Βελγικό Grand Prix: Χάος και Button!!!

Μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα ο Jenson Button “καθάρισε” στο Spa…

Μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα ο Jenson Button “καθάρισε” στο Spa…

Ο Βρετανός πιλότος μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα και οδηγώντας αλάνθαστα τη McLaren Mercedes κατάφερε να βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα πλαίσια του βελγικού grand prix.

Δεύτερος είδε την καρό σημαία ο Γερμανός πιλότος της Red Bull, Sebastian Vettel, χάρις στην πολύ καλή στρατηγική αλλά και τα “προβλήματα” των υπολοίπων, στοιχεία που εκμηδένισαν την πολύ κακή επίδοση του στις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Kimi Raikkonen, ο οποίος σίγουρα άξιζε κάτι καλύτερο σε αυτό τον αγώνα. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Hulkenberg, Massa, Webber, Schumacher, Vergne, Ricciardo και di Resta.

Όπως γίνεται συνήθως έτσι και φέτος το Spa ήταν πιστό στις παραδόσεις χαρίζοντας μας μια άκρως επεισοδιακή εκκίνηση. Όλα ίσως και να ήταν εντελώς διαφορετικά αν ο Pastor Maldonado που εκκινούσε από την δεύτερη θέση του grid έφευγε στην ώρα και όχι πριν από αυτή. Η λανθασμένη εκκίνηση του Maldonado ήταν ουσιαστικά και η αρχή… του τέλους για τους Romain Grosjean, Lewis Hamilton, Fernando Alonso και Sergio Perez.

Πριν σβήσουν τα κόκκινα φώτα ο Maldonado φεύγει την ίδια στιγμή που πιο πίσω η Lotus του Romain Grosjean έκλεισε και χτύπησε την μπροστά αριστερή ρόδα του Hamilton με αποτέλεσμα η McLaren να εμβολίσει ανεξέλεγκτη τη Lotus και τη Ferrari του Alonso. H Lotus πέρασε πάνω από το κεφάλι του Ισπανού, ενώ άτυχος στάθηκε και ο Sergio Perez που επίσης εγκατέλειψε ύστερα από χτύπημα.

Ο Button φάνηκε αρκετά δύσκολο να χάσει την πρώτη θέση μιας και συνεχώς αύξανε την διαφορά του από τους υπόλοιπους, ενώ επίσης σταδιακή ήταν και η άνοδος των 2 Red Bull.

Εκπληκτικός και ο Michael Schumacher που από 13ος είδε την Mercedes του να τερματίζει στην 6η θέση, αν και μέσα στο σαλόνι του θα περιμέναμε πολύ καλύτερες επιδόσεις από τον Γερμανό Άσσο της Formula 1.

Μετά από αυτή την ατυχία του Alonso πάντως τα πράγραμα δεν δείχνουν καλά για την Ferrari, η οποία βλέπει την Lotus να παγειώνει την 3η θέση και μάλιστα να έχει βλέψεις ακόμα και για την δεύτερη!!!

Πιο συγκεκριμένα, μετά και το Spa η Red Bull βρίσκεται στην πρώτη θέση με 272 βαθμούς αφήνοντας πίσω της με διαφορά τις Mclaren, Lotus και Ferrari με 218, 207 και 199 βαθμούς, αντίστοιχα.

Στους οδηγούς… ο Alonso βρίσκεται ακόμα στην πρώτη θέση με 164 βαθμούς και ακολουθούν οι Vettel, Webber, Raikkonen και Hamilton με 140, 132, 131 και 117 βαθμούς, αντίστοιχα.

Επόμενος αγώνας το ιταλικό Grand Prix στην θρυλική πίστα της Monza το επόμενο Σαββατοκύριακο 8-9 Σεπτεμβρίου…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook