Ο Kubica δοκίμασε το Fiesta RS WRC

Δοκιμές με την ομάδα της Ford ολοκλήρωσε ο Robert Kubica σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό τύπο…

Δοκιμές με την ομάδα της Ford ολοκλήρωσε ο Robert Kubica σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό τύπο…

Σύμφωνα με πηγές του Autosport, o Robert Kubica πήρε μέρος στις δοκιμές της Ford στη Γαλλία, όπου η βρετανική ομάδα προετοιμαζόταν για τους ασφάλτινους αγώνες, οδηγώντας σε ρυθμούς αγώνα το Fiesta RS WRC. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 27χρονος πρώην πιλότος της F1 οδήγησε το Fiesta RS WRC μιας ιταλικής ομάδας λίγες μέρες πριν τις δοκιμές της M-Sport ώστε να προσαρμοστεί στις συνθήκες.

Ο Malcolm Wilson, επικεφαλής της ομάδας, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την παρουσία του Kubica στις δοκιμές.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα ο Wilson δήλωσε: “Όπως γνωρίζεται ήδη, οργανώσαμε δοκιμές για 4 ημέρες σε μια πίστα στη Γαλλία, αυτό είναι το θέμα. Οι δοκιμές ήταν ιδιωτικές και δεν πρόκειται να σχολιάσω τίποτα παραπάνω”…

Την ίδια ώρα το δημοσίευμα του Autosport ξεκαθαρίζει μέσω ιταλικών άρθρων ότι ο Kubica οδήγησε το Fiesta, και το οδήγησε σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μάλιστα, πιστεύουν ότι τόσο ο Jari Matti Latvala όσο και ο Petter Solberg συζήτησαν μαζί με τον Πολωνό το στήσιμο του αυτοκινήτου.

Αν πράγματι τα δημοσιεύματα αυτά είναι αξιόπιστα αυτή είναι μάλλον η πρώτη φορά που ο Robert Kubica κάνει ένα τόσο μεγάλο βήμα προς την επιστροφή του στους αγώνες.

Να θυμίσουμε ότι στις 6 Φεβρουαρίου του 2011 ο Robert Kubica είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Rally όπου ο ίδιος συμμετείχε στην Ιταλία με ένα Skoda Fabia S2000. Από τότε ο Πολωνός ταλαιπωρείται με επεμβάσεις και αποθεραπείες, ενώ φυσικά δεν έχει ξανατρέξει σε κάποιον αγώνα.

Πολλοί ήταν που σκέφτηκαν ότι η αγωνιστική καριέρα του Πολωνού είχε τελειώσει εκεί, ωστόσο, o Kubica εξακολουθεί να συνεχίζει την προσπάθεια επιστροφής του στα μηχανοκίνητα αγωνιστικά δρώμενα. Τώρα το θέμα είναι θα επιστρέψει στην Formula 1 ή κάπου αλλού και συγκεκριμένα στο WRC; Ο χρόνος θα δείξει και εμείς ας ελπίσουμε και να ευχηθούμε τα καλύτερα για τον Kubica, ο οποίος δεν το βάζει κάτω με τίποτα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook