Τα νυχτοπερπατήματα του Vettel

Δεύτερη νίκη για το 2012 για τον Vettel, μπαίνει ξανά στην μάχη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1…

Δεύτερη νίκη για το 2012 για τον Vettel, μπαίνει ξανά στην μάχη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1…

Μία κρίσιμη νίκη πέτυχε στους δρόμους της Marina Bay στη Σιγκαπούρη ο Sebastian Vettel με Red Bull. Αυτή η πρωτιά έδωσε στον Γερμανό τη 2η θέση του πρωταθλήματος, αλλά και την δυνατότητα να μείνει στην μάχη για τον φετινό τίτλο.

Στη 2η θέση του podium ανέβηκε Button με McLaren και στην τρίτη ο Alonso με Ferrari.

Σίγουρα δεν ήταν ο πιο θεαματικός αγώνας της χρονιάς, ίσως και να ήταν λίγο κουραστικός, ωστόσο, είχε κάποιες ανατροπές και πολλά πλάνα από την εξωτική χλιδή της Σιγκαπούρης που κάπως έσωσαν την κατάσταση και το θέαμα.

Σίγουρα η πιο σημαντική ανατροπή του αγώνα ήταν η άτυχη στιγμή του Hamilton που είδε το κιβώτιο της Mclaren του να σπάει και να του γκρεμίζει τα όνειρα για την καρό σημαία αλλά και το ροκάνισμα της διαφοράς του από τον Alonso και την πρώτη θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών στην Formula 1. Επίσης ένα από τα highlight του αγώνα ήταν και η στιγμή που ο Michael Schumacher έχασε τα φρένα, πέφτοντας πάνω στην Toro Rosso – Ferrari του Jean-Eric Vergne. Ένα από τα highlights επίσης και το άκρως εντυπωσιακό προσπέρασμα του Felipe Massa στον Bruno Senna, με τον οδηγό της Ferrari να προσπερνά με το πλάι.

Κατά τα άλλα ο αγώνας ολοκληρώθηκε στο όριο των 2 ωρών και όχι των 61 γύρων, μιας και το safety car καθυστέρησε κάπως την όλη εξέλιξη του αγώνα.

Ο Sebastian Vettel πήρε μια εξαιρετικά σημαντική νίκη, για τη μάχη του πρωταθλήματος, μπροστά από τον Jenson Button και τον Fernando Alonso…

Έτσι, μετά τον αγώνα στη Σιγκαπούρη ο Fernando Alonso εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία με 194 βαθμούς, με τον Sebastian Vettel να έχει πλησιάσει στους 165 και τον Κimi Raikkonen να φιγουράρει στην 3η θέση με 149 βαθμούς ενώ ο Lewis Hamilton “έπεσε” στους 142.

Επόμενος αγώνας είναι το Grand Prix Ιαπωνίας στην πίστα της Suzuka το 3ήμερο 5-7 Οκτωβρίου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook