Grand Prix Ιαπωνίας: έβγαλε Πρωταθλητή!!!

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Sebastian Vettel για δεύτερη σερί χρονιά, νίκη για Jenson Button στην Suzuka…

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Sebastian Vettel για δεύτερη σερί χρονιά, νίκη για Jenson Button στην Suzuka…

Sebastian Vettel is the next big thing, ήταν η σκέψη μας όταν είδαμε τον νεαρό Γερμανό πιλότο της Red Bull Racing, στον γύρο μετά την καρό σημαία, πλάι στον γερόλυκο της Formula 1, Michael Schumacher. Αυτό ήταν, 5 γύρους πριν το τέλος της φετινής σεζόν στην Formula 1 ο νεαρός Γερμανός της Red Bull καταφέρνει να πάρει τον δεύτερο του συνεχόμενο τίτλο, κλέβοντας το ρεκόρ του δις νεαρότερου Πρωταθλητή από τον Fernando Alonso.

Ο Sebastian Vettel με Red Bull είναι και με τη… βούλα παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο grand prix της Ιαπωνίας στην πίστα της Suzuka αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι είναι “the one and only”. Άλλαξε και τον χαιρετισμό του μόλις βγήκε από την RBR7, δείχνοντας μας 2 δάκτυλα αντί ενός, πανηγυρίζοντας με αυτό τον τρόπο τον δεύτερο του τίτλο…

Βέβαια, στο team radio ακούστηκε ο τελειομανής Andrian Newey να γκρινιάζει για την τρίτη θέση, μιας και η νίκη στην Ιαπωνία πήγε στον Jenson Button.

Ο Jenson Button κατάφερε να αντικρίσει πρώτος την καρό σημαία, ο Fernando Alonso τερμάτισε στην δεύτερη θέση και όλα είναι ανοιχτά για το ποιος θα βρεθεί στο κατόπι του Γερμανού της Red Bull, ο οποίος από εδώ και πέρα θα τρέχει μόνο για να καταρρίπτει ρεκόρ, δικαιολογώντας όλο τον ντόρο γύρω από το όνομά του.

Το προφίλ και οι αριθμοί του Vettel για το 2011

Εκκίνησε 12 φορές από την pole position, σημείωσε 9 νίκες και 14 παρουσίες στο βάθρο. Θέλετε και άλλους αριθμούς;

Νομίζω πως δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις για τον δικαιωματικά πανάξιο διάδοχο του Michael Schumacher.

Τελικά η Formula 1 είναι ένα άθλημα όπου τρέχουν 24 πιλότοι και στο τέλος κερδίζει πάντα ο… Γερμανός!!!

Απομένουν 4 αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και πλέον το ενδιαφέρον δίνεται για την δεύτερη θέση.

Μετά και το ιαπωνικό grand prix η βαθμολογία των οδηγών έχει ως εξής: 324 για τον Πρωταθλητή και μαθηματικά, Sebastian Vettel, την ίδια στιγμή που στην δεύτερη θέση συναντάμε τον Jenson Button με 210 βαθμούς, τρίτος ο Fernando Alonso με 202 βαθμούς και ακολουθούν Webber, Hamilton και Massa με 194, 178 και 90 βαθμούς, αντίστοιχα.

Στους κατασκευαστές η Red Bull προηγείται με 518 βαθμούς και ακολουθούν Mclaren και Ferrari με 388 και 292 βαθμούς, αντίστοιχα.

Επόμενος αγώνας το grand prix Κορέας στο Yeongram σε μια μόλις εβδομάδα και συγκεκριμένα το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά αποτελέσματα από το Grand Prix Ιαπωνίας μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο. Ενώ μείνετε συντονισμένοι καθώς θα ακολουθήσει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τα highlights από το ιαπωνικό grand prix στην πίστα της Suzuka…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook