«Δεν ήταν σχέση, ήταν δουλειά» – Πως η Κρίσταλ Χέφνερ επιβίωσε δίπλα στον Χιου Χέφνερ

Υπήρχε αυτό το μπάνιο στην έπαυλη του Playboy, ακριβώς δίπλα από την κρεβατοκάμαρα του Χιου Χέφνερ, που ήταν επενδυμένο με μαύρο μάρμαρο, με μαύρη μαρμάρινη μπανιέρα, μαύρη τουαλέτα και βαριές κουρτίνες για να αποκλείει το φως.

Έτσι όπως το περιγράφει η Κρίσταλ Χέφνερ (το γένος Χάρις), το δωμάτιο αυτό ακούγεται σαν μια γωνία του πιο σκοτεινού σημείου στο μυαλό του Χέφνερ.

Όταν η Κρίσταλ μετακόμισε στην έπαυλη ως μία από τις τρεις φιλενάδες του που έμεναν μαζί (έγινε η τρίτη σύζυγός του το 2012, όταν εκείνη ήταν 26 ετών και εκείνος 86), κατάλαβε αμέσως ποιες νύχτες θα ακολουθούσε σεξ, επειδή, αντί για το συνηθισμένο δείπνο του, που αποτελούνταν από κονσερβοποιημένη σούπα με κοτόπουλο, κράκερς και τυρί κρέμα, παράγγελνε ένα BLT.

Έπαιρνε τόσο πολύ Viagra που κουφάθηκε. Μετά, οι φίλες και όποιες άλλες ξανθιές καλεσμένες είχε καλέσει ο Χεφ από το πάρτι, έκαναν ντους με το  baby oil που επέμενε να χρησιμοποιούν για λιπαντικό, παρά τις συνεχείς μολύνσεις τους.

Άμα μπεις στο Playboy Mansion δε βγαίνεις

Η Κρίσταλ μετακόμισε στην έπαυλη για να αντικαταστήσει τη Χόλι Μάντισον, που προηγουμένως ήταν η «νούμερο ένα κοπέλα» του Χέφνερ από τις τρεις που είχε εκείνη την εποχή. Το 2008, αφού έστειλε τη φωτογραφία της, η Κρίσταλ είχε προσκληθεί σε ένα από τα διαβόητα πάρτι του Playboy. Μετακόμισε αμέσως μετά, εγκαταλείποντας το πτυχίο της ψυχολογίας για ένα διαφορετικό είδος εκπαίδευσης. «Από τη στιγμή που μπαίνεις μέσα», γράφει, «είναι τόσο δύσκολο να βρεις διέξοδο».

«Ο Χεφ ήταν ακραία ναρκισσιστής, οπότε πιστεύω πραγματικά ότι πίστευε ότι όλοι ήθελαν πραγματικά να είναι εκεί. Απολάμβανε πραγματικά το σεξ, απολάμβανε πραγματικά τις παλιές ταινίες, αγαπούσε κυριολεκτικά ό,τι απολάμβανε» .

Σήμερα, έξι χρόνια μετά τον θάνατό του στα 91 του χρόνια, η Κριστέλ αποφάσισε να μιλήσει για τη ζωή της «φυλακισμένης» στην έπαυλη του Playboy και, με αυτόν τον τρόπο, να θέσει ερωτήματα σχετικά με τις καταχρηστικές σχέσεις, την ταυτότητα και τον αντίκτυπο μιας ελευθεριακής κουλτούρας στην οποία συνέβαλε ο Χέφνερ.

«Όταν πρωτοπήγα εκεί, ήταν σαν να βρέθηκα στον κόσμο του Γουίλι Γουόνκα», λέει η Κρίσταλ. «Επειδή προερχόμουν από έναν κόσμο όπου δεν είχα πολλά πράγματα»

Ήθελε να γίνει μέρος αυτού του κόσμου

«Όταν πρωτοπήγα εκεί, ήταν σαν να βρέθηκα στον κόσμο του Γουίλι Γουόνκα», λέει η Κρίσταλ. «Επειδή προερχόμουν από έναν κόσμο όπου δεν είχα πολλά πράγματα». Γεννημένη στην Αριζόνα, ως παιδί μετακόμισε με τους γονείς της στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ζούσαν πάνω από μια παμπ στο Μπέρμιγχαμ. Όταν ήταν 12 ετών, ο πατέρας της πέθανε, αφήνοντας την ίδια και τη μητέρα της σε μια δύσκολη κατάσταση, μέχρι τη στιγμή που προσκλήθηκε στο πάρτι του Playboy πάλευε, τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά.

«Οι μεγάλες διασημότητες εκείνη την εποχή ήταν άνθρωποι όπως η Πάμελα Άντερσον και πίστευα ότι έδειχναν τόσο ισχυρές- ήταν αγαπητές, ανήκαν εκεί». Ήθελε να γίνει μέρος του κόσμου τους. «Όταν μετακόμισα στην έπαυλη έζησα την πρόσβαση και τη δύναμη και σκέφτηκα ότι ήταν καταπληκτικό. Αλλά μετά οι τοίχοι άρχισαν να κλείνουν πάνω μου». Κάνει μια παύση. «Νομίζω ότι οι πληγωμένες γυναίκες έλκονται από κάτι τέτοιο. Ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί».

Μια μέρα, αφού της αρνήθηκαν το μερίδιο των 800.000 δολαρίων που θα έπαιρνε ο Χέφνερ για ένα γαμήλιο επεισόδιο του ριάλιτι σόου τους, αποφάσισε να το σκάσει. Όμως, διασχίζοντας την είσοδο, άκουσε τη φωνή του να βουίζει από το μεγάφωνο της έπαυλης: «Κρατήστε την»

Το σεξ ήταν αγγαρεία

Αφού η Κρίστελ προήχθη σε βασική φιλενάδα, ένιωσε σημαντική. Αλλά, «γρήγορα άρχισα να σκέφτομαι: «Πώς μπορεί αυτό το άτομο να με αγαπάει πραγματικά όταν θέλει άλλους τέσσερις ανθρώπους στην κρεβατοκάμαρα μαζί μας;»». Περιγράφει το εβδομαδιαίο σεξ σαν να ήταν μια εξευτελιστική αγγαρεία, χωρίς διάθεση να μείνει σε λεπτομέρειες – λέει ότι σήμερα εύκολα «αηδιάζει». «Έκανα πράγματα με τα οποία δεν ένιωθα άνετα. Δεν ένιωθα σωματική έλξη για έναν 80χρονο άνδρα. Απλά προσπαθούσα να το ξεπεράσω. Και τα άλλα κορίτσια; Καμία δεν συμπαθούσε την άλλη. Αλλά ήμασταν εκεί για τον Χεφ».

Τα πράγματα άλλαξαν για εκείνη όταν «συνειδητοποίησα ότι δεν είχα καμία ελευθερία. Τα πάντα βασίζονταν στο πρόγραμμα του Χεφ και δεν είχα ποτέ λόγο. Το οποίο είναι το αντίθετο της απελευθέρωσης και της ελευθερίας που, υποτίθεται ότι το Playboy πρέσβευε».

Η έπαυλη την σκότωνε

«Η εξουσία είναι ύπουλη όταν μεταμφιέζεται σε γενναιοδωρία», γράφει, «και η γενναιοδωρία είναι ύπουλη όταν αποτελεί καμουφλάζ για τον έλεγχο. Και τόσο η εξουσία όσο και η γενναιοδωρία προκαλούν σύγχυση όταν σε κάνουν να πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να είναι αγάπη».

Μια μέρα, αφού της αρνήθηκαν το μερίδιο των 800.000 δολαρίων που θα έπαιρνε ο Χέφνερ για ένα γαμήλιο επεισόδιο του ριάλιτι σόου τους, αποφάσισε να το σκάσει. Όμως, διασχίζοντας την είσοδο, άκουσε τη φωνή του να βουίζει από το μεγάφωνο της έπαυλης: «Κρατήστε την».

«Τότε ήταν που άναψε ένα φως», λέει η ίδια. «Είπα: «Εντάξει, τα συναισθήματά μου δεν έχουν σημασία»». Έφυγε άλλη μια φορά, λέγοντας στους φρουρούς ότι θα πήγαινε να αγοράσει ταμπόν – επέστρεψε, τιμωρημένη, ένα χρόνο αργότερα σε ηλικία 25 ετών και, στο τεύχος του Playboy με την Κριστέλ στο εξώφυλλο, ο Χέφνερ κόλλησε αυτοκόλλητα που έγραφαν «Η Νύφη το ‘σκασε».

Παντρεύτηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2012, αλλά, αμέσως μετά, αρρώστησε, τόσο πολύ που πίστευε ότι θα πεθάνει. «Ωραία», σκέφτηκε, «έχω ζήσει πολλή ζωή». Τελικά, διαγνώστηκε με νόσο του Lyme, καθώς και ασθένεια από εμφύτευμα στήθους και στη συνέχεια, έκθεση σε τοξική μούχλα. Η έπαυλη την σκότωνε κυριολεκτικά.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook