MotoCross των εθνών, με Σκύβαλο!!!

Ο Μανώλης Σκύβαλος από Κρήτη στο FIM Motocross of Nations!!!

Ο Μανώλης Σκύβαλος από Κρήτη στο FIM Motocross of Nations!!!

Το αποκαλούν το μεγαλύτερο event στο MotoCross και όχι αδικαιολόγητα. Ο αγώνας των εθνών έχει τη δική του ξεχωριστή θέση και σημασία στο ημερολόγιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (FIM) ανακοίνωσε τις συνθέσεις των ομάδων για το φετινό Motocross των Εθνών του 2011. Ανάμεσα στις 35 χώρες που δήλωσαν συμμετοχή βρίσκεται και η Ελλάδα που θα εκπροσωπηθεί μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας (!!!) από τους Βασίλη Σιαφαρίκα ΜΧ3, Παναγιώτη Παπίλα ΜΧ2 και τον δικό μας Μανώλη Σκύβαλο ΜΧ1.

Η πιο δυνατή ομάδα για την κατάκτηση του αγώνα των εθνών 2011 είναι η περσινή νικήτρια Αμερική και οι μόνοι που φαίνονται ικανοί για να τους απειλήσουν είναι οι Γάλλοι και ίσως οι Βέλγοι με τους Ιταλούς. Αναμένεται μεγάλη μάχη για μια θέση στο βάθρο μεταξύ των Βρετανών, των Γερμανών, των Νοτιοαφρικανών αλλά και των πάντα υπολογίσιμων Αυστραλών.

Μετά την περσινή απραξία η Ελλάδα επιστρέφει στον αγώνα ορόσημο με την ιδιωτική πρωτοβουλία των τριών αναβατών. Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλό τερματισμό στην ελληνική ομάδα και φυσικά πάντα επιτυχίες στον αναβάτη από τον Άγιο Νικόλαο, τον Μάνωλη Σκύβαλο.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί και η πολύ καλή επίδοση του αναβάτη από το Λασίθι σε μια ακόμα παγκόσμιου επιπέδου διοργάνωση, τον αγώνα της Μεγαλόπολης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross, αγώνας στον οποίο ο Σκύβαλος τερμάτισε πρώτος από τους Έλληνες. Επιπλέον αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Μανώλης Σκύβαλος τερμάτισε στην δεύτερη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα, γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι ένας από του πιο φορμαρισμένους αναβάτες σε επίπεδο Ελλάδας, αλλά και σε πολύ καλό επίπεδο γενικότερα, μην έχοντας να ζηλέψει κάτι από τους υπόλοιπους ξένους αναβάτες.

Αυτά τα στοιχεία ήταν αρκετά για να συμπεριληφθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του ανάμεσα στους τρεις έλληνες αναβάτες οι οποίοι θα είναι μέλη της εθνικής ομάδας της Ελλάδας, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στις 18 Σεπτεμβρίου στην πόλη Saint Jean d’Angely της Γαλλίας και το παγκόσμιο πρωτάθλημα motocross εθνών (Monster Energy FIM Motocross of Nations), κάτι το οποίο είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο αλλά και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό της Κρήτης γενικότερα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook