Με το ένα… πόδι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε στο πρωτάθλημα, αλλά και στα φιλικά της Κύπρου, επικράτησε με 2-0 της Καλαμάτας και ουσιαστικά η ρεβάνς στη Τούμπα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Η Καλαμάτα φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ, εντός έδρας, για το πρώτο παιχνίδι, της φάσης των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά”, μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και μόλις στο 26′ κέρδισε πέναλτι με τον Κωσταντέλια. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ολιβέϊρα, όπου κέρδισε τον Μέντες για τον 1-0 των φιλοξενούμενων.

Από ‘κει και έπειτα η Καλαμάτα είχε τις ευκαιρίες της για να ισοφαρίσει, με την καλύτερη να καταγράφεται στο 43′, όταν ο Κοτάρσκι πραγματοποίησε μία εξαιρετική επέμβαση, στο σουτ του Μπακαγιόκο, μέσα από την περιοχή.

Στο 78’ ο ΠΑΟΚ πέτυχε ακόμη ένα τέρμα, με το πολύ όμορφο πλασέ του Τόμας μέσα από την περιοχή, να νικά τον Μέντες για το 2-0.

Το 2-0 παρέμεινε ως το τέλος της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα, για τους “8” του Κυπέλλου.

Καλαμάτα: Μέντες, Μαβινγκά (87′ Ματέους Άλβες), Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος (87′ Μπενίτες), Καραγκούνης, Μόζερ (69′ Τάτος), Ρόβας (87′ Τριανταφυλλάκης), Αρναρέλλης (74′ Βασιλόγιαννης).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες (75′ Σάστρε), Νάσμπεργκ (58′ λ. τρ. Κουλιεριάκης), Κάργας, Ζοάν Σάστρε, Φιλίπε Σοάρες (65′ Σβαμπ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (65′ Μουργκ), Κωνσταντέλιας – Νάρεϊ, Ολιβέιρα (75′ Τόμας).

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook