Η πρόκριση βάφτηκε πράσινη μέσα στο Καραϊσκάκη

Μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της ημίωρης παράτασης, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού με 7-6 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο 14′ ήρθε η πρώτη μεγάλη τελική του αγώνα και ξεκίνησε από κλέψιμο του Κώτσιρα. Ο Μαντσίνι έβγαλε τη σέντρα και ο Σπόραρ πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Πέρασε αρκετή ώρα μέχρι οι δύο ομάδες να πλησιάσουν ξανά κοντά στην αντίπαλη εστία, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Στο 34′ ήρθε η επόμενη τελική από ένα μακρινό σουτ του Φορτούνη, χωρίς όμως να απειληθεί ο Λοντίγκιν. Λίγο πριν το ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός βρήκε δίχτυα με κεφαλιά του Βέρμπιτς, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι, όμως ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και μία μεγάλη διακοπή για τραυματισμό του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού στο κεφάλι, επηρέασε την έκβαση των τελευταίων λεπτών. Στο 81′ ο Πασχαλάκης σταμάτησε τον Σπόραρ, σε μία καλή στιγμή που είχε το σύνολο του Φατίχ Τερίμ, ενώ το ίδιο συνέβη και στο 90’+9′ με τον Σλοβένο να σπαταλά μία σημαντική ευκαιρία για να τελειώσει το ματς και την πρόκριση. Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι, οι δύο ομάδες πρόσεξαν την άμυνά τους, με τους δύο προπονητές να ετοιμάζουν τα πλάνα τους για την… ρώσικη ρουλέτα.

ΠΕΝΑΛΤΙ
Αϊτόρ 1-0
Ροντινέι 1-1
Πέρεθ 2-1
Μάρτινς 2-2
Αράο 3-2
Γιόβετιτς 3-3
Γεντβάι 4-3
Ποντένσε 4-4
Μλαντένοβιτς (απέκρουσε ο Πασχαλάκης)
Καρβάλιο (απέκρουσε ο Λοντίγκιν)
Κώτσιρας 5-4
Βρουσάι 5-5
Βαγιαννίδης 6-5
Ορτέγκα 6-6
Σχένκεφελντ 7-6
Καμαρά (άουτ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Μπιανκόν (115′ Ιμπόρα), Ορτέγκα, Έσε (100′ Καρβάλιο), Αλεξανδρόπουλος (63′ Ποντένσε), Καμαρά, Μασούρας (91′ Γιόβετιτς), Φορτούνης (115′ Βρουσάι), Ναβάρο (106′ Μάρτινς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ (96′ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα (67′ Πέρεθ), Μαντσίνι (105′ Σχένκεφελντ), Μπερνάρ (67′ Ζέκα), Βέρμπιτς (98′ Αϊτόρ), Σπόραρ (105′ Ακαϊντίν).

ertsports.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook