33o Rally Κρήτης: Ειδικές και Προσβάσεις!!!

Μάθετε τα πάντα για τις ειδικές διαδρομές του Ράλι Κρήτης και τις προσβάσεις σε αυτές…

Μάθετε τα πάντα για τις ειδικές διαδρομές του Ράλι Κρήτης και τις προσβάσεις σε αυτές… 

Λίγο πριν από την εκκίνηση του 33oυ Rally Κρήτης… ανεβάζουμε τα γκάζια και ετοιμαζόμαστε για τον απόλυτο αγώνα Ράλι της Κρήτης!!!

Πρακτικά το 33ο Ράλι Κρήτης είναι ένας διήμερος αγώνας. Την πρώτη ημέρα του αγώνα, Σάββατο 29 Οκτωβρίου, έχουμε 2 ειδικές διαδρομές.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη και η δεύτερη ειδική του αγώνα, στη διαδρομήΑυγενική – Αγία Βαρβάρα, με το πρώτο αυτοκίνητο να παίρνει εκκίνηση στις 15:00 και ξανά στις 15:48.

Θα ακολουθήσει 30λεπτο service στην πίστα καρτ “KART CENTER CAFÉ” στη Νέα Αλικαρνασσό, όπου θα φιλοξενείται η γραμματεία και το service park του αγώνα και τις δύο μέρες.

Η συνέχεια θα δοθεί στις 17:15, στην Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκκίνηση, με την παρουσία πλήθους κόσμου. Στην συνέχεια όλα τα αγωνιστικά θα παραμείνουν όλη τη νύχτα στο χώρο της πλατείας.

Προσβάσεις ΕΔ Αγία Βαρβάρα (ΕΔ1 και ΕΔ2) 

1. Από την έξοδο του χωριού Αυγενική προς Άγιο Θωμά, μέσω παλαιάς Εθνικής Οδού, συναντάτε την αφετηρία της Ε.Δ.

2. Ακολουθείτε την Νέα Εθνική Οδό Ηρακλείου-Μοιρών, 2.5χλμ πριν την Αγία Βαρβάρα, στρίβετε αριστερά, όπου υπάρχει πινακίδα “Άγιος Θωμάς 5”. Στα 700 μέτρα συναντάτε το 3.6χλμ της ΕΔ. Παρκάρετε χωρίς να κλείσετε όμως τον δρόμο διότι είναι έξοδος διαφυγής ασθενοφόρου.

3. Από Αγία Βαρβάρα, ακολουθείτε την διαδρομή προς Πρεβελιανά-Βρύση-Άγιος Θωμάς. Μετά τον Άγιο Θωμά ακολουθείτε το δρόμο προς Αγία Βαρβάρα και μετά από λίγα μέτρα συναντάτε το 7.1 χλμ της ΕΔ.

4. Από την έξοδο της Αγίας Βαρβάρας προς Άγιο Θωμά, συναντάτε τον τερματισμό της ΕΔ. Προσοχή όμως διότι η πρόσβαση θα επιτραπεί μόνο σε πεζούς θεατές.

Χώροι Parking στην ΕΔ Αγία Βαρβάρα

1. Μηδενίζετε το κοντέρ από την αφετηρία και στα 2,5 χιλιόμετρα της ΕΔ συναντάτε δεξιά το Οινοποιείο της Ένωσης όπου υπάρχει μεγάλος χώρος για Parking…

2. Μηδενίζετε από την αφετηρία και στο 5,25χλμ της ΕΔ καθώς και στο 5.75χλμ υπάρχουν χώροι parking για τα αυτοκίνητα των θεατών.

Την Κυριακή το πρωί στις 10:00 θα αναχωρήσουν για το “KART CENTER CAFÉ”για 10λεπτο service και στη συνέχεια για τις δύο πρώτες ειδικές της ημέρας, στις διαδρομέςΚαινούριο Χωριό – Επισκοπή και Καστέλι – Καλό Χωριό, με το πρώτο αυτοκίνητο να εκκινεί στις 10:41 και 11:16 αντίστοιχα.

Ακολουθεί 15λεπτη ανασυγκρότηση και30λεπτο service και συνέχεια στις διαδρομέςΚαινούριο Χωριό – Επισκοπή(2) στις 13:08,Καστέλι – Καλό Χωριό(2) στις 13:43 και Καινούριο Χωριό – Επισκοπή(3) στις 14:31.

Προσβάσεις ΕΔ Επισκοπή (ΕΔ3-ΕΔ5-ΕΔ7) 

1. Από Καρτερό προς Επισκοπή, περνάτε μέσα από Άνω Βάθεια και στρίβετε αριστερά προς Καινούριο Χωριό-Γαλίφα. Στην έξοδο του Καινούριου Χωριού, παρκάρετε σε ασφάλτινο δρόμο αριστερά και βρίσκεστε στην αφετηρία της ΕΔ.

2. Από Αγιές Παρασκιές προς Καστέλι, ή αντίθετα, συναντάτε διασταύρωση προς Σμάρι. 4χλμ μετά το Σμάρι, φτάνετε στο 4,65 χλμ της ΕΔ, όπου διασταύρωση Γαλίφα-Επισκοπή. Παρκάρετε σε σημείο που να μην κλείνετε τον δρόμο, διότι είναι έξοδος διαφυγής ασθενοφόρου.

3. Στην έξοδο της Επισκοπής προς Γαλίφα, συναντάτε τον τερματισμό της ΕΔ. Λόγω έλλειψης χώρου Parking θα επιτραπεί η είσοδος μόνο σε πεζούς θεατές.

Χώροι Parking στην ΕΔ Επισκοπή

1. Μηδενίζετε το κοντέρ στην αφετηρία της ΕΔ και στα 1,6χλμ-1,7χλμ-1,9χλμ στην είσοδο του χωριού Γάλιπε υπάρχει χώρος για πάρκινγκ.

2. Μηδενίζετε το κοντέρ στην αφετηρία της ΕΔ και στο 2,4χλμ και 2,6χλμ στην έξοδο του χωριού Γάλιπε υπάρχει χώρος πάρκινγκ.

3. Μηδενίζετε το κοντέρ στην αφετηρία της ΕΔ και στο 3,4 χλμ υπάρχει χώρος parking.

Προσβάσεις ΕΔ Καλό Χωριό (ΕΔ4-ΕΔ6)

1. Στην έξοδο του Καστελίου προς Χερσόνησσο, βρίσκεται η αφετηρία της ΕΔ.

2.Από την ΕΟ Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου, φτάνετε στον κόμβο Καστελίου. Ακολουθείτε τις πινακίδες προς Καστέλι. Μετά το Aqua Plus συναντάτε δεξιά σας διασταύρωση προς Καστέλι. 1400 μέτρα μετά, φτάνετε στο 7,7 χλμ της ΕΔ. Παρκάρετε χωρίς να κλείσετε τον δρόμο, διότι είναι έξοδος διαφυγής ασθενοφόρου.

3. Στην έξοδο του Καλού Χωριού προς Καστέλι, βρίσκεται ο τερματισμός της ΕΔ. Προσοχή διότι η πρόσβαση θα επιτραπεί μόνο σε πεζούς θεατές λόγω έλλειψης χώρων πάρκινγκ.

Χώροι Parking στην ΕΔ Καλό Χωριό

1. Μηδενίζετε στην αφετηρία της ΕΔ και μετά από 700 μέτρα υπάρχει χώρος για πάρκινγκ πριν το πρατήριο βενζίνης ΕΚΟ.

2. Μηδενίζετε στην αφετηρία της ΕΔ και στο 2,1χλμ συναντάτε αριστερά σας την συμβολή Παλαιάς και Νέας Επαρχιακής Οδού, όπου υπάρχει χώρος για πάρκινγκ. Συνεχίζοντας στην Επαρχιακή Οδό, μπορείτε να βρεθείτε στο 4,55χλμ της ΕΔ όπου επίσης υπάρχει χώρος για πάρκινγκ.

Οδηγίες προς τους Θεατές!!!

Όλοι οι θεατές θα πρέπει να βρίσκονται μόνο πίσω από τα πράσινα πλέγματα που έχει στήσει η οργάνωση του αγώνα.

Όπου υπάρχουν κόκκινα πλέγματα, κόκκινες κορδέλες και σήματα “Απαγορευμένη Περιοχή”, απαγορεύεται να βρίσκονται θεατές και οχήματα πίσω από αυτούς τους χώρους.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων αντίθετα από την φορά της Ειδικής Διαδρομής!!! 

Τέλος κατά την διάρκεια του αγώνα ούτε καν το σκεφτόμαστε να μετακινηθούμε από την θέση μας, ενώ φυσικά οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις των κριτών και ανθρώπων της οργάνωσης του αγώνα. Η ασφάλεια τόσο η δική μας, όσο και των πληρωμάτων είναι πάνω από οτιδήποτε!!!

Μπορείτε να κατεβάστε (αρχεία pdf) και στην συνέχεια να εκτυπώστε τις προσβάσεις στις ειδικές διαδρομές:

Προσβάσεις ΕΔ Αγία Βαρβάρα (ΕΔ1 και ΕΔ2)

Προσβάσεις ΕΔ Επισκοπή (ΕΔ3-ΕΔ5-ΕΔ7)

Προσβάσεις ΕΔ Καλό Χωριό (ΕΔ4-ΕΔ6) 

Ενώ μπορείτε να δείτε και τα σχετικά preview videos από την on board κάμερα του Γιώργου Αναπολιωτάκη (Polios) στον σύνδεσμο

Η αυλαία του 33ου Rally Κρήτης θα πέσει πανυγυρικά στην Πλατεία Ελευθερίας, με το πρώτο πλήρωμα να ανεβαίνει στη ράμπα τερματισμού στις 15:21.

Να θυμίσουμε ότι οι διαδρομές θα κλείνουν 1,5 ώρα πριν το ωράριο του πρώτου αυτοκινήτου, γι’ αυτό όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν θα πρέπει να βρίσκονται έγκαιρα στα σημεία, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των κριτών της οργάνωσης και να μη μετακινούνται κατά τη διάρκεια του αγώνα φυσικά!!!

Μεγάλος χορηγός του αγώνα είναι η “ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ” στη Λεωφ. 62 Μαρτύρων 310 στο Ηράκλειο, ενώ σημαντική υποστήριξη προσφέρουν η “ANEK – SUPERFAST” και η πίστα καρτ “KART CENTER CAFÉ”.

33ο Ράλι Κρήτης – Συμμετοχές

33ο Ράλι Κρήτης – Πρόγραμμα – Ωράριο

Κλείνοντας το athleticradio εύχεται καλή διασκέδαση σε θεατές και καλή επιτυχία σε όλα τα πληρώματα στο 33ο Ράλι Κρήτης…

3…2….1… και GOOO για Ράλι Κρήτης!!!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook