Grand Prix Καναδά: Hamilton o 7ος!!!

Συνεχίζεται το φετινό σερί στην F1, 7ο grand prix στον Καναδά, Lewis Hamilton ο 7ος διαφορετικός νικητής…

Συνεχίζεται το φετινό σερί στην F1, 7ο grand prix στον Καναδά, Lewis Hamilton ο 7ος διαφορετικός νικητής…

2 είναι σίγουρα τα highlights στον 7ο φετινό αγώνα της Formula 1, το Grand Prix του Καναδά στο Μόντρεαλ.

Αφενός μεν το γεγονός ότι συνεχίστηκε το φετινό σερί που θέλει διαφορετικούς νικητές, με τον Lewis Hamilton με Mclaren-Mercedes να είναι ο 7ος διαφορετικός νικητής στον 7ο Grand Prix της χρονιάς.

Αφετέρου δε η στρατηγική “τα κάνω θάλασσα με ευκολία” στην ομάδα της Ferrari, όπου η απόφαση να μην βάλουν τον Fernando Alonso για ένα δεύτερο pit-stop στο τέλος ήταν ίσως κάτι παραπάνω από καταστροφή, μιας και ο Ισπανός πιλότος της Scuderia βρέθηκε από την πρώτη θέση του 64ου γύρου στην 5η…

Πίσω από τον Lewis Hamilton βρέθηκαν οι Romain Grosjean και Sergio Perez στην 2η και 3η θέση, αντίστοιχα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο μεν πιλότος της Lotus εκκινούσε από την 7η θέση ενώ ο πιλότος της Sauber από την 15η, στοιχεία που δίνουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην προσπάθεια τους αλλά στην επιτυχημένη στρατηγική των ομάδων τους.

Εντελώς αντίθετα συναισθήματα στα στρατόπεδα Red Bull και Ferrari, με τον Sebastian Vettel να χάνει το πλεονέκτημα της pole position, τερματίζοντας τον αγώνα στην πίστα του Gilles Villeneuve στην 4η θέση και τον Alonso να χάνει την πρωτιά λίγο πριν το τέλος, βλέποντας καρό σημαία 5ος.

Η βαθμολογούμενη δεκάδα στο φετινό Grand Prix το Καναδά συμπληρώθηκε από τους Nico Rosberg, Mark Webber, Kimi Raikkonen, Kamui Kobayashi και Felipe Massa.

Η νίκη του Lewis Hamilton στον Καναδά, 7ο αγώνα της σεζόν, τον φέρνει στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος Οδηγών με 88 βαθμούς. Δεύτερος ο Fernando Alonso με 86 βαθμούς και τρίτος ο Sebastian Vettel με 85 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας είναι το Grand Prix Ευρώπης στο σιρκουί πόλης στην Valencia το 3ήμερο 22-24 Ιουνίου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook