Ράλι Φιλανδίας: Πρώτη Ημέρα

Με το δεξί ξεκινά το Ράλι Φιλανδίας ο Loeb, μεγάλος άτυχος ο Mikko Hirvonen…

Με το δεξί ξεκινά το Ράλι Φιλανδίας ο Loeb, μεγάλος άτυχος ο Mikko Hirvonen…

Μετά από 6 εβδομάδες περίπου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι-WRC, επιστρέφει από τις διακοπές στην απόλυτη δράση με άρωμα από Φιλανδία. Χθες μετά και την ολοκλήρωση των τριών πρώτων ειδικών διαδρομών της πρώτης ημέρας του Ράλι Φιλανδίας, ο Sebastian Loeb, είναι πρώτος στην κορυφή του πίνακα των χρόνων, εκκινώντας με το δεξί τον 8ο γύρο του WRC 2011.

Μεγάλος άτυχος ο Φιλανδός οδηγός της εργοστασιακής ομάδας της Ford, Mikko Hirvonen. Πιο συγκεκριμένα, με την εκκίνηση του Ράλι της πατρίδας του, στο οποίο και πέρυσι ήταν άτυχος, ο Mikko αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του, στην συνέχεια είχε μια έξοδο με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές στο Ford Fiesta RS WRC. Το κερασάκι στην πικρή τούρτα ήρθε στην δεύτερη ειδική διαδρομή λίγο αργότερα στην οποία είχε κλατάρισμα.

Από την άλλη, ο Sebastian Loeb, ήταν ταχύτερος όλων, μπροστά από τον έτερο οδηγό της εργοστασιακής ομάδας της Citroen, Sebastian Ogier. Η πρώτη τριάδα στην γενική κατάταξη της πρώτης ημέρας συμπληρώνεται από τον Jari-Matti Latvala.

Σε γενικές γραμμές, τα παιχνίδια στην στρατηγική φαίνεται να παίζουν ξανά τον ρόλο τους, μιας και πολλοί καθυστερούσαν εσκεμμένα για να μην πετύχουν πρώτο χρόνο που θα τους έφερνε στην δυσσάρεστη θέση του καθαριστή στις σημερινές ειδικές διαδρομές της δεύτερης ημέρας του Ράλι Φιλανδίας.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την πρώτη ημέρα έχει ως εξής:

1. Sebastian Loeb – Citroen, 20:17.5
2. Sebastian Ogier – Citroen, +2.8
3. Jari-Matti Latvala – Ford, +4.4
4. J Ketimaa – Ford, +7.0
5. Petter Solberg – Solberg Team, +12.6
6. Dani Sordo – Mini, +14.3
7. O. Tanak – MM Ford, +17.3
8. Mads Ostberg – Stobart Ford, +18.6
9. Kris Meeke – Mini, +20.9
10. J. Hanninen – Red Bull Skoda, +25.8

Ενώ τα αναλυτικά αποτελέσματα όλων των οδηγών με τους χρόνους μπορείτε να τους δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο. Για πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να επισκεφτείτε και τον σύνδεσμο.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η αγωνιστική δράση στην Φιλανδία συνεχίζεται σήμερα, δεύτερη ημέρα του Ράλι Φιλανδίας, με 8 ειδικές διαδρομές.

Ενώ να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής ο Mikko Hirvonen φαίνεται να παίρνει το αίμα του πίσω έχοντας ήδη κερδίσει τις 3 πρώτες σημερινές ειδικές διαδρομές. Στοιχείο που σίγουρα ανεβάζει το ενδιαφέρον του Ράλι των Ράλι, σύμφωνα με πολλούς…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook