Evia Rally Raid 2011

Το μοναδικό Κρητικό πλήρωμα, που συμμετείχε στο τριήμερο αγώνα Evia Rally Raid 2011, παρά τις ατυχίες κατάφερε τελικά να τερματίσει.

Οι Μάνος Καστρινάκης – Μάνος Πετούσης εκπροσώπησαν τον κρητικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΕΛΠΑ 4Χ4 2011, καθώς και στο Balkan Rally Raid Cup 2011, που πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Εύβοια στις 8-10 Ιουλίου.
Συμμετείχαν με ένα ειδικά διαμορφωμένο Suzuki Jimny βελτιωμένο από το Κazanis Garage και την υποστήριξη των ελαστικών Maxxis και της κρητικής εταιρείας κατασκευής αμορτισέρ Bi Mors.
Τον αγώνα διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία η Λέσχη της Εύβοιας, υπό την αιγίδα της ΕΛΠΑ, περιέλαμβανε έξι ειδικές διαδρομές, με την εκκίνηση να δίνεται στην Αιδηψό το μεσημέρι της Παρασκευής. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να εκκινήσει το αγωνιστικό μέρος με την νυχτερινή ειδική της Παρασκευής, ειδική που ωστόσο τελικά δεν έγινε για λόγους ασφάλειας των πληρωμάτων.
Έτσι το αγωνιστικό μέρος του Evia Rally Raid 2011 μεταφέρθηκε το Σάββατο, όπου ήταν και η κρισιμότερη μέρα του αγώνα, αφού έγιναν περίπου 500 δύσκολα αγωνιστικά χιλιόμετρα με τον ανταγωνισμό να χτυπάει κόκκινο! Το τέλος της ημέρας του Σαββάτου βρήκε ωστόσο το πλήρωμα από την Κρήτη να αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα, το οποίο νωρίτερα τους είχε οδηγήσει σε εγκατάλειψη.
Μετά την επιδιόρθωση του προβλήματος τελικά οι Καστρινάκης-Πετούσης μπήκαν ξανά στον αγώνα την Κυριακή με καθεστώς super rally και τελικά κατάφεραν να διανύσουν τα κάτι λιγότερο από 300 χιλιόμετρα με το αναγεννημένο Suzuki Jimny και να βρεθούν στο κέντρο της Αιδηψού όπου πραγματοποιήθηκε και ο τερματισμός του αγώνα.
Στην συνέχεια μπορείτε να δείτε δύο βίντεο από την πρώτη και δεύτερη ημέρα του αγώνα αλλά και ένα τρίτο με incar πλάνα από το κρητικό πλήρωμα, ακολουθώντας τον σύνδεσμο

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook