠΑΟΚ, στον οποίο γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία που έχει αποψινός επαναληπτικός αγώνας με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Να γράψουν ιστορία θέλουν οι Αρκάδες.

Την πρόκρισή του σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ύστερα από δέκα χρόνια θα κυνηγήσει σήμερα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης.Οι Θεσσαλονικείς έχουν ως… προίκα το 2-1 της Τούμπας και θέλουν να σφραγίσουν το «εισιτήριο» που οδηγεί στον τελικό της 11ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Αν, μάλιστα, προκριθούν στον τελικό θα παίξουν μετά 28 χρόνια στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου είχαν βρεθεί ως πρωταθλητές και δεν κατάφεραν τελικά να κάνουν το νταμπλ.

Η νίκη στο πρώτο ματς δίνει πλεονέκτημα στον «Δικέφαλο του Βορρά», αφού παίζει για δύο αποτελέσματα σε αντίθεση με τον Αστέρα Τρίπολης που θέλει πάση θυσία νίκη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Δώνης κατάφερε μέσω του ροτέισιον που έκανε να διατηρήσει το αήττητο σερί της ομάδας του, η οποία μετράει 14 αγώνες χωρίς να έχει χάσει.

Οι απουσίες του ΠΑΟΚ είναι γνωστές, όπως και οι παίκτες που θα πάρουν φανέλα βασικού στο σημερινό ματς. Την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ιτζάντζ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Αποστολόπουλο, Κατσουράνη, Σίλντενφελντ και Λίνο.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Λάζαρ και Κάτσε, οι οποίοι στα πλάγια θα έχουν τους Καμάρα και Λόρενς. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Αθανασιάδης και ο Σαλπιγγίδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Γιακουμής, Έτο, Κουμάλο, Ιντζίδης, Ολίσε, Φωτάκης, Κίτισου, Ρομπέρ, Γεωργιάδης και Πέλκας. Εκτός έμειναν οι Σταφυλίδης, Κατσικάς, Βούκιτς και Κωνσταντινίδης.

ια την αποψινή – μεγάλη «μάχη» με τον ΠΑΟΚ ζουν και αναπνέουν στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας ευελπιστεί να βρίσκεται στις 11 Μαΐου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Αρκάδες από την άλλη  έχουν ως στόχο να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-1 της Τούμπας και να πάρουν εκείνοι τελικό το «εισιτήριο» για το Ολυμπιακό Στάδιο.

Το «Θεόδωρος Κλοκοτρώνης» θα θυμίζει σήμερα κάτι από… Bobonera, αφού έχουν κοπεί ένα εκατομμύριο χαρτάκια για την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, ενώ θα υπάρχουν και πολλές κορδέλες που θα δημιουργήσουν την πιο εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που έχει ζήσει η ομάδα του Σάκη Τσιώλη.

Την περσινή σεζόν ο Αστέρας εκπλήρωσε το όνειρο της συμμετοχής σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση, όμως φέτος θέλει να πάει ένα βήμα παραπέρα και να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου που δεν τα έχει καταφέρει σε δύο προηγούμενες περιπτώσεις. Ίσως φέτος να είναι και η… φαρμακερή.

Εκτός όλων των άλλων, οι Τριπολιτσιώτες θέλουν την πρόκριση για ακόμη έναν λόγο. Για τον Φορμίκα, ο οποίος εντός της εβδομάδας είχε έναν σοβαρό τραυματισμό και υπάρχει κίνδυνος να μην παίξει ξανά ποδόσφαιρο!

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μετράει τρεις απουσίες για το σημερινό ματς, αφού ο Μπαρτολίνι και ο Περόνε κατάφεραν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς που είχαν.

Την «κυανοκίτρινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Μπαντής, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Τσαμπούρη, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι και Κοντοέ.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Ουσέρο και ο Αλβάρες, έχοντας στα πλάγια τους Ράγιος και Ναβάρο. Πιο ελεύθερο ρόλο θα έχει ο Ντε Μπλάσις και στην κορυφή θα είναι ο Λέντσε.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γεωργακόπουλος, Κοντοές, Κάστελς, Σέτι, Κουρμπέλης, Κάφα, Ουρτάδο, Μπακασέτας, Καλαντζής και Λέντσε. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Φούλοπ, Χουανίτο και Φορμίκα.

Πηγή: sportfm

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook