Εκτός FOTA Ferrari και Red Bull Racing!!!

Οι Ferrari και Red Bulls αποφάσισαν να αποσυρθούν από τη FOTA λόγω διαφωνιών στον περιορισμό του κόστους…

Οι Ferrari και Red Bulls αποφάσισαν να αποσυρθούν από τη FOTA λόγω διαφωνιών στον περιορισμό του κόστους…

Πιο συγκεκριμένα, Ferrari και Red Bull Racing αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την FOTA (Formula One Team Association) εξαιτίας διαφωνίας αναφορικά με την συμφωνία που ισχύει από πέρυσι για τον περιορισμό των δαπανών.

Στην ανακοίνωση της FOTA αναφέρεται ότι:

«Η FOTA επιβεβαιώνει ότι έλαβε την παραίτηση των δύο ομάδων. Θα εξετάσει τα επόμενα βήματά της και θα συνεχίσει τη δουλεία της για τις ομάδες που έχουν μείνει».

Η αποχώρησή τους θα προκαλέσει επιπλοκές στις προτάσεις των νέων κανονισμών που εξετάζονται και θα αποσταθεροποιήσει το πολιτικό κλίμα στο σπορ, ειδικά στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις με τη FIA και την κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, CVC Capital.

Παρόλα αυτά, το βρετανικό Autosport αναφέρει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο Ferrari και Red Bull Racing να υποχωρήσουν από την αρχική τους απόφασή, καθώς τις επόμενες ημέρες οι εκπρόσωποι τους θα συναντηθούν με τους ομολόγους τους από τις άλλες δύο μεγάλες ομάδες του σπορ, McLaren και Mercedes.

Αν σε αυτή τη συνάντηση επιτευχθεί συμφωνία για τους όρους του RRA (Resource Restriction Agreement) και αυτή η νέα συμφωνία γίνει δεκτή και από τα υπόλοιπα μέλη της FOTA, τότε Ferrari και RBR θα παραμείνουν στον σύνδεσμο, διαφορετικά το μέλλον της FOTA θα είναι σίγουρα πολύ αμφίβολο, κάτι που φυσικά θα εκμεταλλευτεί και ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, CVC Capital όταν θα έρθει η στιγμή για την ανανέωση του Συμφώνου Ομονοίας, του συμβολαίου μεταξύ όλων των πλευρών που ορίζει τους όρους της κατανομής των κερδών της Formula 1.

Λέτε να δούμε μελλοντικά περισσότερα του ενός Πρωταθλήματα με μονοθέσια τύπου Formula 1 και αν ναι πως θα λέγονται αυτά?

Formula Ferrari, Formula Red Bull, κοκ, λίγο χαζό δεν είναι;;;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook