Ο Mikko Hirvonen στην Citroen!!!

Παρέα με τον Loeb θα κάνει ο Hirvonen στην Citroen για τα WRC του 2012 και 2013!!!

Παρέα με τον Loeb θα κάνει ο Hirvonen στην Citroen για τα WRC του 2012 και 2013!!!

Λίγο πολύ το περιμέναμε ότι μάλλον το άτακτο παιδί της Citroen, ο Sebastien Ogier, θα την “έκανε” από την γαλλική ομάδα, ενώ φήμες είχαν κυκλοφορήσει για την αντικατάσταση του από τον Φιλανδό Mikko Hirvonen. Τελικά οι φήμες έγιναν πραγματικότητα και ο Mikko Hirvonen αποτελεί από χθες και επίσημα πλέον οδηγό της Citroen.

Έτσι ο Φιλανδός μέχρι πρότινος οδηγός της Ford θα αποτελεί team-mate του Sebastien Loeb στην Citroen για τις σεζόν 2012 και 2013 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι – WRC.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Mikko Hirvonen έχει καταφέρει να πετύχει 14 νίκες σε 124 αγώνες στο WRC, την ίδια στιγμή που στο Πρωτάθλημα του 2009 όπως και στο φετινό τερμάτισε την σεζόν στην δεύτερη θέση.

«Το να βλέπουμε τους Ogier και Ingrassia να φεύγουν σίγουρα αποτελεί μία συγκινητική στιγμή για όλη την ομάδα. Η Citroën Racing τους εκπαίδευσε πρώτα στο JWRC και στη συνέχεια στις Citroën Junior Team και Citroën Total World Rally Team. Το 2011 είχαν μία πραγματικά πολύ καλή χρονιά με 5 νίκες, κατακτώντας τελικά την 3η θέση στο πρωτάθλημα και βοηθώντας σημαντικά στη συγκομιδή βαθμών για το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Είμαστε ευτυχείς που καλωσορίζουμε τους Hirvonen και Lehtinen. Αποτέλεσαν τους σκληρότερους αντιπάλους μας τα 4 τελευταία χρόνια και πραγματικά ανυπομονούμε για τη μελλοντική μας συνεργασία. Ο Mikko είναι ένας πολύ ταλαντούχος οδηγός και η σταθερότητά του θα μας βοηθήσει σημαντικά στη μάχη μας να διατηρήσουμε τον τίτλο των κατασκευαστών», ήταν η δήλωση του επικεφαλής της Citroen Racing, Olivier Quesnel, σε σχετική του συνέντευξη.

Το θέμα είναι κατά πόσο θα δούμε στην νέα σεζόν team orders από την γαλλική ομάδα στους δύο οδηγούς της και πως αυτοί θα τις αντιμετωπίσουν… αυτό είναι σίγουρα ένα ενδιαφέρον θέμα…

Όσο για τον Ogier μάλλον εκτός απροόπτου θα τον δούμε στην Ford να προσπαθεί αυτό που δεν κατάφερε τα τελευταία χρόνια ο Hirvonen, άραγε θα τα καταφέρει; Ειδικά τώρα έχει δυο λόγους, ο πρώτος είναι η δίψα για τίτλο φυσικά και ο δεύτερος η κόντρα του με την Citroen.

Όλα αυτά πάντως, στα οποία αν προσθέσουμε και την δυναμική είσοδο της Mini και την προετοιμασία της VW επίσης σίγουρα δημιουργούν τις καλύτερες δυνατές προσδοκίες για την επιστροφή του θεάματος στο κορυφαίο Πρωτάθλημα Ράλι, το WRC!!!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook