Στον “αέρα” η ημερομηνία και η έδρα διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου

Βρισκόμαστε στο τέλος Μαρτίου και δεν είναι γνωστή η ημερομηνία, αλλά ούτε καν η… χώρα που θα διεκδικήσουν οι δύο φιναλίστ το δεύτερο τη τάξει τρόπαιο.

Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε στο σημερινό (21/5) υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση του πρωθυπουργού για την ημερομηνία θα επηρεάσει και σημαντική αθλητικά γεγονότα, καθώς έχει οριστεί στις 21 Μαΐου ο τελικός της Euroleague, ενώ ήταν να γίνει και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στις ημερομηνίες 20 ή 21, όμως θα μετατεθεί.

Ως εκ τούτου, ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20/5, θα μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία (το πιθανότερο είναι το Σάββατο 27/5), ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε το πού θα γίνει ο τελικός.

Όπως όλα δείχνουν ο τελικός της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης στην Ελλάδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Μαΐου, αφού όμως πρώτα τεθεί προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Όσον αφορά στις ομάδες που θα βρίσκονται στον τελικό η μια λογικά θα είναι ο ΠΑΟΚ, αφού έχει επικρατήσει εκτός έδρας της Λαμίας στον ημιτελικό με 5-1, ενώ η ΑΕΚ από την πλευρά της έχει κερδίσει στον πρώτο ημιτελικό τον Ολυμπιακό με 3-0 και έχει και εκείνη προβάδισμα να παίξει στο μεγάλο ραντεβού του Κυπέλλου.

Από εκεί και πέρα, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η Euroleague δεν πρόκειται να αλλάξει ημερομηνία για τις εκλογές στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στα playoffs, είναι μια ανάσα από το πλεονέκτημα έδρας και έχει πιθανότητες να βρεθεί στο Final Four, όπου οι αγώνες θα διεξαχθούν 19 και 21 Μαϊου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook