Rally Sprint Μάλια-Κράσι: Συμμετοχές

Με 20 συμμετοχές θα τρέξει αυτή την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου το Rally Sprint Μάλια-Κράσι!!!

Με 20 συμμετοχές θα τρέξει αυτή την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου το Rally Sprint Μάλια-Κράσι!!! 

Πιο συγκεκριμένα, ο Αθλητικός Όμιλος Κρήτης – ΑΟΚ, διοργανώνει αγώνα Rally Sprint αυτή την Κυριακή 25-09-2011 στην γνωστή ειδική διαδρομή Μάλια-Κράσι.

Αγώνας ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε για το νέο ΔΣ του ΑΟΚ, λίγο πριν το 33ο Ράλι Κρήτης στις 29-30 Οκτωβρίου που προσμετρά και φέτος στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλι.

Η διαδρομή ξεκινάει από την έξοδο των Μαλίων με προορισμό προς Κράσι και τερματίζει λίγο πριν την διακλάδωση Κράσι- Οροπέδιο Λασιθίου. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι περίπου 9 χιλιόμετρα. Ο αγώνας αποτελείται από δύο σκέλη και προσμετρά στο κύπελλο οδηγών – συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης.

Πρόκειται για μία κλασική, τεχνική διαδρομή, η οποία πολλές φορές στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί και σαν ειδική διαδρομή σε Rally Κρήτης.

Με δεδομένο ότι ο κόσμος των Rally στην Κρήτη έχει αρκετό καιρό να βγει στα βουνά, μιας και ο τελευταίος αγώνας για το κύπελλο οδηγών – συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης ήταν πριν από μερικούς μήνες, η προσέλευση των θεατών αναμένεται να είναι μεγάλη.

Επιπλέον και οι συμμετοχές πέρα από ικανοποιητικές, για τα δεδομένα της εποχής, είναι και εξαιρετικά ποιοτικές. Αριθμητικά 20 πληρώματα με τα δυνατά αυτοκίνητα τους θα προσπαθήσουν αυτή την Κυριακή να σημειώσουν τον καλύτερο χρόνο.

Μεγάλος συναγωνισμός στην κατηγορία των 1400-1600cc, όπου και συναντάμε σχεδόν τις μισές συμμετοχές του αγώνα, ενώ και στις υπόλοιπες κατηγορίες συμμετέχουν αρκετοί από τους καλύτερους οδηγούς-συνοδηγούς της Κρήτης. 5 οι συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία, με δυνατά αυτοκίνητα που έχουν στα bucket τους εξίσου δυνατά ονόματα του σπορ των Ράλι στην Κρήτη…

Η διαδρομή είναι πατημένη ανηφορική, γεγονός που ίσως και να ευνοήσει περισσότερο τα δυνατότερα αυτοκίνητα αλλά και τους οδηγούς με γονίδια αναβάσεων. Πάντως, οι τρεις ταχύτεροι χρόνοι στην άτυπη γενική κατάταξη πέρυσι ήρθαν από τους τρεις πρώτους της μεγάλης κατηγορίας, με κορυφαίο χρόνο αυτός που σημειώθηκε από το πλήρωμα: Γιώργος Αναπολιωτάκης – Αλέκος Χαλκιαδάκης, με το νέο τους όπλο, ένα Seat Ibiza Kit Car.

Πλήρωμα το οποίο και φέτος αναμένεται να είναι ένα από τα φαβορί τόσο για το Ράλι Σπριντ στα Μάλια, όσο και για το Ράλι Κρήτης, εκτός και αν οι ιπτάμενοι Νικολιδάκης-Πετούσης κάνουν πάλι το θαύμα τους.

Δείτε τις συμμετοχές για το φετινό Rally Sprint Μάλια-Κράσι στο αρχείο μορφής word: Rally Sprint Μάλια-Κράσι – Συμμετοχές

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook