Ο Sebastian Ogier στην Volkswagen!!!

Ο Sebastien Ogier είναι πλέον οδηγός της Volkswagen, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των Γερμανών!!!

Ο Sebastien Ogier είναι πλέον οδηγός της Volkswagen, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των Γερμανών!!!

Πραγματικά μεγάλη και εντελώς απρόσμενη η συγκεκριμένη μεταγραφή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Την ίδια στιγμή που όλοι θεωρούσαν σχεδόν βέβαιο το γεγονός ότι ο νεαρός Γάλλος, Sebastien Ogier, θα πήγαινε στην Ford, μετά την ένταξη του Mikko Hirvonen στην Citroen, έσκασε από το πουθενά σχεδόν η μεταγραφή του στην γερμανική Volkswagen.

Ωστόσο, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Sebastien Ogier δεν θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2012, καθώς η VW θα μπει στο σπορ ένα χρόνο αργότερα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο νεαρός Γάλλος είχε έρθει σε ρήξη με τη Citroen τους τελευταίους μήνες με την γαλλική ομάδα αμέσως μετά το τέλος του φετινού πρωταθλήματος να ανακοινώνει την συνεργασία της με τον Mikko Hirvonen, με τον Φιλανδό οδηγό να διεκδικεί νίκες στο WRC τα δύο επόμενα χρόνια τουλάχιστον παρέα με τον Sebastien Loeb.

Από την άλλη ο Sebastien Ogier το 2012 θα συμμετέχει αποκλειστικά στις δοκιμές εξέλιξης του Volkswagen Polo R WRC με τους Γερμανούς ουσιαστικά να τον τοποθετούν σε ηγετική θέση εντός της ομάδας, κάτι που φυσικά δεν έκαναν οι Γάλλοι.

Ο Sebastien Ogier σε σχετικές δηλώσεις δήλωσε χαρακτηριστικά ότι:
“Η VW είναι η Νο1 εταιρεία στην Ευρώπη και σύντομα θα είναι η πρώτη στον κόσμο. Είμαι βέβαιος ότι θα συμμετέχουν με στόχο να κατακτήσουν τον τίτλο του WRC και είμαι χαρούμενος που θα είμαι μέρος αυτού του προγράμματος από την αρχή του”.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της VW, Kris Nissen, στην συνέντευξη τύπου για την απόκτηση του νεαρού Γάλλου οδηγού δήλωσε ότι:
“Είμαστε περήφανοι που ένα τόσο γρήγορο δίδυμο όπως ο Sebastien Ogier και ο (σ.σ.: συνοδηγός του) Julien Ingrassia αποφάσισαν να έρθουν στη VW. Θα δώσει νέο κίνητρο στην ομάδα μας ο στόχος να τους προσφέρουν ένα ανταγωνιστικό Polo R WRC. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους και ελπίζουμε σε πολλές νίκες και τίτλους στο μέλλον”.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα 46 events στο WRC ο νεαρός οδηγός κατάφερε να ανέβει 14 φορές στο podium και 7 στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας την πρώτη του νίκη στο Ράλι Πορτογαλίας το 2010. Μετράει 107 νίκες σε ειδικές και φυσικά τον χρόνο αντίστροφα μέχρι την στιγμή που θα κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στο WRC…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook