Το WRC στο Eurosport

Από φέτος και για 3 χρόνια το Eurosport θα είναι ο νέος promoter του WRC…

WRC-at-Eurosport-2012-679

 

Πιο συγκεκριμένα, το Eurosport θα είναι από το 2012 ο διοργανωτής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, αναλαμβάνοντας παράλληλα και την τηλεοπτική παραγωγή του θεσμού.

Το γνωστό Πανευρωπαϊκό Αθλητικό Δίκτυο με έδρα το Παρίσι και μέλος του γαλλικού TF1 Group υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο συνεργασίας με την FIA για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι – WRC.

Η πορεία του Eurosport σε μεγάλα γεγονότα του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι κάτι παραπάνω από γνωστή και φυσικά αρκετά επιτυχημένη, τόσο αναφορικά με τον πληρέστατο τρόπο κάλυψης, όσο και από πλευράς ενημέρωσης και προβολής από το συνολικό δίκτυο του.

Μερικοί από τους θεσμούς που κατά καιρούς έχει προβάλει είναι τα: WTCC, οι 24 ώρες του Le Mans, το Rally Dakar, το IRC, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, αλλά και τα MotoGP.

Η συνεργασία ξεκινάει άμεσα με πρώτο σημαντικό τεστ το Ράλι Monte Carlo που επιστρέφει μετά από χρόνια στο πρόγραμμα του WRC, αγώνας που να θυμίσουμε ότι τρέχει αυτή την εβδομάδα…

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το επιτελείο του καναλιού έκανε απίστευτη δουλειά πέρυσι καλύπτοντας σε ζωντανή μετάδοση τις περισσότερες ειδικές του θρυλικού Ράλι του Monte Carlo με το οποίο άνοιγε η αυλαία του Intercontinental Rally Challenge, προσφέροντας παράλληλα στους θεατές τη δυνατότητα να ζήσουν τον αγώνα ζωντανά έστω και από τον ζεστό καναπέ τους.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η North One Sport δεν παρείχε εγγυήσεις στην FIA σχετικά με την διοργάνωση του αγώνα του Monte Carlo, αλλά και για άλλους αγώνες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η παγκόσμια ομοσπονδία να δώσει αμέσως ένα τέλος στη συνεργασία των δύο πλευρών. Το πρόβλημα βέβαια φαίνεται να προέκυψε από θυγατρική της North One Sport, την Convers Sports Initiatives, η οποία βρισκόταν σε επιτήρηση και γινόντουσαν προσπάθειες για να βρεθεί νέος αγοραστής.

Ωστόσο, μετά από αρκετές προσπάθειες το θέμα δεν είχε τα αποτελέσματα που θα ήθελαν στην FIA με συνέπεια να σταματήσει η συνεργασία των δύο πλευρών.

Το μόνο που μένει να δούμε φέτος στο WRC είναι αν το Eurosport θα τα καταφέρει κάτω από την ασφυκτική πίεση χρόνου να τα φέρει όλα εις πέρας…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook