Τα ασημένια βέλη επιστρέφουν!!!

Τα ασημένια βέλη αναβιώνουν θρυλικές κόντρες με άρωμα δεκαετίας 30 στο Goodwood…

Τα ασημένια βέλη αναβιώνουν θρυλικές κόντρες με άρωμα δεκαετίας 30 στο Goodwood…

Μετά από αρκετές δεκαετίες τα πανίσχυρα «ασημένια βέλη» της Mercedes, αυτά που μάχονταν κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ξανά με αγωνιστικά της Auto Union, θυμίζοντας στους λάτρεις της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού εκείνες τις ένδοξες ημέρες.

Όσο για την τωρινή τους μάχη… αυτή θα λάβει χώρα στο θρυλικό Goodwood της Αγγλίας. Το σημαντικό αυτό event θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου.

Το συγκεκριμένο event θα έχει έντονο άρωμα δεκαετίας 1930, τότε που Mercedes και Audi έδιναν επικές κόντες ανάμεσα στα «ασημένια βέλη» τους…

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε μόνο τα μονοθέσια της Mercedes που θα δώσουν την τωρινή κόντρα και τα οποία θα είναι τέσσερα, μία W25 του 1934, μία W125 του 1937, μία W154 του 1939 και μία W165, επίσης του 1939.

Όλα τους αυθεντικά, σε άψογη κατάσταση. Όσο για τους οδηγούς, πίσω από το τιμόνι θα βρίσκονται οι Jochen Mass, Bernd Schneider, Jackie Stewart και ο γιος του, Paul Stewart, όλοι τους γνωστοί οδηγοί αγώνων.

Από πλευράς Audi δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα ο αριθμός και ο τύπος των αγωνιστικών που θα συμμετάσχουν, όπως επίσης και ποιοι θα είναι οι οδηγοί. Πάντως αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Audi πρόσφατα απόκτησε μια Auto Union Type D με διπλό υπέρ-συμπιεστή, οπότε τώρα ξέρουμε που θα χρησιμοποιηθεί αυτό…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook