Προχωράει το Αυτοκινητοδρόμιο Χαλανδρίτσας!!!

Πιο κοντά από ποτέ η κατασκευή πίστας Formula 1 στην Ελλάδα, στη Βουλή για έγκριση το Αυτοκινητοδρόμιο Χαλανδρίτσας…

Πιο κοντά από ποτέ η κατασκευή πίστας Formula 1 στην Ελλάδα, στη Βουλή για έγκριση το Αυτοκινητοδρόμιο Χαλανδρίτσας…

Το όνειρο όλων των Ελλήνων που ασχολούνται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό και όχι μόνο, ίσως γίνει σύντομα πραγματικότητα. Το έργο για την κατασκευή του “Αυτοκινητοδρομίου Χαλανδρίτσας” πηγαίνει προς έγρκιση στη Βουλή, εντασσόμενο στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Ουσιαστικά πρόκειται για κάτι που είχε προαναγγελθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, όταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης είχε αναλάβει πρωτοβουλία για την άμεση επανεξέταση των μεγάλων έργων (άνω των 50 εκ. ευρώ) του Αναπτυξιακού Νόμου που είχαν καθυστερήσει σημαντικά.

Ο υφυπουργός μόλις χθες Κυριακή υπέγραψε τη σχετική απόφαση, η οποία μαζί με δύο ακόμα θα σταλούν για έγκριση από τη Βουλή.

Η επένδυση στη Χαλανδρίτσα, θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα στην περιοχή, η οποία θα μπει στο χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ευρώπης.

Η πίστα θα είναι προδιαγραφών Formula 1 και ενώ μπορεί η Ελλάδα να είναι δύσκολο να φιλοξενήσει grand prix της F1, ωστόσο στο υπό κατασκευή Αυτοκινητοδρόμιο κάλλιστα μπορούν να φιλοξενηθούν δεκάδες άλλοι αγώνες, διαφόρων πρωταθλημάτων.

Παράλληλα, μπορούν να γίνονται δοκιμές της Φόρμουλα 1, όταν για παράδειγμα πηγαίνουν στην Ισπανία για να βρουν καλό καιρό οι ομάδες, θα μπορούσαν, εφόσον έβρισκαν τις προϋποθέσεις, να έρθουν στην Ελλάδα με τις εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες. Ακόμα καλύτερα βέβαια -για να πούμε και εμείς το δικό μας παράπονο- θα ήταν αν αυτή η πίστα βρισκόταν εδώ στην Κρήτη με τις ακόμα καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες…

Όπως και να χει στο Αυτοκινητοδρόμιο θα εκπαιδεύονται τα Σώματα Ασφαλείας, θα γίνονται μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας και πολλές ακόμα παρόμοιες εκδηλώσεις… που είναι μερικοί ακόμα λόγοι για τους οποίους καλό θα ήταν να κατασκευαζόταν μια τέτοια πίστα και στην Κρήτη. Να θυμίσουμε βέβαια και το δεύτερο project για πίστα Formula 1 στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Δραπετσώνα, το Dielpis F1 Project.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook