Grand Prix Σιγκαπούρης 2012: Hamilton!!!

Ο Hamilton… έδειξε τα φώτα του στην Marina Bay by night, Maldonado και Vettel στην 2η και 3η θέση…

Ο Hamilton… έδειξε τα φώτα του στην Marina Bay by night, Maldonado και Vettel στην 2η και 3η θέση…

Ο Βρετανός κατάφερε και άφησε πίσω του τους Pastor Maldonado με Williams Renault και Sebastian Vettel με Red Bull – Renault στη 2η και 3η θέση των χρονομετρημένων δοκιμαστικών. Επιπλέον στην εκκίνηση του 14ου αγώνα της χρονιάς ο έτερος πιλότος της Mclaren, Jenson Button, θα ξεκινά τέταρτος και συγκεκριμένα δίπλα από τον Vettel στην δεύτερη σειρά του grid.

Αν και στις ελεύθερες δοκιμές στην πίστα της Σιγκαπούρης και μάλιστα σε όλες τις περιόδους, ο Sebastian Vettel, ήταν αυτός που έβλεπε το όνομα του στην κορυφή των χρόνων, στο Q3 των κατατακτήριων του Grand Prix Σιγκαπούρης το σκηνικό άλλαξε ελαφρώς και τελικά το όνομα που είδε στην Pole Position δεν ήταν το δικό του αλλά αυτό του Lewis Hamilton.

Το μόνο σίγουρο και από αυτά που είδαμε στις 3 περιόδους των ελεύθερων δοκιμών αλλά και στις κατατακτήριες είναι ότι στο σιρκουί πόλης στην Σιγκαπούρη τα Red Bull έχουν την ταχύτητα να πετύχουν βάθρο και μάλιστα ο στόχος τους είναι η κορυφή. Την θέση αυτή όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος έχει βάλει στο μάτι και ο Lewis Hamilton, ο οποίος θέλει καλά αποτελέσματα με στόχο να αυξήσει το κασέ του σε μια μεταγραφή προς την Mercedes ή ακόμα και για την ανανέωση του στην Mclaren, αν και δεν φαίνεται ιδιαίτερα ζεστός προς αυτό το σενάριο. Αυτό δείχνει και η στάση του απέναντι στην βρετανική ομάδα άλλωστε. Θυμάστε τα tweets με τις τηλεμετρίες φαντάζομαι.

Σε όλα τα παραπάνω φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον Fernando Alonso με την αδύναμη Ferrari αλλά τις οδηγικές ικανότητες από άλλο πλανήτη και την πρωτοπορία στο κυνήγι για τον φετινό τίτλο στην Formula 1. Στο σιρκουί της Marina Bay ο Ισπανός πιλότος μας έχει δείξει τα φώτα του πετυχαίνοντας νίκη τις χρονιές 2008 και 2010.

Στο Grand Prix Σιγκαπούρης έχουν κερδίσει βέβαια και οι Hamilton και Vettel τις χρονιές 2009 και 2011, αντίστοιχα. Σίγουρα θα θελήσουν να το επαναλάβουν και φέτος, στοιχείο που σίγουρα δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για τον ούτως ή άλλως ενδιαφέρον νυχτερινό αγώνα στην Σιγκαπούρη.

Κατά τα άλλα οι πρώτες δέκα θέσεις του Grand Prix Σιγκαπούρης 2012 έχουν ως εξής:

1. Lewis Hamilton (McLaren – Mercedes) 1: 46,362”

2. Pastor Maldonado (Williams – Renault) + 0,442”

3. Sebastian Vettel (Red Bull – Renault) + 0,543”

4. Jenson Button (McLaren – Mercedes) + 0,577”

5. Fernando Alonso (Ferrari) + 0,854”

6. Paul di Resta (Force India – Mercedes) + 0,879”

7. Mark Webber (Red Bull – Renault) + 1,113”

8. Romain Grosjean (Lotus – Renault) + 1,426”

9. Michael Schumacher (Mercedes AMG GP)

10. Nico Rosberg (Mercedes AMG GP)

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook