Η Honda επιστρέφει στην F1 το 2014;

Η Honda κάνει σκέψεις για επιστροφή στην F1 το 2014 προμηθεύοντας με κινητήρες την Mclaren!!!

Η Honda κάνει σκέψεις για επιστροφή στην F1 το 2014 προμηθεύοντας με κινητήρες την Mclaren!!! 

Σύμφωνα με γερμανικό περιοδικό του ειδικού τύπου, συγκεκριμένα το Auto Motor und Sport, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία της Honda φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής της στο κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού, δηλάδη την Formula 1…

Το σχετικό δημοσιεύμα αναφέρει ότι η Honda, που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση της Formula 1 το 2008 εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής της με την ομάδα της Mclaren, η οποία να θυμίσουμε ότι προμηθεύεται από τους κινητήρες της Mercedes.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι από το 1998 εως και το 2001 η Honda κατάφερε να κερδίσει 4 συνεχόμενους τίτλους κατασκευαστών με την Mclaren.

Μεταξύ άλλων το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του γερμανικού Auto Motor und Sport αναφέρει ότι με την είσοδο των κινητήρων turbo V6 το 2014 ίσως η Honda γιορτάσει ένα δυνατό comeback με την Mclaren.

Από την άλλη ο μέχρι πέρυσι συν-ιδιοκτήτης και από φέτος απλός προμηθευτής κινητήρων της Mclaren, η γερμανική Mercedes, από το 2013 θα χρεώνει στην ομάδα από το Woking την χρήση των V8 χωρητικότητας 2,4 λίτρων.

Μάλιστα οι πηγές από την Honda ανέφεραν στο Auto Motor und Sport στο παρασκήνιο του Grand Prix στην Suzuka ότι η Honda τεχνικά ετοιμάζεται για την επιστροφή της στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2014 με έναν κινητήρα turbo V6. Το μόνο που μένει, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, είναι το πράσινο φως από το ΔΣ της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας…

Για να δούμε λοιπόν…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook