Θα επιστρέψει ξανά ο Robert Kubica;

Τον Οκτώβριο θα γίνει γνωστό αν ο Robert Kubica επιστρέψει ξανά στην αγωνιστική δράση…

Τον Οκτώβριο θα γίνει γνωστό αν ο Robert Kubica επιστρέψει ξανά στην αγωνιστική δράση…

Πιο συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2011 θα γίνει σαφές αν πότε θα καταφέρει ο Robert Kubica να επιστρέψει στη Formula 1, σύμφωνα με τον manager του Πολωνού, Daniele Morelli.

Ο οδηγός της Renault GP μπήκε τις προηγούμενες ημέρες στο χειρουργείο για 5η φορά και η επέμβαση είχε τόση επιτυχία, που ο Morelli είπε με βεβαιότητα ότι ο 26χρονος θα αγωνιστεί ξανά.

Έχουν περάσει ήδη περισσότεροι 4,5 μήνες από τότε που ο Robert Kubica βγήκε από το νοσοκομείο της Pietra Ligure, όπου είχε παραμείνει για 2,5 μήνες μετά το τρομακτικό ατύχημα που λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή στο Rally Ronde di Andora της Ιταλίας, στις 6 Φεβρουαρίου του 2011.

Αμέσως μόλις οι γιατροί διασφάλισαν ότι η ζωή του δεν διέτρεχε κίνδυνο, έγινε σαφές ότι ο Πολωνός κινδύνευε με ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού, το οποίο -κατά τη διάρκεια του ατυχήματος- παρέσυρε η μπαριέρα που μπήκε από το μπροστινό μέρος του δαπέδου του Skoda Fabia S2000 και βγήκε από το πίσω τζάμι.

Το χέρι του είχε υποστεί ημι-ακρωτηριασμό και, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα μέρη του σώματός του αναρρώνει πολύ καλά ο Πολωνός, η προσοχή όλους αυτούς του επτά μήνες εστιάζεται στην ανάκτηση της λειτουργίας του δεξιού του χεριού.

Η 5η εγχείρηση του Πολωνού στον δεξιό του αγκώνα έγινε στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και, όπως δήλωσαν επισήμως όλες οι πλευρές -οι γιατροί, η Renault GP και ο Morelli- η επέμβαση ήταν άκρως επιτυχημένη.

Μάλιστα, ο manager του Πολωνού δήλωσε χαρακτηριστικά στην ιταλική τηλεόραση ότι: “Με βάση την εξέλιξή της τελευταίας φάσης ανάρρωσης του Robert, θα γνωρίζουμε σε ένα ή ενάμιση μήνα πότε θα γυρίσει στην πίστα”…

Ας ελπίσουμε λοιπόν αυτή η ιστορία να έχει αίσιο τέλος, βλέποντας ξανά τον Πολωνό πιλότο σε αγώνες Formula 1…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook