Άδεια για Formula 1 με ηλεκτροκίνητα μονοθέσια

H Formula E Series Racing Green παίρνει άδεια από την FIA…

H Formula E Series Racing Green παίρνει άδεια από την FIA…

Στους καιρούς της συνεχώς αυξανόμενης περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ήταν θέμα χρόνου κάποιος να προτείνει την έναρξη μιας σειράς αγώνων που θα προσπαθήσει να είναι όπως την Formula 1, αλλά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Λοιπόν, το project “Formula Ε”, έχει λάβει ήδη άδεια από τη FIA.

Η σειρά θα ξεκινήσει το 2014, και είναι ο καρπός της επένδυσης της κοινοπραξίας των διεθνών επενδυτών με την ονομασία “Formula E Holdings Ltd”. Τα μονοθέσια θα είναι σε θέση να επιταχύνουν από 0-100 χλμ/ώρα σε τρία δευτερόλεπτα, για να φτάνουν την τελική ταχύτητα λίγο πάνω από 220 χλμ/ώρα, αν και θα περίμενε κανείς να είναι λίγο γρηγορότερα.

Τα μονοθέσια θα μοιάζουν με αυτό που έχει ήδη κατασκευαστεί στη Γαλλία, από μια εταιρεία που ονομάζεται Formulec. Έχει δύο ταχύτητες, και παρά το γεγονός ότι είναι ένα ελαφρύ αγωνιστικό μονοθέσιο, το βάρος της μπαταρίας του ωθεί το συνολικό βάρος στα περίπου 780 kg.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι η μπαταρία εξαντλείται μετά από 25 λεπτά, και έτσι όλοι οι οδηγοί θα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα για να τελειώσουν ένα αγώνα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook