Ράλι Φιλανδίας Shakedown

Ο Sebastian Loeb ταχύτερος στο shakedown του Ράλι Φιλανδίας…

Ο Sebastian Loeb ταχύτερος στο shakedown του Ράλι Φιλανδίας… 

Ο Sebastien Loeb σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στo shakedown που διεξήχθη χθες Πέμπτη 28 Ιουλίου στην ειδική διαδρομή Ruuhimaki, η οποία είχε μήκος 3,19 χιλιόμετρα.

«Είναι σημαντικό να πάρουμε κάποιους βαθμούς σε αυτόν τον αγώνα. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος. Το κατά πόσο ο καλός χρόνος που είχαμε στο shakedown είναι σημάδι για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα για εμάς στον αγώνα, δεν το γνωρίζω»,
δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο team-mate του στη Citroen και νικητής του Ράλι Ακρόπολις, Sebastien Ogier, ενώ 3ος ήταν ο Jari-Matti Latvala που είχε νικήσει πέρσι στη Φινλανδία, κάτι που και φέτος θα προσπαθήσει να επαναλάβει.

O Mikko Hirvonen από την πλευρά του ήταν 8ος, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει όπως σημειώνει και ο επικεφαλής της Ford, Μalcolm Wilson.

«Οι οδηγοί μας είναι πολύ ευχαριστημένοι από το set-up που έχουν στα αυτοκίνητά τους και δεν χρειάστηκε να κάνουν περισσότερες προσπάθειες ή να κυνηγήσουν καλύτερο χρόνο», ανέφερε χθες ο Wilson.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Petter Solberg, ενώ 5ος ήταν ο επίσης Νορβηγός, Mads Ostberg. O Novikov βρέθηκε στην 6η θέση με τους Raikkonen – Hirvonen να συμπληρώνουν την 8άδα.

Dani Sordo και Kris Meeke με την εργοστασιακή ομάδα της MINI, στην δεύτερη επίσημη εμφάνιση της στο φετινό WRC, σημείωσαν τον ίδιο χρόνο και βρέθηκαν στην 10η θέση.

Οι 10 καλύτεροι χρόνοι του shakledown:

1. Sebastien Loeb / Citroen DS3 WRC / 1:35.7
2. Sebastien Ogier / Citroen DS3 WRC / 1:36.3
3. Jari-Matti Latvala / Ford Fiesta RS WRC / 1:36.6
4. Petter Solberg / Citroen DS3 WRC / 1:36.8
5. Mads Ostberg / Ford Fiesta RS WRC / 1:36.9
6. Evgeny Novikov / Ford Fiesta RS WRC / 1:37.0
7. Kimi Raikkonen / Citroen DS3 WRC / 1:37.1
8. Mikko Hirvonen / Ford Fiesta RS WRC / 1:37.4
9. Matthew Wilson / Ford Fiesta RS WRC / 1:37.4
10. Dani Sordo / MINI John Cooper Works WRC / 1.37.6
-. Kris Meeke / MINI John Cooper Works WRC / 1.37.6

Τέλος, πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το shakedown του Ράλι Φιλανδίας μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο, ενώ εδώ μπορείτε να βρείτε δύο βίντεο από την εκκίνηση του Ράλι των Ράλι, του Ράλι Φιλανδίας…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook