Όλοι συζητούν την τελευταία κίνηση του Βασιλιά Καρόλου: Πήρε την ιστορική απόφαση ο μονάρχης

Ο Βασιλιάς Κάρολος έχει φανερώσει εξαρχής τη διάθεσή του να αναλάβει όσο περισσότερες πρωτοβουλίες μπορεί σε δημόσια θέα, ειδικά τώρα που διαγνώστηκε με καρκίνο, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αντιμετώπισής του εκ μέρους της βασιλικής οικογένειας, προχωρώντας σε κινήσεις, που θα την φέρουν πιο κοντά στο κοινό.

Κάπως έτσι θα μπορούσε να εξηγηθεί και η τελευταία κίνηση του μονάρχη, ο οποίος πήρε μια ιστορική απόφαση. Κι αυτό, γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας, ο Κάρολος θα ανοίξει για το κοινό το Μπαλμόραλ, το ησυχαστήριο της οικογένειας στη Σκωτία, οπου καταλύουν άπαντες κάθε φορά, μαζί με κάποιον επισκέπτη, ο οποίος… βαθμολογείται ορισμένες φορές. Ήταν εκεί, όπου η Νταϊάνα είχε πάρει άριστα, σε πλήρη αντίθεση με τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

Το άνοιγμα του Μπαλμόραλ στο κοινό η νέα απόδειξη εξωστρέφειας του παλατιού

Το κοινό, λοιπόν, θα μπορέσει για πρώτη φορά σε μικρά γκρουπ να περιηγηθεί στην ιστορική έπαυλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, με τον Κάρολο και την Καμίλα να εκφράζουν τη διάθεσή τους να ανοίξει το Μπαλμόραλ για τον κόσμο. Όπως αναφέρεται, βέβαια, οι ξεναγήσεις θα γίνονται σε μικρά γκρουπ ακριβώς λόγω του γεγονότος, ότι η έπαυλη δεν έχει χτιστεί, για να δέχεται ταυτόχρονα μεγάλο όγκο κοινού.

Το πρόγραμμα περιηγήσεων θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το προσεχές καλοκαίρι, αρχίζοντας από μερικές δοκιμές, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι εντελώς ασφαλής η πλήρης αξιοποίηση του ιστορικού μέρους, το οποίο είχε αγοραστεί από τη Βασίλισσα Βικτώρια το 1852 κι έχει γράψει ουσιαστικά, έκτοτε, την πορεία της βασιλικής οικογένειας.

Το κοινό που λατρεύει την οικογένεια, λοιπόν, θα έχει την ευκαιρία να δει όλα τα σημεία, όπου βρέθηκαν οι τελευταίοι μονάρχες και όλες οι ιστορικές προσωπικότητες του Νησιού, σε μια σπουδαία κίνηση του Καρόλου, που φανερώνει για ακόμη μια φορά τη διάθεση εκ του παλατιού για περισσότερη εξωστρέφεια, με τον μονάρχη να συζητείται και για την… ελληνική γραβάτα του εσχάτως.

Πηγή: athensmagazine.gr

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook