Άφησε εκτός τον Αλμυρό στο κρητικό ντέρμπι και πήρε ιστορική πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΑΟΑΝ!

Ο ανώτερος ΑΟΑΝ επικράτησε δίκαια με 2-0 του Αλμυρού στο κρητικό ντέρμπι της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους «16» της διοργάνωσης!

Ο ΑΟΑΝ υποδέχθηκε τον Αλμυρό στον Άγιο Νικόλαο, στο πλαίσιο της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, σε ένα μεγάλο και ιστορικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά μοιρασμένο στα πρώτα περίπου 20 λεπτά του, με τον Αλμυρό να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως με μακρινά σουτ. Στη συνέχεια ο ΑΟΑΝ ανέβασε ρυθμό και κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 27’, το σουτ του Μελισσόπουλου βρήκε στο χέρι του Μάγκα εντός περιοχής και ο ΑΟΑΝ κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0 ο Μπαράτα.

Ο ΑΟΑΝ είχε το μομέντουμ στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, προσπαθώντας έντονα να βρει ένα δεύτερο γκολ στο πρώτο 45λεπτο. Το γκολ δεν ήρθε και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 50’ το καλό, δυνατό σουτ του Πλουσή έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Χανιωτάκη, ενώ στο 58’ ο Παγώνης έκοψε σωτήρια με τάκλιν τον Μηνά πριν εκείνος απειλήσει εντός περιοχής. Η μεγαλύτερη φάση του Αλμυρού στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 70’, με τον Γκέτσι να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Γιαγκόζη.

Παρότι ο Αλμυρός ανέβασε αρκετά τις γραμμές του στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα, το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε για την ομάδα του Μανώλη Παπαματθαιάκη και ο ΑΟΑΝ με μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τσανάι στο 85’, κλείδωσε τη νίκη – πρόκριση διαμορφώνοντας το 2-0 που έμεινε έως το φινάλε. Έτσι, ο ΑΟΑΝ πήρε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας γράφοντας ιστορία!

Η εξέλιξη του αγώνα:

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook