Η Renault περιμένει Kubica μέχρι Οκτώβρη!!!

Η Renault θα περιμένει τον Robert Kubica μέχρι τέλη Οκτωβρίου, μετά θα κινηθεί για άλλο οδηγό…

Η Renault θα περιμένει τον Robert Kubica μέχρι τέλη Οκτωβρίου, μετά θα κινηθεί για άλλο οδηγό… 

Η αντίστροφη μέτρηση για το αν τελικά ο Πολωνός, Robert Kubica, θα καταφέρει να επιστρέψει στην ενεργό του δράση στην Formula 1 αλλά και στην ομάδα του την Renault GP.

Σ’ αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι ο Πολωνός πιλότος στην Formula 1 είχε συμμετάσχει σε αγώνα Ράλι στην Ιταλία, αγώνας στον οποίο είχε έξοδο και έναν τρομαχτικό τραυματισμό που τον έχει κρατήσει εκτός δράσης μέχρι και σήμερα, ενώ η όλη διαδικασία ανάρρωσης του περιελάμβανε πολλές εγχειρίσεις.

Έχουν περάσει ήδη περισσότεροι 5 μήνες από τότε που ο Robert Kubica βγήκε από το νοσοκομείο της Pietra Ligure, όπου είχε παραμείνει για 2,5 μήνες μετά το τρομακτικό ατύχημα που λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή στο Rally Ronde di Andora της Ιταλίας, στις 6 Φεβρουαρίου του 2011.

Αμέσως μόλις οι γιατροί διασφάλισαν ότι η ζωή του δεν διέτρεχε κίνδυνο, έγινε σαφές ότι ο Πολωνός κινδύνευε με ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού, το οποίο -κατά τη διάρκεια του ατυχήματος- παρέσυρε η μπαριέρα που μπήκε από το μπροστινό μέρος του δαπέδου του Skoda Fabia S2000 και βγήκε από το πίσω τζάμι.

Η 5η και τελευταία εγχείρηση του Πολωνού στον δεξιό του αγκώνα έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάκτησης της πλήρης λειτουργίας του δεξιού του χεριού και όπως δήλωσαν επισήμως όλες οι πλευρές -οι γιατροί, η Renault GP και ο Morelli- η επέμβαση ήταν άκρως επιτυχημένη.

Μάλιστα, ο manager του Πολωνού δήλωσε χαρακτηριστικά στην ιταλική τηλεόραση ότι:

“Με βάση την εξέλιξή της τελευταίας φάσης ανάρρωσης του Robert, θα γνωρίζουμε σε ένα ή ενάμιση μήνα πότε θα γυρίσει στην πίστα”…

Ωστόσο, τώρα ο team manager της Renault GP στο παρασκήνιο του Grand Prix Ιταλίας στην Monza δήλωσε χαρακτηριστικά ότι:

“Δεν μπορώ να χάσω την ευκαιρία να έχω τον Robert πίσω, αλλά την ίδια ώρα οφείλω να προστατεύσω τα συμφέροντα της ομάδας. Χρειάζεται να βρω το καλύτερο δίδυμο οδηγών ή τουλάχιστον το καλύτερο δυνατό βάσει των χρημάτων που έχω”…

Την ίδια στιγμή βέβαια που η οικονομική χασούρα για την Renault GP, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδικού τύπου, εκτιμάται περίπου στα 39.600.000 ευρώ…

“Δεν περιμένω να είναι τόσο γρήγορος όπως πέρυσι, γιατί όταν έχεις μείνει εκτός αγώνων ένα χρόνο είναι δύσκολο να επιστρέψεις. Και μετ’α από ένα τόσο άσχημο ατύχημα, δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει όμως να καταλάβω αν μπορεί να το κάνει”, κατέληξε ο Eric Boullier, προσθέτοντας ότι στη διάθεση του πρώην οδηγού της BMW Sauber θα υπάρχει και ένα μονοθέσιο της Renault με προδιαγραφές του 2009.

Μακάρι να πάνε όλα καλά για τον Robert Kubica και να τον δούμε ξανά στις πίστες της Formula 1 μέσα σε ένα μονοθέσιο φυσικά και όχι ως απλό θεατή…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook