Grand Prix Ιταλίας στην Monza

Κυριακάτικη χαλαρωτική βόλτα του Vettel στο βασιλικό πάρκο του Μιλάνο στην Monza…

Κυριακάτικη χαλαρωτική βόλτα του Vettel στο βασιλικό πάρκο του Μιλάνο στην Monza…

Ο Sebastian Vettel φτάνει σήμερα ένα βήμα κοντά στη μαθηματική εξασφάλιση του δεύτερου διαδοχικού του πρωταθλήματος στη Formula 1, κυριαρχώντας ολοκληρωτικά στον 13ο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος, στο ιταλικό grand prix στο πάρκο της Monza, λίγο έξω από το Μιλάνο…

Αυτή μπορεί να ήταν η πρώτη νίκη για την αυστριακή ομάδα της Red Bull Racing επί ιταλικού εδάφους, όχι όμως και για τον Γερμανό περσινό Πρωταθλητή, μιας και ο Sebastian Vettel με την Toro Rosso του 2008 είχε καταφέρει να γράψει στην Monza την πρώτη νίκη της καριέρας του στην Formula 1.

Πίσω από τον Γερμανό της Red Bull τερμάτισε ο Jenson Button με Mclaren και το τρίτο σκαλί του βάθρου στην Monza συμπλήρωσε ο Fernando Alonso με Ferrari, με τους ποδοσφαιρικούς πανηγυρισμούς των tifosi να γεμίζουν με κόκκινο χρώμα στην ατμόσφαιρα.

Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari έκανε τεράστεια προσπάθεια για να κρατήσει πίσω του την ταχύτερη McLaren του Lewis Hamilton, ο οποίος στο πρώτο μισό του αγώνα έχασε αρκετό χρόνο για αρκετούς γύρους πίσω από τον Michael Schumacher.

Μάχη ανάμεσα στους δύο πιλότους που σίγουρα ήταν ένα από τα highlight του σημερινού αγώνα στην πίστα της Monza. Ο Γερμανός 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εκμεταλλεύτηκε την υψηλότερη τελική της Mercedes GP και σε συνδυασμό με την εμπειρία του κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον μανιασμένο Lewis Hamilton που έδινε μάχη αλλάζοντας διαρκώς τις αγωνιστικές του γραμμές, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Τέτοια λάθη δεν αφήνει ανεκμετάλλευτα ο έτερος πιλότος της Mclaren, Jenson Button, ο οποίος πέρασε Hamilton και Schumacher και στην συνέχεια τον Alonso, του οποίου η Ferrari δεν δούλευε όπως θα ήθελε με την μέση γόμα της Pirelli.

Στα highlight του ιταλικού grand prix και η σύγκρουση ανάμεσα σε Mark Webber και Felipe Massa, σύγκρουση που στοίχισε την εμπρός αεροτομή από την RBR7 του Webber, ο οποίος λίγο αργότερα δεν κατάφερε να φτάσει στα pits μιας και κινήθηκε πάνω από ότι έπρεπε, έχοντας ουσιαστικά από κάτω του την σπασμένη αεροτομή.

Αυτό του στοίχισε μια έξοδο και ολοκληρωτική καταστροφή του μονοθεσίου της Red Bull Racing και του αγώνα του φυσικά επί ιταλικού εδάφους

Ωστόσο, το κυριότερο ίσως highlight του σημερινού αγώνα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από το προσπέρασμα στην εκκίνηση του Alonso που από 4ος κατάφερε με μια εκπληκτική κίνηση να στρίψει πρώτος μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα.

Στα highlights επίσης και η επαφή του Kobayashi με τον Liuzzi στα φρένα της ευθείας εκκίνησης που έστειλε την Hispania του δεύτερου να προσκρούσει πάνω στη Renault του Vitaly Petrov και να προκαλέσει, στο πρώτο chicane, ένα ντόμινο που οδήγησε στην εγκατάλειψη των δύο τελευταίων και του Nico Rosberg της Mercedes. Αυτό το συμβάν έφερε στην πίστα και το αυτοκίνητο ασφαλείας που έμεινε εντός μέχρι και τον 4ο γύρο.

Μετά την αποχώρηση του οχήματος ασφαλείας, ο Vettel εξαπέλυσε επίθεση στον Alonso, τον οποίο και πέρασε, την ίδια στιγμή που ο Schumacher εκμεταλλεύτηκε μια στιγμιαία αδράνεια του Hamilton, ανεβαίνοντας στην 3η θέση.

Όλοι οι πρωταγωνιστές επέλεξαν τη μαλακή γόμα για τα πρώτα δύο stints και τη μέση για το τρίτο, ο Vettel μπροστά από όλους ανενόχλητος ανέπτυξε μεγάλη διαφορά κοντά στα 15 δευτερόλεπτα, διαφορά την οποία και διατήρησε μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Μετά και το Grand Prix Ιταλίας, ο Sebastian Vettel αποκτά διαφορά 112 βαθμών από τον Fernando Alonso στην κορυφή της βαθμολογίας και 117 βαθμών από τους Jenson Button και Mark Webber που μοιράζονται την 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Παρόμοια η κατάσταση και στην βαθμολογία των κατασκευαστών, με την Red Bull Racing να είναι στους 451 βαθμούς, και ακολουθούν Mclaren, Ferrari και Mercedes με 325, 254 και 108 βαθμούς, αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ιταλικού grand prix για όλους τους οδηγούς στον σύνδεσμο.

Επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα της Formula 1, το Singapore Grand Prix το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο αγώνας στο Marina Bay θα είναι νυχτερινός και θα συνοδεύεται και από της συναυλία της Shakira…

Τέλος, στον σύνδεσμο ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το ιταλικό grand prix στην πίστα της Monza…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook