Σημαντικές εξελίξεις για το WRC του 2013

Νέος promoter στο WRC του 2013, έρχονται τα WRC-2 και WRC-3…

Νέος promoter στο WRC του 2013, έρχονται τα WRC-2 και WRC-3…

Με μεγαλύτερη αισιοδοξία κοιτούν οι άνθρωποι του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι το 2013 καθώς εγκρίθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού η συμφωνία με τις εταιρείες «The Sportsman Media Group» και «Red Bull Media house» να αναλάβουν χρέη νέου παγκόσμιου υποστηρικτή στο πρωτάθλημα.

Αυτό ήταν ένα θέμα που είχε δημιουργήσει προβλήματα πέρυσι και που πραγματικά βασάνιζε τον θεσμό μετά τη λύση της συνεργασίας με τη North One Sport.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Ο υποστηρικτής έχει αναλάβει να επενδύσει και να αναπτύξει στο WRC με σκοπό την ενίσχυση του προφίλ του, της φήμης και της εμπορικής αξίας του. Ειδικότερα, ο υποστηρικτής που θα εργάζεται σε στενή συνεργασία με την FIA, θα επικεντρωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια στη ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη και στην παρουσίαση πρωτοποριακής στρατηγικής για τα ψηφιακά μέσα».

Παράλληλα, η FIA πήρε σημαντικές αποφάσεις με σκοπό τη μείωση του κόστους συμμετοχής στους αγώνες και την προσέλκυση νέων συμμετοχών. Αυτό θα έχει ως συνέπεια οι ομάδες Adapta World Rally Team και η Qatar World Rally Team να μπορούν πλέον να συμμετάσχουν μόνο σε έναν αγώνα εκτός Ευρώπης, αλλά υποχρεωτικά θα λαμβάνουν μέρος συνολικά σε επτά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, θεσπίζεται η κατηγορία WRC-2 η οποία αντικαθιστά το πρωτάθλημα Super 2000. Στο νέο θεσμό θα συμπεριλαμβάνονται και οι κατηγορίες R5 και R4 ενώ ένα ξεχωριστό κύπελλο για την κατηγορία Ν θεσπίζεται μέσα στο WRC-2. Όσοι συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία στους έξι από τους επτά αγώνες που θα προσμετρήσουν σε αυτό, θα λάβουν τους αντίστοιχους τίτλους.

Τέλος, το πρωτάθλημα Παραγωγής δίνει τη θέση στο WRC-3 όπου θα προσμετρούν και οι κατηγορίες R3, R2 και R1. Κι εδώ ισχύει ότι και στην κατηγορία Ν μόνο που εδώ λαμβάνονται υπόψη οι πέντε από τους έξι αγώνες που θα συμμετάσχουν οι αγωνιζόμενοι.

Επιπλέον, ο τίτλος Junior WRC επιστρέφει στη θέση του WRC Academy που θεσπίστηκε το 2011.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook